Πολυνίκης Ναυπλίου κατά ΟΧΕ: «Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας...» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πολυνίκης Ναυπλίου κατά ΟΧΕ: «Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας...»


"Αιχμηρή" ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα του Πολυνίκη Ναυπλίου η οποία βάλλει κατά της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας. Η ανακοίνωση η οποία απεστάλη στο greekhandball.com από τον Πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Καλλιάνο, αναφέρει ότι η Ομοσπονδία με τη στάση της δεν δείχνει τον σεβασμό που αρμόζει στην ομάδα. Παράλληλα θίγεται το θέμα της διαιτησίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους των μετακινήσεων, η ομάδα είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της απόσυρσης.

«Ο σύλλογος μας Πολυνίκης Ναυπλίου εύχεται σε όλους τους συλλόγους καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς

Ως Πρόεδρος 3 πλέον έτη της ομάδος, οφείλω να δηλώσω πολύ απογοητευμένος για την όλη λειτουργία των πρωταθλημάτων, και γι΄ αυτόν τον λόγο δίνω πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους των συλλόγων και τους παίχτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν κόντρα σε όλα, και κυρίως στους συλλόγους των επαρχιών που εμφανώς δυσκολεύονται περισσότερο. Απογοητευμένος διότι βλέπω πως οι προσπάθειες μας δεν τυγχάνουν αναγνώρισης από την Ομοσπονδία....και εννοώ μετακινήσεις σε νησιά με υψηλό κόστος, δυσβάσταχτο για ερασιτεχνικούς συλλόγους επαρχιών όπου τα έξοδα είναι μεγαλύτερα, δηλαδή Ναύπλιο-Κρήτη, σε σχέση με Αθήνα-Κρήτη , νησιά τα οποία δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά εμφανίστηκαν ξαφνικά,  γνωρίζοντας πως έτσι πιθανόν να αποσυρθεί μια ομάδα όπως ήδη συμβαίνει, πολύ κακές συνεχείς διαιτησίες μερικές φορές πολύ κραυγαλέα και απροκάλυπτα σε βαθμό αισχρό ώστε να διαμορφώνονται αποτελέσματα, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά σε διάφορες περιπτώσεις. Αυτά δεν είναι θεωρίες, υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες. Θεωρώ πως θα ισχύουν και για άλλες ομάδες.

Εμείς καταφέραμε να δημιουργήσουμε από τη αρχή παιδικές ακαδημίες, τμήμα Αντρών και Γυναικών όπου συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Διαθέτουμε χορηγούς για τους οποίους έχουμε κοπιάσει αρκετά διότι πρέπει να είμαστε ανταποδοτικοί, και είμαστε αξιόλογοι σε κοινωνικό, αγωνιστικό, ηθικό και σε επίπεδο εκδηλώσεων. Γεμίζουμε σχεδόν μια κερκίδα με φίλους φιλάθλους που προφανώς κάτι κάναμε για να εξασφαλιστεί αυτό. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας λοιπόν δε μπορεί να αντιτίθεται στη φιλοσοφία της ομοσπονδίας .Υποτίθεται πως αυτά ζητάνε από εμάς. Δε μπορεί να μην έχουν διαιτητές ή αυτοί που σφυρίζουν, π.χ. στην Κρήτη, να μη γνωρίζουν τα βασικά και να δημιουργούν ένα μπάχαλο από το πουθενά… Ας δώσουν κίνητρα και περισσότερα χρήματα, ή ας βρουν άλλον τρόπο, γι΄ αυτό υπάρχει η Ομοσπονδία, και εμείς να βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί.  Όλα αυτά δημιουργούν εντάσεις και φασαρίες, όπως π.χ. σε ένα παιχνίδι στην Κρήτη που ευτυχώς οι φίλοι μας οι Κρητικοί μας αντιμετώπισαν πολύ φιλικά και πολιτισμένα και τους ευχαριστούμε πολύ. Της Ομοσπονδίας ευθύνη είναι αυτό, και υποτίθεται έχουμε κοινό στόχο, εκτός αν θέλουν πρωτάθλημα μόνο με λίγες ομάδες μεγάλων αστικών κέντρων. Δε μπορεί να έχουμε τρεις αγώνες στην Κρήτη, μας οδηγούν στην οικονομική καταστροφή και στην απόσυρση εάν συνεχιστεί. Αν το θέλουν ας μας το ζητήσουν.
Επίσης δε μπορεί να απαντάνε επιλεκτικά στα email που στέλνουμε .Αυτά χρήζουν απάντησης. Δεν τα γράφουμε για να περάσει η ώρα.

Επίσης άλλα μέτρα άλλα σταθμά, αποδεδειγμένα, και αν γίνεται από λάθος τότε κάτι δεν πάει καλά, και πρέπει να διορθωθεί άμεσα, όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε λεπτά και ουσιώδη θέματα.
Δηλώνουμε λοιπόν την απογοήτευσή μας και την αντίθετη στάση μας σε όλα αυτά ως έλλειψη σεβασμού σε όλες τις πολύ δύσκολες προσπάθειες που καταβάλουμε σε χαλεπούς καιρούς και σε ένα δύσκολο άθλημα. Και βέβαια θα θέλαμε τη θέση και τον σχολιασμό και άλλων σωματείων όπου μας αποδεικνύουν συνεχώς πως αγαπάνε το άθλημα, το στηρίζουν μόνοι τους και καταβάλουν προσπάθειες οι οποίες δε θέλουμε να πέσουν στο κενό. Γι΄ αυτό τον λόγο και θα αρχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, όσα έχουμε, εάν έχουμε.
Κατά τα άλλα είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία σε ότι μας ζητηθεί ώστε να βοηθήσουμε το δύσκολο αυτό εγχείρημα , όλων των πλευρών.

Γιώργος Καλλιάνος»

No comments