Χατζηιωάννου: «Πέντε ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου Γυναικών, δεν γνωρίζει κανείς τίποτα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χατζηιωάννου: «Πέντε ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου Γυναικών, δεν γνωρίζει κανείς τίποτα»



«Σκληρή» δήλωση με μηνύματα προς την ΟΧΕ, απέστειλε στα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το greekhandball.com, ο γενικός Γραμματέας της Νέας Ιωνίας, Παντελής Χατζηιωάννου. Ο παράγοντας της αθηναϊκής ομάδας αναφέρθηκε στην απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών.
Αναλυτικά: «Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τον ορισμό του γηπέδου για τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, ο οποίος αποφασίστηκε να διεξαχθεί (08/02) στη συμπαθή πόλη της Βέροιας. Για ακόμη μία χρονιά, ο τελικός του Κυπέλλου θα λάβει χώρα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ συμμετέχει η ίδια ομάδα ως αντίπαλός μας, ο ΠΑΟΚ.
Θα μπορούσαν, ωστόσο, να είχαν ακολουθηθεί δημοκρατικές διαδικασίες, μέσω της ειδοποίησης των σωματείων από την Ομοσπονδία, με σκοπό την κατάθεση προτάσεων, εκτός και αν... αποφασίζουμε και διατάζουμε. Παρ' όλα αυτά, η Νέα Ιωνία, σεβόμενη τον θεσμό του Κυπέλλου και θέλοντας να δώσει ακόμη μεγαλύτερη οντότητα σε αυτόν, έκανε πρόταση να αναλάβει εκείνη, σε σημαντικό βαθμό, κάποια από τα έξοδα διεξαγωγής, εφόσον ο τελικός αποφασιζόταν να γίνει (επιτέλους) στην πρωτεύουσα, Αθήνα ή στην Πάτρα, η οποία είναι πόλη φιλική προς το άθλημα. Αντί αυτού, έγινε δεκτή μία ασαφής πρόταση από τον Δήμο Βέροιας. Σε αυτήν δεν καθορίζονται υπό ποιές συνθήκες θα διεξαχθεί ο τελικός, αν περιλαμβάνονται διαμονή και διατροφή για τις ομάδες, αν τα σωματεία θα συμμετέχουν στα έξοδα της ΟΧΕ και στην πληρωμή της διαιτησίας. Επίσης, θα θέλαμε να διευκρινιστεί, εάν υπάρχει πλάνο για την ασφάλεια της αποστολής μας, που αποτελείται κυρίως από νεαρές γυναίκες, ιδιαίτερα μετά από την φημολογία, που έχει αναπτυχθεί, πως οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν κατά Υπουργού της Κυβέρνησης, στη Βέροια. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν από τον τελικό, και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Όπως ξεκίνησε, έτσι θα ολοκληρωθεί ο θεσμός του Κυπέλλου για την περίοδο 2019-2020. Με απόλυτη έλλειψη οργάνωσης.
Θα παρακαλούσα, λοιπόν, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας, την ΟΧΕ, να μάς πει πού και πότε θα κάνει προπόνηση η ομάδα μας και πού θα διανυκτερεύσει, διότι θα αναγκαστεί να ταξιδέψει, και πάλι, πάνω από 500 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, που παίζουν στο... σπίτι τους. Επίσης, θα θέλαμε να μάς εξηγήσουν πώς γίνεται στα τελευταία 7 χρόνια (2013-2019) οι 5 τελικοί (σ.σ. οι 3 από αυτούς ήταν ανάμεσα στη Νέα Ιωνία και στον ΠΑΟΚ) να έχουν διεξαχθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Η ομάδα, που επωφελείται, είναι, αναμφισβήτητα, ο ΠΑΟΚ.
Σεβόμαστε τον Βορρά και την Βέροια, για όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει, εκφράζοντας, επίσης, την ελπίδα μας να γίνει ξανά η μητρόπολη του ελληνικού χάντμπολ. Όμως, δεν τρέφουμε κανέναν σεβασμό προς αυτή την διοίκηση της ΟΧΕ, επειδή και εκείνη δεν τρέφει σεβασμό προς εμάς και τις αθλήτριές μας. Η Νέα Ιωνία είναι η μία από τις δύο καλύτερες γυναικείες ομάδες χάντμπολ μέσα στη τελευταία δεκαετία και οφείλουν να την σέβονται».

No comments