Η Λένα Μούρνου, η ανηψιά του Μίμη Παπαϊωάννου, γράφει ιστορία με τον ΠΑΟΚ και μιλά στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Λένα Μούρνου, η ανηψιά του Μίμη Παπαϊωάννου, γράφει ιστορία με τον ΠΑΟΚ και μιλά στο greekhandball.com


Προτού κλείσει τα 26 ( γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1994 ), η Λένα Μούρνου έχει ήδη περάσει στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς, είναι μία από τις 4 αθλήτριες ( μαζί με Βαφειάδου, Κωστοπούλου και Ράτσικα ) που έχουν στο ενεργητικό τους τις περισσότερες κατακτήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος με την φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, από 3 φορές.
H  Λένα είναι η αθλήτρια που έχει σημειώσει τα πιο πολλά γκολ σε τελικό όπου αγωνίσθηκε ο ΠΑΟΚ, καθώς, είχε σκοράρει 12 φορές απέναντι στη Νέα Ιωνία το 2016 στη Μίκρα ενώ έχει μαζί με τις Μάστακα, Ράτσικα, Νούλα, από 4 συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πιο πολλές από κάθε άλλη.
Το DNA της Βεροιώτισας, που πρωτόπαιξε στον Φίλιππο...εξηγεί το πείσμα, το πάθος, την ισχυρή προσωπικότητα, την νοοτροπία νικητή.
Είναι ανηψιά του σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου ( 77 ετών σήμερα ), που είναι αδελφός της γιαγιάς της, με καταγωγή από την γειτονική στην Βέροια, Νέα Νικομήδεια.
Για την Λένα, η οικογένεια ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη και το στήριγμα της.
Παραδέχεται στο greekhandball.com ότι δίχως την οικογένεια της ΄΄ που στέκεται δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια και υποστηρίζει αυτό που κάνει, δεν θα ήταν εδώ που βρίσκεται τώρα΄΄.
΄΄Οικογένεια΄΄ χαρακτηρίζει και την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Της ζητήσαμε να δώσει έναν χαρακτηρισμό και για τον εαυτό της.
Προτίμησε να χρησιμοποιήσει το επίθετο ΄΄ παρορμητική΄΄.
Μάλλον είναι αυστηρή με την Λένα...
Δυναμική αλλά και ευαίσθητη, θα μπορούσε να πεί κανείς...
Στο γήπεδο δεν θέλει να χάνει, αλλά, η επιλογή της να μπεί στην Σχολή Προσχολικής Αγωγής, φανερώνει άτομο με υπομονή και ενδιαφέροντα.
Είναι βέβαιο ότι, παρά τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα καταφέρει να τελειώσει την Σχολή όπου μπήκε με τα μόρια της επιτυχίας της Εθνικής Μπιτς Χάντμπολ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ( πήρε την 1η θέση και στους Μεσογειακούς του 2019 στην Πάτρα ) και όπως μας είπε ΄΄ θα ήθελε να ασχοληθεί συστηματικά και επαγγελματικά σε αυτό το πεδίο΄΄.




Κούπες έχει σηκώσει αρκετές, αλλά, της λείπει ένα πρωτάθλημα, αυτό που προσδοκά τώρα με τον ΠΑΟΚ.
Πανηγύρισε ηλικιακά πρωταθλήματα με τον Φίλιππο Βέροιας, από όπου έφυγε το 2012, στα 18 της, έπαιξε για 2 χρόνια στην Ορμή Πάτρας και για την περσινή σεζόν στην Αναγέννηση Αρτας ενώ φέτος είναι για 5η χρονιά στον ΠΑΟΚ, όπου έχει μεταγραφεί...τρείς φορές...

Αθλήτρια υψηλού επιπέδου και διαδοχικών διακρίσεων, η Μούρνου νιώθει υπερήφανη για όσα έχει πετύχει έως τώρα :
΄΄ Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έχω να καταφέρει να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια και είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσα στις πιο πετυχημένες παίκτριες στην ιστορία του ΠΑΟΚ΄΄.


Ποιός μπορεί να είναι ο στόχος της ; 
Την αφήνουμε να τον περιγράψει εκείνη, για όλους όσοι παρακολουθείτε το greekhandball.com
΄΄ Ο στόχος που μου δίνει κίνητρο είναι να βελτιώνομαι  όλο και περισσότερο σε αυτό που κάνω και να κερδίζω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ μέσα από την εμπειρία του πρωταθλητισμού.Επίσης οι στόχοι της ομάδας είναι και δικοί μου προσωπικοί στόχοι και αυτό με βοηθάει ακόμα περισσότερο. Ονειρο μου είναι να αφήσω το στίγμα μου στο ελληνικό χάντμπολ΄΄.


Ο ΠΑΟΚ, με 2 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα δημιουργεί την δική του παράδοση στο χάντμπολ και η Λένα Μούρνου, θεωρεί ότι αναμφίβολα ΄΄ η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι στο  υψηλότερο επίπεδο αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα και μια από της καλύτερες ομάδες τα τελευταία 10 χρόνια΄΄.


Για τον ΠΑΟΚ, που φθάνει σε άνετη επικράτηση στα πιο πολλά παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο να βρίσκει κίνητρο ώστε να είναι ανταγωνιστικός στα κρίσιμα ματς.
Η Μούρνου, όμως, έχει την εξήγηση : 
΄΄ Η ομάδα προετοιμάζεται για όλες τις περιπτώσεις και κοιτάει τον κάθε αγώνα διαφορετικά και αυτό συμβαίνει διότι όλες οι αθλήτριες προσπαθούν σε κάθε αγώνα ξεχωριστά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πειθαρχία και συγκέντρωση.Έτσι, πολλές φορές καταφέρνουμε να κάνουμε τα δύσκολα εύκολα!Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει το μπάτζετ και έχει πολύ καλές Ελληνίδες παίκτριες και ξένες οι οποίες κάνουν την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό κάνει ακόμα ευκολότερη την δουλειά μας και προπονητικά  και αγωνιστικά. Η συνύπαρξη είναι παρά πολύ καλή, υπάρχει ηρεμία και συνεννόηση στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια΄΄.
Αυτή την φορά, η Λένα ελπίζει και ( κυρίως )  ότι θα χαρεί όχι μόνο το Κύπελλο αλλά και το πρωτάθλημα που θέλει τόσο πολύ, με το πρώτο νταμπλ της καριέρας της...


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments