Ο Κωστής Μπούνας κάνει στο greekhandball.com την αποτίμηση του Duke 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Κωστής Μπούνας κάνει στο greekhandball.com την αποτίμηση του Duke 2020


To greekhandball.com ζήτησε από τον προπονητή του Δούκα Κωστή Μπούνα να προχωρήσει σε μία αποτίμηση για το τουρνουά Παίδων και Παμπαίδων Α, Duke 2020, που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Δαϊς.
Ο 39χρονος τεχνικός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και του δίνουμε τον λόγο :
"Πρέπει να τονίσουμε ότι το τουρνουά είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Δούκα, καθώς, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Σαϊτη, ο οποίος πρόσφερε τόσο στο άθλημα όσο και στον σύλλογο.
Αγωνιστικά, το βλέπουμε σαν μία ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά σε μία διοργάνωση με χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό, σε μία ευκαιρία γνωριμίας και κοινωνικοποίησης.
Σίγουρα, η Μάξιμιρ βρίσκεται κάποια επίπεδα παραπάνω και είχαμε την ευκαιρία σύγκρισης με μία ομάδα που παίζει πιο δομημένο χάντμπολ, τεχνικοτακτικά, ατομικά και σε συνεργασίες των παικτών της, που έχουν λύσει βασικά θέματα της εκμάθησης του παιχνιδιού από μικροί και έτσι έχουν την βάση και εξελίσσονται στη συνέχεια.
Οι Κροάτες έχουν επιλογή από μεγαλύτερη βάση, δοθείσης και της θέσης που έχει το χάντμπολ στη χώρα τους και σίγουρα υπάρχει συστηματική δουλειά σε καθημερινή βάση και ποιότητα με τεχνογνωσία ενώ διαδραματίζουν ρόλο τόσο το περιβάλλον όσο και οι συνθήκες.
Οι ομάδες του Δούκα, για τις οποίες έχω ολοκληρωμένη εικόνα, παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη σε σχέση με την αρχή της σεζόν.
Οι προπονητές μας δουλεύουν συστηματικά, μεθοδικά και με τον ουσιαστικό στόχο που έχουμε ως σύλλογος, να ολοκληρωθούν οι παίκτες μας όταν φθάσουν στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών, ώστε να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας στον Δούκα και θα υπάρξει ανταπόκριση με επιτυχία.
Στην γενικότερη αποτίμηση της εικόνας του τουρνουά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει η εξέλιξη που θα έπρεπε να παρατηρηθεί.
Ακόμα, αντιμετωπίζουμε ουσιώδη προβλήματα βασικής τακτικής που θα πρέπει να μας προβληματίσουν, καθώς, σε αυτές τις ηλικίες προέχει να "χτίσουμε" ατομικά παίκτες οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για την πρώτη ομάδα των συλλόγων τους.
Στους νέους διαιτητές που ήλθαν και σφύριξαν, είδα στοιχεία πολύ θετικά και μακάρι να συνεχίσουν και να εξελιχθούν γιατί ο χώρος μας έχει ανάγκη από καλούς διαιτητές".


No comments