Αυγενάκης: «Τα Ηλικιακά και Πανελλαδικά Πρωταθλήματα θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυγενάκης: «Τα Ηλικιακά και Πανελλαδικά Πρωταθλήματα θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων»



Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον Realfm, στην εκπομπή Real Sports με τους Παύλο Παπαδημητρίου και Δημήτρη Σταυρακάκη, ρωτήθηκε τι θα γίνει και με τα Ηλικιακά Πρωταθλήματα των αθλημάτων, είτε ομαδικά ή ατομικά και στη συνέχεια με τα Πανελλαδικά Πρωταθλήματα, σε σχέση και με την μοριοδότηση, που παίρνουν οι αθλητές για ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέσα από αυτή την διαδικασία.
Ξεκαθάρισε ότι όλα θα κριθούν από την ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας όμως ότι η συνέχιση των διοργανώσεων είναι θέμα των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.

Αναλυτικά όσα απάντησε:   

«Μού βάζετε ερωτήματα, που εκ των πραγμάτων απασχολούν παρά πολλούς, απλά δεν είμαι σε θέση να δώσω ακόμα απαντήσεις. Γιατί σίγουρα δεν έχουμε εικόνα, πότε ολοκληρώνεται, πότε τελειώνει αυτός ο εφιάλτης και πότε επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Άρα, μια απάντηση θα είχε νόημα, εάν ξέραμε ότι όλα αυτά τελειώνουν, για παράδειγμα, στις 15 Απριλίου και από τις 15 Απρίλη και μετά πρέπει να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας, της λειτουργίας της χώρας μας, του κράτους, των σχολείων, τέτοια ημερομηνία δεν έχουμε.
Σίγουρα, όμως, είναι ένα θέμα και σίγουρα θα εξαρτηθεί και από την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, θέμα το οποίο, όπως φαντάζομαι, έχετε παρακολουθήσει. Σύμφωνα με μια απάντηση που έδωσε η κ. Κεραμέως σε μια συνέντευξη, δεν συζητάει για μήνα Σεπτέμβριο, αλλά συζητά, το νωρίτερο δυνατόν, έστω και μέσα στο καλοκαίρι. Τίποτα παραπάνω δεν έχουμε, άρα βάση της ημερομηνίας διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα εξαρτηθούν όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, που πρέπει να ακολουθήσουν, όπως η μοριοδότηση μαθητών μέσα από Αθλητικές Διακρίσεις».

«Να μιλήσουν με τον λογιστή τους!» 

Για τα μέτρα στήριξης, που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα  οποία περιλαμβάνουν Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες και φορείς του αθλητισμού, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι ήδη έχει εκδοθεί λεπτομερής ανακοίνωση από την ΓΓΑ.
Επεσήμανε, όμως, ότι πρέπει οι φορείς (Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες) να απευθυνθούν στον λογιστή τους, για να δει εκείνος, εάν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα, με βάση τον ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας), που έχει δηλωθεί στην Εφορία.

«Καλό είναι να συμβουλευθεί ο καθένας εμπλεκόμενος της αθλητικής οικογένειας τον λογιστή του, και εάν ο λογιστής του δεν αντιλαμβάνεται, δεν καταλαβαίνει ας μιλήσει με την Εφορία, να δει προσεκτικά εάν εντάσσεται στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που στηρίζονται μέσα από τα μέτρα, που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Έχουμε και περιπτώσεις όπου κάποια αθλητικά σωματεία, έχουν δηλώσει αλλόκοτους ΚΑΔ,  ενώ στην πραγματικότητα έχουν καθαρά αθλητική δραστηριότητα και δεν μπορούν να ενταχθούν. Ωστόσο, εμείς προχωράμε σε συγκεκριμένη πρόταση, για να καλύψουμε τις ελάχιστες περιπτώσεις αθλητικών φορέων, που δεν εντάσσονται. Μεριμνούμε ακόμη και για τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν εντάσσονται λόγω υπαιτιότητας δικιάς τους».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε χθες (31/03) επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, για να συμπεριληφθούν όσοι δεν υπήρχαν στην αρχική ένταξη από τους φορείς.

Το απόγευμα, χθες, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και ευχαρίστησε τους Άδωνη Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Γιάννη Βρούτση για την αμεσότητα και τους χειρισμούς τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

No comments