Στην πρώτη γραμμή η ελληνική διαιτησία, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ευρωπαϊκό χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην πρώτη γραμμή η ελληνική διαιτησία, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ευρωπαϊκό χάντμπολ






Διάκριση και αναγνώριση για την ελληνική διαιτησία, συνολικά ασφαλώς για το ελληνικό χάντμπολ, με την επιλογή για το πρώτο παιχνίδι του Α΄ Ομίλου των 16  του EHF CUP Γυναικών μεταξύ της  Μπάνικ Μόστ από την Τσεχία και της Τούρινγκερ από τη Γερμανία  των διεθνών διαιτητών μας Μιχάλη Τζαφερόπουλου και Ανδρέα Μπέτμαν οι οποίοι διηύθυναν την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Η Τούρινγκερ επικράτησε με 35-27 σε αγώνα σε κατάμεστο γήπεδο, με πολύ όμορφη και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 1.400 θεατές στην Σπορτόβνι Χάλα.
Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά από το ehf.TV ενώ πρώτη σκόρερ  ήταν η 31χρονη Τσέχα της Τούρινγκερ, Ιβέτα Κορέσοβα ( πρώην Λουζούμοβα ) με 9 γκολ στο ενεργητικό της.
Η Κορέσοβα ήταν πρώτη σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα στα 2 προηγούμενα χρόνια ενώ στην Τούρινγκερ παίζει από το 2013.

Η Μπάνικ Μοστ ( '' Μαύροι Αγγελοι '', όπως είναι το παρατσούκλι τους ), έγραψαν ιστορία με την πρόκριση τους  στους Ομίλους ενώ έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Τσεχία, στις 7 τελευταίες σεζόν, με Τσέχες αθλήτριες, συν  3 Σλοβάκες.
Το Μοστ απέχει 77 χιλιόμετρα από την Πράγα και κατοικείται από 68.000 κατοίκους ενώ έχει χαρακτηρισθεί ως ΄΄ Ευρωπαϊκή πόλη Αθλητισμού΄΄.
Την Μπάνικ στηρίζει σε μεγάλο βαθμό ο Δήμος του Μοστ.
Στα τσεχικά, Μοστ σημαίνει Γέφυρα, καθώς, στην περιοχή υπάρχει δίκτυο από γέφυρες από τον 10ο αιώνα.
Πρόεδρος της Μπάνικ Μοστ είναι η 42χρονη, πρώην αθλήτρια, Πάβλα Χοτομούσκα.
H Τούρινγκερ έχει 7 πρωταθλήματα Γερμανίας από το 2011, έχει 11 ξένες αθλήτριες και βρίσκει πόρους από την περιοχή της Θουριγκίας όπου εδρεύει, καθώς, το κατά κεφαλή εισόδημα για τους 2.000.000 κατοίκους της, αγγίζει τα 35.000 ευρώ τον χρόνο.
Η πρωταθλήτρια Γερμανίας καλύπτεται οικονομικά από πληθώρα χορηγών, τόσο από εταιρείες της περιοχής όσο και από την Τράπεζα DKB αλλά και από τον ασφαλιστικό όμιλο Allianz.


No comments