"Τίτλοι τέλους" στην Μπουντεσλίγκα, το πρωτάθλημα στο Κίελο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Τίτλοι τέλους" στην Μπουντεσλίγκα, το πρωτάθλημα στο Κίελο


Το πρόωρο τέλος του γερμανικού πρωταθλήματος ανακοίνωσε σήμερα (21/4) η Ομοσπονδία χάντμπολ της χώρας. Πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα του Κιέλου, η οποία μαζί με τη δεύτερη Φλένσμπουργκ παίρνουν τα εισιτήρια για το Τσάμπιος Λιγκ, της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Μαγδεμβούργο, Αννόβερο και Ράιν Νέκαρ Λόβεν, οι οποίες τερμάτισαν στις θέσεις 3 έως 5 θα μετέχουν στο Handball Euro League. Επιπλέον η Κόμπουργκ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Μπουντεσλίγκα 2, ενώ από τη διοργανώτρια αρχή γνωστοποιήθηκε ότι δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί από τις δύο κατηγορίες.Παράλληλα η Μπουντεσλίγκα από την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα απαρτίζεται από 20 αντί για 18 ομάδες (η Τούσεμ Έσεν εξασφάλισε επίσης την άνοδο, μαζί με την Κόμπουργκ).

Ο Πρόεδρο της HBL, Ούβε Σβένκερ δήλωσε: "Το πρωταρχικό καθήκον για όλους μας είναι να διατηρήσουμε το ποσοστό μόλυνσης χαμηλό και σταθερό. Θα ελέγξουμε την εξάπλωση, δείχνοντας πειθαρχία. Φυσικά θα θέλαμε να τελειώσουμε τη σεζόν μας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το πετύχουμε , αλλά η πανδημία δεν το επέτρεψε να συμβεί. Δεν είναι πλέον εφικτό να γίνει η επανέναρξη, επειδή το χρονικό διάστημα που θα απέμενε έως τις 30 Ιουνίου θα ήταν πολύ μικρό, για να δώσει στους παίκτες τη δυνατότητα να προετοιμαστούν. Ο κίνδυνος τραυματισμού θα ήταν πολύ μεγάλος. Γι 'αυτό το τέλος της σεζόν είναι μεν πικρό, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. "

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HBL, Φρανκ Μπόχμαν ανέφερε: «Μετά από έξι εβδομάδες από την κρίση του κορωνοϊού, η κατάστασή μας παραμένει πολύ σοβαρή. Χάρη στην πολύ καλή διαχείριση κρίσεων, θα τα καταφέρουμε. Το τέλος της σεζόν τονίζει  τη μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζουμε περισσότερο από ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε μπροστά στους θεατές και πάλι στις αρένες μας. Γι 'αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελέγξουμε την πανδημία".

No comments