Ιστορική επιστροφή του Διομήδη Αργους σε τελικό, μετά το 21-21 με την Πυλαία, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιστορική επιστροφή του Διομήδη Αργους σε τελικό, μετά το 21-21 με την Πυλαία, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος



Για δεύτερη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Διομήδης Αργους που αναδείχθηκε ισόπαλος της Πυλαίας, με 21-21 ( ημίχρονο 13-9 ), στον δεύτερο ημιτελικό των δύο ομάδων, στη Νέα Κίο και κράτησε έτσι το σαφές προβάδισμα που είχε πάρει στο πρώτο ματς, στη Θεσσαλονίκη, με διαφορά 10 τερμάτων.
Τα πανηγύρια για την επιστροφή του Διομήδη στο προσκήνιο, σε ρόλο πρωταγωνιστικό, καθώς, θα αγωνισθεί σε ένα μεγάλο παιχνίδι, δικαιολογημένα, όπως και ο ενθουσιασμός των φίλων του οι οποίοι γέμισαν το κλειστό όπου αγωνίζεται ως γηπεδούχος.
Οι ΄΄Λύκοι΄΄ μετά την χρυσή τριετία όπου βρέθηκαν στην κορυφή της Ελλάδαςν και της Ευρώπης, στο διάστημα από το 2011 έως το 2014,  απολαμβάνουν και πάλι μία μεγάλη διάκριση, με μία νεανική ομάδα που έχει προπονητή έναν σπουδαίο άνθρωπο του χάντμπολ, τον  Γιώργο Χαλκίδη και την φροντίδα  διοίκησης με μεράκι, που αποτελείται από ΄΄ παιδιά της ομάδας΄΄.
Στο πρώτο ματς, ο Διομήδης είχε νικήσει την Πυλαία στη Θεσσαλονίκη, με 28-18 και ουσιαστικά, είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη  εβδομάδα την πρόκριση του στον τελικό.
Ο Διομήδης είχε, ξανά, αγωνισθεί σε τελικό Κυπέλλου στις 19 Μαρτίου 2014, όταν ηττήθηκε με 18-16 από την ΑΕΚ.
Το σκορ του πρώτου ημιτελικού, έδωσε την ευχέρεια στον τεχνικό των γηπεδούχων να κάνει rotation ως προς την χρησιμοποίηση των παικτών του ενώ ανάλογα, σε έναν βαθμό, κινήθηκε και η Πυλαία, όταν φάνηκε ότι δεν μπορούσε να επιτύχει ρεαλιστικό στόχο.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο, το ματς ήταν αμφίρροπο, ωστόσο, προοδευτικά, ο Διομήδης  επέβαλε τον ρυθμό του και έχοντας πιο πολλές λύσεις στο ρόστερ του, πέτυχε να αποκτήσει προβάδισμα κόντρα στη μαχητική Πυλαία, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν όντως το φαβορί για την πρόκριση, μετά το εμφατικό αποτέλεσμα του πρώτου  ημιτελικού. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες, δεν διαφοροποιήθηκε η εικόνα του αγώνα, έως το 50΄, ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Πυλαία μείωσε, σταδιακά, την διαφορά των 4 τερμάτων και στο 59.45΄΄ έφθασε στην ισοφάριση σε 21-21, με τον Αλατσατιανό.
Πρώτος σκόρερ στον ημιτελικό, ο φορμαρισμένος Μπόσκος, ο οποίος έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα 9 φορές.

Τα πεντάλεπτα : 2-2, 3-5, 6-6, 7-7, 11-8, 13-9 ( ημίχρονο ), 14-11, 15-12, 18-14, 19-15, 20-18, 21-21.

Διαιτητές : Αβράμης-Χρόνης.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Γιώργος Χαλκίδης): Κρεμαστιώτης, Ραντουλέσκου, Παπαντωνόπουλος, Χαντέλης, Τζιμπούλας 4, Μπόσκος 9, Λιάπης, Μάνθος, Τσάκαλος 3, Ντάσεβιτς , Ρουσσόπουλος, Ξαγοράρης, Μαρκατάτος 1, Λίμα 1, Μούγιτς, Τσιγαρίδας 3.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Πάνος Γούσιος): Καραπαναγιωτίδης, Ραντούλοβιτς, Τριανταφυλλίδης Τ. 1,  Τριανταφυλλίδης Δ. 5, Ανθομελίδης 1, Παπαγεωργίου 2, Ζαφείρης 3, Καλόμοιρος 1, Μπάτζιος, Αλατσατιανός 3, Αντωνιάδης,  Κουκμίσης 4, Χατζηλίας 1.

No comments