Συνέντευξη Λέφα Κρεμαστιώτη στο greekhandball.com: "Χρωστάω τα πάντα στον Δημήτρη Δημητρούλια" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Λέφα Κρεμαστιώτη στο greekhandball.com: "Χρωστάω τα πάντα στον Δημήτρη Δημητρούλια"



του Βασίλη Ριζά

Ο Λευτέρης Κρεμαστιώτης, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα αναπόσπαστο κομμάτι  του Διομήδη Άργους. Ο «Λέφας» διανύει τον δέκατο έβδομο χρόνο στην ομάδα της καρδιάς του και δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί ότι το όνομα του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία των «Λύκων». Ο 25χρονος εξτρέμ, είναι γέννημα- θρέμμα του Διομήδη, καθώς ξεκίνησε την χαντμπολική πορεία του από τις ακαδημίες του συλλόγου, σε ηλικία 9 ετών. Ο αρχηγός της ομάδας του Άργους, με συνέντευξη που παραχώρησε στο greekhandball.com, μίλησε μεταξύ άλλων για τον φετινό Διομήδη, για την πιθανότητα… μετακίνησης σε άλλη ομάδα και για τον άνθρωπο που τον στήριξε και τον βοήθησε να συνεχίζει να αγωνίζεται.

Ο Διομήδης ξεκίνησε νωθρά την φετινή αγωνιστική σεζόν, αλλά κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Handball Premier, η απόδοση της ομάδας ανέβηκε κατακόρυφα. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η έλευση του Γιώργου Χαλκίδη;

Η αλλαγή προπονητή και ο ερχομός του Γιώργου Χαλκίδη στην ομάδα έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Θα έλεγα ότι έφερε τα «πάνω- κάτω» με την καλή έννοια. Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο γήπεδο, η ψυχολογία μας εκτινάχθηκε στα ύψη. Πραγματικά, έφερε μια ζωντάνια σε όλους μας, κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Μόνο και μόνο από την παρουσία του, μπορώ να πω ότι από την ημέρα που ήρθε, δουλεύουμε στο εκατό τοις εκατό, από εκεί που βρισκόμασταν στο ογδόντα. Η διάθεση που βγαίνει από την ομάδα είναι κάτι που φαίνεται.

Ποιοι είναι οι στόχοι του φετινού Διομήδη;

Ο στόχος του Διομήδη για την φετινή αγωνιστική σεζόν είναι η τριάδα. Προφανώς και δεν μπορούμε να «χτυπήσουμε» Ολυμπιακό και ΑΕΚ, διότι το επίπεδό τους είναι αρκετά πιο υψηλό, αλλά εμείς στοχεύουμε στην τρίτη θέση. Επίσης είχαμε μια ευνοϊκή κλήρωση για το Κύπελλο, στο οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την Πυλαία. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις δηλαδή για να διεκδικήσουμε μια θέση στον μεγάλο τελικό και από εκεί και πέρα θα τα δώσουμε όλα για όλα. Ωστόσο πρωταρχικός σκοπός μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.



Είσαι στην ομάδα από το 2002 και την φετινή αγωνιστική σεζόν συμπληρώνεις 17 χρόνια σε αυτή. Αισθάνεσαι ότι έχεις έναν ιδιαίτερο ρόλο;

Σίγουρα και δεν υπάρχει αμφιβολία επ΄ αυτού. Είμαι πολλά χρόνια στον Διομήδη, ενώ παράλληλα είμαι και αρχηγός της ομάδας. Δεν έχω πολύ χρόνο για την προσωπική μου ζωή, διότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το αφιερώνω στον σύλλογο και τα προβλήματά του. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που με ενοχλεί, το αντίθετο θα έλεγα. Βοηθάω τους συμπαίκτες μου να λύσουν ότι τους απασχολεί και αυτό είναι κάτι που πραγματικά το αγαπάω. Όλο αυτό που προσφέρω, μπορώ να πω ότι το παίρνω πίσω απ΄ όλα τα παιδιά της ομάδας.

Πώς καθιερώθηκε το παρατσούκλι «Λέφας»; 

Το «Λέφας» καθιερώθηκε από τότε που πήγαινα στο δημοτικό. Έτσι με φώναζε ένας φίλος μου, ο οποίος πλέον δεν είναι στη ζωή, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε. Ουσιαστικά είναι ένας τρόπος για να τον θυμάμαι, όλοι πλέον με αποκαλούν έτσι.


Πως και αποφάσισες να ασχοληθείς με το χάντμπολ;

Όταν ο Διομήδης Άργους ξεκίνησε να φτιάχνει τις πρώτες ακαδημίες, κάποιοι άνθρωποι της ομάδας ερχόντουσαν στα δημοτικά σχολεία της πόλης για να ενημερώσουν τα παιδιά για το άθλημα. Το χάντμπολ ήταν το μοναδικό άθλημα στο Άργος, το οποίο δεν απαιτούσε καμία συνδρομή. Εγώ προέρχομαι από μια πολύ φτωχή οικογένεια και όπως ήταν λογικό δεν είχα την οικονομική δυνατότητα για να γραφτώ στο ποδόσφαιρο ή σε κάποιο άλλο άθλημα. Παράλληλα λοιπόν με το ποδόσφαιρο που έπαιζα στην αλάνα, παρέα με τους φίλους μου, αποφάσισα να δοκιμάσω και το χάντμπολ. Πολλές φορές είχα ορισμένα σκαμπανεβάσματα και σκέφτηκα να σταματήσω. Ωστόσο ευτυχώς που ήταν εκεί ο προπονητής, ο Δημήτρης ο Δημητρούλιας, στον οποίο και χρωστάω τα πάντα. Με βοήθησε τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και σε θέματα που είχα εκτός αυτού και θα τον ευχαριστώ για όλη μου τη ζωή μου. Πραγματικά μου συμπεριφέρθηκε σαν να είναι πατέρας μου.

Έχεις ανδρωθεί χαντμπολικά στον Διομήδη. Παρ΄ όλα αυτά έχεις σκεφτεί το μέλλον σου σε κάποιον άλλο σύλλογο; Θα ήθελες να αλλάξεις παραστάσεις;

Κάθε χρόνο σκέφτομαι ότι θα ήθελα να αλλάξω παραστάσεις και να δοκίμαζα την τύχη μου κάπου αλλού. Ακόμα είμαι μικρός και θα ήθελα να δω και άλλα πράγματα, σχετικά με άλλες ομάδες ή πως λειτουργούν άλλες πόλεις. Ωστόσο εκεί που θεωρητικά παίρνω την απόφαση, πάντα έρχομαι σε συμφωνία με την διοίκηση του συλλόγου και ανανεώνω τη συνεργασία μου. Οπότε πρακτικά, αποδεικνύεται ότι δεν σκέφτομαι να μετακινηθώ σε άλλη ομάδα, επειδή ο Διομήδης μου παρέχει κυριολεκτικά τα πάντα. Είμαι πλήρης.


Σε δελεάζει η προοπτική του εξωτερικού;

Το να παίξεις χάντμπολ στο εξωτερικό είναι κάτι πολύ δύσκολο, ειδικά για ένα αριστερό εξτρέμ. Δεν μου περνάει αυτή η ιδέα από το μυαλό. Σκέφτομαι αρκετά σοβαρά να εγκατασταθώ στο εξωτερικό αλλά για οικογενειακούς λόγους. Θα μπορούσα να κάνω την οικογένειά μου εκεί, στο μέλλον.

Ποιον ή ποιους συμπαίκτες θα ξεχώριζες, στην διάρκεια των χρόνων που βρίσκεσαι στην ομάδα;

Μπορώ να πω ότι με τον Άκη τον Κυπραίο είχα μια εξαιρετική συνεργασία σε αγωνιστικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης και με τον Λούκα Ντάσεβιτς που είναι και φέτος στον σύλλογο τα πηγαίνουμε πολύ καλά.

Έχεις πρότυπα στον χώρο του χάντμπολ; Υπάρχουν προσωπικότητες που θαυμάζεις;

Τα πρότυπά μου είναι όλοι οι Έλληνες που έπαιξαν χάντμπολ στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Σανίκης, ο Αλβανός, ο Χαλκίδης και ο Καρυπίδης. Ήξερα ότι όλοι αυτοί είχαν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, επομένως αποτελούν κάτι το ξεχωριστό.


Το 2012, ο Διομήδης Άργους κατακτά το Τσάλεντζ Καπ. Πώς βίωσες εκείνη τη στιγμή;

Η αλήθεια είναι ότι τότε ήμουν αρκετά μικρός και δεν μπορούσα να καταλάβω κάποια πράγματα. Έβλεπα ότι ένα γήπεδο, ολόκληρη η πόλη πανηγύριζε για εσένα. Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια και έχω ωριμάσει συγκριτικά με εκείνη την περίοδο, καταλαβαίνω πόσο σημαντικές ήταν εκείνες οι στιγμές. Πραγματικά η επιτυχία μας ήταν τεράστια και μέσα από το χάντμπολ, όλη η ομάδα έγινε γνωστή στον κόσμο.

Πώς βλέπεις την πορεία της Εθνικής ομάδας, ενόψει και των σημαντικών παιχνιδιών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος;

Βλέπω ότι η Εθνική βήμα- βήμα βελτιώνεται και γίνεται ένα δεμένο σύνολο. Είναι κάτι που δεν υπήρχε τόσα χρόνια. Σταδιακά μπαίνει κάθε φορά ένα λιθαράκι και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι όλοι γίνονται μια γροθιά, είτε μιλάμε για παίκτες του πάγκου, είτε για βασικούς.

Τέλος τί είναι αυτό που κρατάς από το 2019 και τί περιμένεις από το 2020;

Αυτό που κρατάω από το 2019, είναι η αλλαγή της διοίκησης που έγινε στην ομάδα μας. Υπάρχει τρομερή όρεξη από όλους, ώστε ο Διομήδης Άργους να ξαναφτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Επιθυμώ αυτή η όρεξη να συνεχιστεί όχι μόνο το 2020, αλλά και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Να υπάρχουν δηλαδή, όπως και τώρα, οι άνθρωποι αυτοί που θα είναι διατεθειμένοι να λύσουν το κάθε πρόβλημα, με στόχο ο Διομήδης να πρωταγωνιστήσει ξανά. Τέλος, για το νέο έτος, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία. Μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Άμα έχουμε την υγεία μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Μακάρι όλοι οι αθλητές και όχι μόνο να έχουν τύχη για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.





No comments