Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ βρέθηκε στο «Δαΐς»... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ βρέθηκε στο «Δαΐς»...



Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σούπερσταρ του NBA, Κόμπι Μπράιντ, σε δυστύχημα με ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ακόμα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων η κόρη του.
Ο Δούκας θυμήθηκε την ημέρα, που ο άλλοτε αθλητής των Λέικερς βρέθηκε στο «Δαΐς», όταν είχε ταξιδέψει στη χώρα μας, το 2001. Ο σύλλογος των Εκπαιδευτηρίων ανήρτησε στην ιστοσελίδα του (ased.gr) το ακόλουθο κείμενο, το οποίο αναπαράγουμε:
«Το ημερολόγιο έγραφε 26 Σεπτεμβρίου 2011, όταν ο θρύλος των L.A. Lakers ταξίδεψε στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνεργασίας του με την εταιρεία αθλητικών ειδών NIKE επιλέγοντας το Δαΐς για να διδάξει τα μυστικά του μπάσκετ στους αθλητές υποδομών του Συλλόγου μας, να συνεργαστεί με τους προπονητές μας, να φωτογραφηθεί εντός και εκτός γηπέδου, να μοιράσει αυτόγραφα σε αθλητές και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και στη συνέχεια να γυμναστεί στην αίθουσα ενδυνάμωσης του αθλητικού κέντρου έχοντας μόνιμα ένα χαμόγελο στα χείλη του…



Οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμασταν να συνειδητοποιήσουμε ποιόν είχαμε δίπλα μας, ποιόν φιλοξενούσαμε στις εγκαταστάσεις μας και ποιός προπονούσε τους αθλητές μας.
Περίπου 8,5 χρόνια μετά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε την είδηση που κατέκλυσε όλα τα μέσα ενημέρωσης μιλώντας για την πτώση του ελικοπτέρου του που στοίχισε την ζωή σε εννέα άτομα, μεταξύ αυτών, του Kobe Bryant και της κόρης του.
Πράγματι, έφυγε από την ζωή «ο μάγος των Lakers» όπως τον αποκαλούσε τότε το περιοδικό του Συλλόγου μας «εμείς του ΑΣΕΔ» τεύχος 56, γεμάτο υπερηφάνεια.



Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που ενέπνευσε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ, εξέλιξε το άθλημα, κατέκτησε πρωταθλήματα στο N.B.A., Ολυμπιακά Μετάλλια και προσωπικούς τίτλους αλλά ποτέ δεν αποχωρίστηκε το χαμόγελο και την ταπεινότητα, που τον διέκρινε.
Η οικογένεια του Συλλόγου μας αλλά και οι συνάδελφοι του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του καθώς και σε όλους τους φίλους του N.B.A. το οποίο από χθες (26/01/2020) έγινε φτωχότερο.
Καλό ταξίδι Kobe…»

No comments