Pregame: Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Pregame: Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ



Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι έφτασε. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (16/12, 19:15) , στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη»  την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες είναι αήττητες στο πρωτάθλημα της Handball Premier, έχοντας πετύχει το απόλυτο των εννιά νικών σε εννιά αγώνες. Η μεταξύ τους σημερινή (16/12) «μονομαχία» μπορεί να μην κρίνει κάποιον τίτλο, ωστόσο θα παίξει καθοριστικό  ρόλο στην απόκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, ενόψει των πλέι οφ. Επιπλέον είναι δεδομένα και τα οφέλη στην ψυχολογία του νικητή.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη κόντρα στον Άρη Νίκαιας στα πλαίσια της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο την έδρα τους, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σερί των νικών τους. Η προετοιμασία της ομάδας του Γιώργου Ζαραβίνα ενόψει του ντέρμπι, ολοκληρώθηκε χθες (15/12) το απόγευμα. Μοναδικό ερωτηματικό για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, είναι ο Άρτουρ Καρβάτσκι, του οποίου  η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ο Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε  στο olympiacossfp.gr :

"Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό παιχνίδι είναι και για τις δυο ομάδες. Είναι το πρώτο, από τα πολλά όπως φαίνεται, παιχνίδια που θα παίξουμε κόντρα στην ΑΕΚ. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας. Έχουμε προσαρμοστεί, λόγω των απουσιών, σε ένα καινούργιο τρόπο παιχνιδιού και θα προσπαθήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι να το βγάλουμε αυτό στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια του κόσμου τα παιδιά θα βρουν ρυθμό ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα".

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά, την περασμένη αγωνιστική επικράτησε του Φιλίππου Βέροιας, με χαρακτηριστική ευκολία. Η «Ένωση» πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση, πριν το μεγάλο παιχνίδι, χθες (15/12) το απόγευμα, και θα παραταχθεί πλήρης. Ο στόχος είναι φυσικά οι δύο βαθμοί και η διατήρηση του αήττητου της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παναγιώτης Νικολαΐδης δήλωσε στο greekhandball.com:

"Είναι ορισμένα παιχνίδια μέσα στην χρονιά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Η αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική και για τις δύο ομάδες. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Πιστεύω ότι αυτό που θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην τελική έκβαση είναι η συγκέντρωση και ο περιορισμός των λαθών. Επιπλέον και επίσης σημαντικό,θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος θα παρουσιαστεί καλύτερος στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων και θα μετρήσει αρκετά η αφοσίωση που θα δείξει ο κάθε παίκτης. Υπάρχουν παιδιά που δεν το έχουν ξαναζήσει όλο αυτό, δηλαδή την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα ελληνικό ντέρμπι. Επομένως πρέπει να φανεί κατά πόσο θα επηρεαστεί η ψυχολογία τους."

Αναφορικά με την προϊστορία των παιχνιδιών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι δύο σύλλογοι έχουν «κοντραριστεί» 13 φορές, με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί στις νίκες. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 7, ο «Δικέφαλος» 4, ενώ 2 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι ΕRTSPORTS HD, ενώ ζωντανή ενημέρωση για τη διακύμανση του σκορ θα υπάρξει από το greekhandball.com.

No comments