Επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες, από τη Ρωσία, οι Παίδες του Δούκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες, από τη Ρωσία, οι Παίδες του Δούκα



Η ομάδα Παίδων του Δούκα κατέλαβε την τρίτη θέση στο τουρνουά «Medvedi Cup 2020», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Οι αθλητές των "Εκπαιδευτηρίων" αντιμετώπισαν μεγάλες σχολές του ευρωπαϊκού χάντμπολ και αποκόμισαν σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες για την μετέπειτα πορεία τους στο άθλημα. Πιο συγκεκριμένα ο Δούκας έδωσε παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα με τις Τσεκόβσκι Μεντβέντι (Ρωσία), Ντραγκούνας (Λιθουανία) και  RGUOR (Λευκορωσία).Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο παίκτης του Δούκα, Μάνος Κολεζάκης.

Οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Παίδων του Δούκα, Κωνσταντίνου Τσαβδαρίδη, από την ιστοσελίδα του ΑΣΕ Δούκα:

 «Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα… επάνω σε αυτά τα λόγια του Αριστοτέλη σχεδιάζουμε  και έχουμε χτίσει σαν Σύλλογος και ομάδα μια φιλοσοφία. Όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις πρέπει να πάμε εκεί κοντά, να τις βιώσουμε και να μάθουμε. Είναι το τέταρτο ταξίδι των συγκεκριμένων παιδιών, είναι η τέταρτη  φορά που επιλέγουμε και στοχεύουμε μετά από έναν κύκλο προπονήσεων να έρθουμε σε επαφή με μια μεγάλη σχολή του χάντμπολ, να δοκιμάσουμε και να αξιολογήσουμε».

Επιπλέον τόνισε ότι ο Δούκας είχε την ευκαιρία να μετρήσει τις... δυνάμεις του απέναντι  σε μια παραδοσιακή σχολή του αθλήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η συζήτηση με τους αθλητές μου μετά από κάθε μεγάλη εξόρμηση μας είναι ένας πλούτος γνώσεων, απόψεων και εμπειριών που κανένα βιβλίο, βίντεο και προπόνηση δεν θα μπορούσε να τους διδάξει καλύτερα. Άλλωστε την εμπειρία την περπατάς.Ήρθαμε σε επαφή με μια μεγάλη και δυνατή σχολή την ρωσική. Αντιμετωπίσαμε ομάδες με εκπληκτικά σωματομετρικά χαρακτηριστικά, αλλάξαμε ταχύτητα στο παιχνίδι και τον τρόπο σκέψης, νιώσαμε από πρώτο χέρι τι κάνουμε καλά και τι πρέπει να βελτιώσουμε και όλα αυτά δίπλα στους καλύτερους. Παρακολουθήσαμε σε απόσταση δυο μέτρων μια ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ να προπονείται με έναν ζωντανό θρύλο στο τιμόνι της, τον κ. Βλάντιμιρ Μκσίμοβ».


Τέλος χαρακτήρισε το τουρνουά ως μια εμπειρία ζωής για τους αθλητές του:

«Ήταν μια εμπειρία ζωής για τους μικρούς αθλητές μας. Γυρίσαμε γεμάτοι διάθεση για δουλειά με γνώση που να στοχεύουμε και που θέλουμε να πάμε. Ανυπομονούμε να έρθει το Πάσχα που μαζί του θα μας φέρει την επόμενη βιωματική μας εμπειρία. Είναι όμορφο και ελπιδοφόρο ένας Σύλλογος να μας υποστηρίζει σε αυτήν την λογική. Εθελοντές παράγοντες να συμπορεύονται στο ταξίδι μας και οι γονείς των παιδιών να στηρίζουν, να πιστεύουν και να ονειρεύονται μαζί μας. Σε κάθε ταξίδι μας, μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε».















No comments