Αυγενάκης: «Τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα, κεκλεισμένων των θυρών» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυγενάκης: «Τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα, κεκλεισμένων των θυρών»



Στην πρωινή εκπομπή, «Επι-κοινωνία» της ΕΡΤ1 μίλησε σήμερα (21/04) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανέφερε πως στις αρχές Μαΐου υπολογίζεται να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα επανεκκινήσουν τα Πρωταθλήματα, όσων Ομοσπονδιών έχουν αποφασίσει να πράξουν σχετικά, κεκλεισμένων, ωστόσο, των θυρών.

Αναλυτικά (σ.σ. η απομαγνητοφώνηση έγινε από το greekhandball.com):

«Η εκτίμησή μας είναι, εφόσον δεν έχουμε κάποιο πισωγύρισμα, το οποίο απευχόμαστε, ότι αρχές του Μάη θα ξεκινήσουν να ενεργοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Προτεραιότητα θα έχουν οι αθλητές, που έχουν προκριθεί ή είναι στην τελική φάση, για να προκριθούν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίπου στα μέσα του Μαΐου -με επιφύλαξη, γιατί θα λάβουμε υπόψη τις συμβουλές των ειδικών- εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, για όσους τελικά αποφασίσουν (σ.σ. Ομοσπονδίες) πως θα συνεχίσουν τα Πρωταθλήματά τους. Θα γίνει σχετική προετοιμασία και ομαλή επαναφορά των αθλητών».
Συμπλήρωσε, επιπλέον: «Προέχει η υγεία των αθλητών. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο-τρεις εβδομάδες, για να επανέλθει μια ομάδα στο επίπεδο, που βρισκόταν, προ κορονοϊού. Με αυτή την λογική, εφόσον το επιθυμούν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες, θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου, κεκλεισμένων των θυρών. Θα αργήσουμε να δούμε θεατές στις κερκίδες. Ο κορονοϊός δεν έφυγε από την ζωή μας, μπορεί να επανέλθει. Η ζωή μας θα αλλάξει λίγο, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο. Προτεραιότητα όλων μας είναι η ζωή και μετά οι βαθμοί, οι διακρίσεις κ.τ.λ., γι' αυτό θα καθυστερήσουμε να δούμε γεμάτες κερκίδες».

No comments