O MVP του ημιτελικού, στο ΟΑΚΑ, Κοσάνοβιτς, και το... μοτοποδήλατό του - greekhandball.com

Τελευταία νέα

O MVP του ημιτελικού, στο ΟΑΚΑ, Κοσάνοβιτς, και το... μοτοποδήλατό του



MVP της χθεσινής (29/01) αναμέτρησης, ΑΕΚ - Ολυμπιακός, για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ανδρών μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν, αναμφισβήτητα, ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Μίλαν Κοσάνοβιτς, ο οποίος έκανε εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποιώντας καθοριστικές επεμβάσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα (26-18). 



Ο 38χρονος Σέρβος γκολκίπερ αποκτήθηκε από το αθηναϊκό σωματείο στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ώστε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της απουσίας, για ένα διάστημα, από την δράση, του συμπατριώτη του, Ιγκόρ Άρσιτς. Ο Κοσάνοβιτς ικανοποιεί, προς το παρόν, τους υπεύθυνους της ΑΕΚ, που τον εμπιστεύτηκαν για την θέση του τερματοφύλακα. Παράλληλα, όμως, δείχνει να ευχαριστιέται την παραμονή του στην Ελλάδα...
Εδώ και τρία περίπου χρόνια, από τότε που αγωνιζόταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), ο Κοσάνοβιτς έχει ένα μοτοποδήλατο, το οποίο χρησιμοποιεί για μετακινήσεις του και στην ελληνική πρωτεύουσα. Χθες το βράδυ, μάλιστα, ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας έφυγε από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με αυτό, ώστε να πάει στο διαμέρισμά του στο Ηράκλειο, 10' μακριά. Δεν διέφυγε, βέβαια, της προσοχής του greekhandball.com, οι συντάκτες του οποίου βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα αποδυτήρια του κλειστού, «Γ. Κασιμάτης» και έτσι ο Κοσάνοβιτς μάς απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το μοτοποδήλατο, αλλά και άλλες, γενικά, για την ΑΕΚ.



«Χρησιμοποιώ το μοτοποδήλατο κυρίως όταν έχει πολύ κίνηση, με σκοπό να μετακινούμαι ταχύτερα. Είναι πολύ χρήσιμο, με εξαίρεση, ωστόσο, όταν βρέχει. Βέβαια, τις περισσότερες φορές, στην Αθήνα, έχει καλό καιρό, οπότε δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα», σχολίασε ο Κοσάνοβιτς στην ιστοσελίδα μας. Σχετικά με το αν είναι προσεκτικός και αν έχει εξοπλισμό, συμπλήρωσε: «Συνήθως, πηγαίνω από το πεζοδρόμιο και κάποιες φορές, όταν είναι απαραίτητο, από τον δρόμο. Δεν έχω εξοπλισμό, αλλά δεν... γκαζώνω κιόλας. Πηγαίνω χαλαρά και αποφεύγω τις... σούζες και άλλα κόλπα».
Τον δυσκολεύει το γεγονός ότι η Αθήνα δεν έχει υποδομές για την κυκλοφορία ποδηλάτων; «Όχι, δεν θα έλεγα ότι με δυσκολεύει. Το ποδήλατο, μού φαίνεται πως είναι δημοφιλές στην Ελλάδα, όπως και τα μηχανάκια. Ο καιρός, όπως είπα και πριν, είναι ευνοϊκός. Το ίδιο και στο Τελ Αβίβ. Επομένως, ακόμα και χωρίς υποδομές, δεν υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, αρκεί να τηρούνται οι κανονισμοί και να προσέχει και ο ίδιος ο αναβάτης τον εαυτό του», υπογράμμισε ο Σέρβος στο greekhandball.com.
Στη χώρα του έχει και εκεί μοτοποδήλατο ή οδηγεί αυτοκίνητο; «Οδηγώ και μοτοποδήλατο και αυτοκίνητο. Το πρώτο το χρησιμοποιώ, και εκεί, για να αποφεύγω την κίνηση. Είναι πρακτικό. Όμως, με το αυτοκίνητο καλύπτω μεγάλες αποστάσεις και φυσικά, μεταφερόμαστε με αυτό με την οικογένειά μου», τόνισε ο Κοσάνοβιτς.
Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πρόσθεσε, επιπλέον: «Η οικογένειά μου παραμένει στη Σερβία. Είναι δύσκολο για εμάς, αλλά είμαι επαγγελματίας και αυτή είναι η δουλειά μου. Έρχονται στην Ελλάδα μία φορά τον μήνα, για μία εβδομάδα και πηγαίνω εγώ, όταν βρίσκω ευκαιρίες».


Αναφορικά με τις εντυπώσεις του στο διάστημα της παραμονής του, επεσήμανε στην ιστοσελίδα μας: «Μού αρέσει πολύ η Ελλάδα, περνάω καλά. Η ΑΕΚ είναι εκπληκτική σε όλα τα επίπεδα, έχουμε χημεία. Μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά θα ήθελα πολλά περισσότερα από αυτό, με την ΑΕΚ. Ο κόσμος της είναι ένθερμος και δίνει... ζωντάνια στην ομάδα».
Παρ' όλα αυτά, την... τελευταία λέξη δεν την είπε σ' εμάς, αλλά σ' έναν εκ των φροντιστών της ομάδας, ο οποίος θα έφευγε από το γήπεδο όχι με μοτοποδήλατο, αλλά με κοινό ποδήλατο. «Εντάξει, το δικό μου αισθάνομαι ότι είναι καλύτερο από αυτό», ανέφερε αστειευόμενος ο Κοσάνοβιτς, που προκάλεσε τα γέλια όσων βρίσκονταν στον χώρο.

No comments