Τι ισχύει στον χαντμπολικό χάρτη της Ευρώπης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τι ισχύει στον χαντμπολικό χάρτη της Ευρώπης



Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Το ευρωπαϊκό χάντμπολ δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο, καθώς όλα τα πρωταθλήματα κατέβασαν «ρολά», με εξαίρεση αυτό της Λευκορωσίας, στο οποίο η δράση συνεχίζεται κανονικά. Το greekhandball.com παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα του «χαντμπολικού» χάρτη στην Ευρώπη. Ακολουθεί η λίστα με όλα όσα ισχύουν σε 29 πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.

Πρωταθλήματα που διακόπηκαν οριστικά με ανάδειξη πρωταθλητή:

Πολωνία: Βίβε Κίελτσε στους άνδρες, Πέρλα Λούμπιν γυναίκες

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: " Η υγεία όλων των παικτών, φιλάθλων, δημοσιογράφων και των άλλων εμπλεκομένων φορέων είναι προτεραιότητα. Αποφασίζουμε τον τερματισμό των πρωταθλημάτων, επειδή πιστεύουμε ότι η επανέναρξη τους είναι σχεδόν ανέφικτη. Προς το παρόν οι ομάδες δεν προπονούνται και δεν είναι γνωστό πότε θα μπορέσουν να το κάνουν. Επιπλέον απαιτείται χρόνος προετοιμασίας για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.
Είναι μια δύσκολη απόφαση για εμάς, αλλά πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη . Πιστεύουμε ότι όλοι θα επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί την επόμενη αγωνιστική σεζόν".

Δανία: Άαλμποργκ στους άνδρες, Έσμπιεργκ στις γυναίκες


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας, Περ Μπέρτελσεν, ανέφερε ότι η διοργανώτρια αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες, αναγκάστηκε να υλοποιήσει το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

"Δεν είναι μυστικό. ότι αυτό το σενάριο είναι το χειρότερο δυνατό που θα μπορούσε να συμβεί στο  χάντμπολ της χώρας. Λυπάμαι πολύ που έπρεπε να λάβουμε αυτήν την απόφαση, αλλά δυστυχώς είναι η μοναδική, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε".

Σλοβενία:  Τσέλιε στους άνδρες, Κρίμ στις γυναίκες

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Δυστυχώς, η κατάσταση με τον κορωνοϊό μας οδήγησε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα ήταν δυνατό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Έτσι οι εκπρόσωποι και των 12 ομάδων αποφάσισαν ομόφωνα να τερματίσουν πρόωρα τη σεζόν. Επίσης αποφασίστηκε ότι οι δύο πρώτες ομάδες από το  1ο D DRL (σ.σ. Α2 Σλοβενίας)  θα ανέβουν στη πρώτη κατηγορία.  Η λύση είναι προσωρινή,  αφού την αγωνιστική σεζόν του 2021/22, η NLB League θα αποτελείται από 12 ομάδες».


Νορβηγία: Έλβερουμ στους άνδρες,  Κρίστιανσταντ στις γυναίκες

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

« H τελική κατάταξη των πρωταθλημάτων καθορίζεται με βάση τους πόντους τους οποίους έχει συγκεντρώσει η κάθε ομάδα».

Λουξεμβούργο: Ες στους Άνδρες, Κάερενγκ στις γυναίκες

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας  είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα του 2019-2020.
Αποφασίστηκε ότι οι ομάδες Ες στους άνδρες και Κάρενγκ στις γυναίκες αναδεικνύονται πρωταθλητές».


Πρωταθλήματα που διακόπηκαν οριστικά χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή:

Ουγγαρία, Ελβετία, Σουηδία, Ολλανδία- Βέλγιο, Ισλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Φινλανδία, Αυστρία

Τέλος, τα πρωταθλήματα για τα οποία εκκρεμεί οριστική απόφαση είναι τα εξής:

Ελλάδα (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Γερμανία (αναβολή μέχρι 16 Μαΐου), Γαλλία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Β. Μακεδονία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Κροατία (αναβολή μέχρι 15 Απριλίου), Πορτογαλία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Ρουμανία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Ουκρανία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Ρωσία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Σερβία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Τουρκία (αναβολή μέχρι νεωτέρας), Ισραήλ (αναβολή  μέχρι νεωτέρας), Κόσσοβο (αναβολή μέχρι νεωτέρας) Ιταλία (αναβολή μέχρι 8 Μαΐου ), Εσθονία (εκκρεμεί η απόφαση της Ομοσπονδίας σχετικά με την ανάδειξη ή μη πρωταθλητή), Κύπρος (αναβολή μέχρι νεωτέρας)

Θέση του greekhandball.com είναι ότι οι παύλες δεν πρέπει να απεικονίζουν την εικόνα μίας αγωνιστικής περιόδου, όταν έχουμε φθάσει λίγο πριν το τέλος της. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, πάντα εντός των πλαισίων που θα τεθούν από την Πολιτεία και τους εκπροσώπους της, ώστε εάν είναι εφικτό, να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, σε όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα δε στο χάντμπολ, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει σε δημοφιλία.


No comments