Ο ορθοπαιδικός αθλητής της ΧΑΝΘ, που... ίσιωσε την μύτη του αντιπάλου του, εν ώρα αγώνα, μίλησε στο greekhandball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ορθοπαιδικός αθλητής της ΧΑΝΘ, που... ίσιωσε την μύτη του αντιπάλου του, εν ώρα αγώνα, μίλησε στο greekhandball



Στο χάντμπολ οι ανθρώπινες ιστορίες περισσεύουν και είναι εκείνες που προσδίδουν μια ευχάριστη ιδιαιτερότητα, καθώς εκτυλίσσονται μεταξύ ανθρώπων, που υπηρετούν -ερασιτεχνικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων- το άθλημα, αλλά παρ' όλα αυτά το αγαπούν με πάθος. Το greekhandball.com φροντίζει, ώστε να αναδεικνύει αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες, κάθε φορά που δίνεται μια ευκαιρία, αφού ως συντακτική ομάδα θεωρούμε πως η αξία τους πολλές φορές είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο.
Στην ανθρώπινη ιστορία που περιγράφουμε παρακάτω, λοιπόν, πρωταγωνιστές ήταν οι Γιάννης Βασιάδης, Πέτρος Διδασκάλου, αθλητές της ΧΑΝΘ και του Ζαφειράκη Νάουσας αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλες χθες (21/12), στην έδρα της πρώτης (25-25 το αποτέλεσμα).
Ο Διδασκάλου επιχείρησε προσποίηση, σε μία φάση γύρω στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Βασιάδης αμύνθηκε και στη σύγκρουση των δύο, ο Διδασκάλου έσπασε τη μύτη του.


Αμέσως, ο Βασιάδης, ορθοπαιδικός γιατρός στο επάγγελμα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον συναθλητή του. «Θες να επαναφέρω την μύτη σου, τώρα που είναι ζεστή ακόμα; Μετά θα πονάς περισσότερο», ρώτησε ο παίκτης της ΧΑΝΘ τον πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο, Διδασκάλου, που αποκρίθηκε: «Ναι, κάνε το, γιατί πρέπει να πάω στην δουλειά μετά». Έτσι, ο Βασιάδης ανέλαβε να κάνει ανάταξη του ρινικού οστού και δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Όλα πήγαν καλά. Θέλει πολύ παραπάνω δύναμη, απ' ό, τι ενδεχομένως πιστεύει κάποιος, για να κάνεις ανάταξη, αφού πρέπει να συνθέσεις όλη τη μύτη, που έχει και μαλακά μόρια. Είναι επώδυνη διαδικασία».
Και συνέχισε τονίζοντας: «Είναι πραγματικά ό, τι χειρότερο να το πάθει κάποιος. Κανείς δεν βιοπορίζεται σε αυτό το επίπεδο από το άθλημά μας, όλοι έχουμε τις δουλειές μας και είναι απαραίτητο να παραμένουμε υγιείς. Στεναχωρήθηκα πολύ για το παιδί, το οποίο με ευχαρίστησε για τη βοήθεια, ήταν πολύ σωστός απέναντί μου».
Ο Βασιάδης έχει βιώσει, όπως είπε στο greekhandball.com, τον πόνο της σπασμένης μύτης: «Τρεις φορές έχω σπάσει τη μύτη μου. Δύο φορές την επανέφερα μόνος μου, ενώ ήμουν ακόμα ζεστός. Πήγα στον καθρέφτη και την... ίσιωσα. Ο γιατρός στο γήπεδο, την μία φορά, ήταν καρδιολόγος και την άλλη γενικός ιατρός. Επομένως, ο καταλληλότερος ήμουν εγώ, για να κάνω στον εαυτό μου την ανάταξη. Έχει τύχει και σ' εμένα να πάω στη δουλειά με σπασμένη μύτη, σε μία εφημερία».   
Ο αθλητής της ΧΑΝΘ εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», δουλεύει εδώ και 5,5 χρόνια και μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ολοκληρώσει την ειδικότητά του. «Στην εφημερία γίνεται χαμός από περιστατικά. Αντιμετωπίζουμε τα πάντα. Έχουμε πολλά τροχαία...», ανέφερε, επιπλέον, ο 30χρονος (αρραβωνιασμένος), Βασιάδης στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε μαζί του.
Όντας ταπεινός και δίχως τάση για τυχόν δημοσιογραφικές υπερβολές, ο Βασιάδης απέφυγε χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του: «Ήρωας είναι εκείνος που πήγε στη δουλειά του αμέσως μετά από το παιχνίδι, με σπασμένη μύτη. Αγαπάει το χάντμπολ και δείχνει όρεξη γι' αυτό», υπογράμμισε.
Χθες, στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, υπήρχε, βέβαια, γιατρός, αλλά όπως και στις περιπτώσεις των τραυματισμών του Βασιάδη, έτυχε να μην έχει την ειδικότητα του ορθοπαιδικού. «Ο γιατρός που ήταν στο γήπεδο έχει γνώσεις, αλλά όχι πρακτική εμπειρία. Είναι καλός γιατρός. Θα γίνει νευρολόγος και θα πάει, πιθανότατα, στο εξωτερικό, μάλλον στη Γερμανία», επεσήμανε ο Βεροιώτης, Βασιάδης, για τον συνάδελφό του.
Πάντως, ο Βασιάδης προσέφερε βοήθειες και στον συμπαίκτη του, Σαρηγιαννίδη, στην προπόνηση της Τετάρτης (18/12), αφού τού έκανε ράμματα στο φρύδι, στο γήπεδο, με τον εξοπλισμό, που έχει πάντα μαζί του. «Δεν έπρεπε να παίξει χθες, αλλά... γουστάρει πολύ το χάντμπολ», μάς τόνισε επίσης.
Όσο για την κατάληξη του Διδασκάλου; Ο ίδιος αποφεύγει να πάει στο νοσοκομείο, γιατί θα... χάσει χρόνο από την δουλειά του. «Το πολύ πολύ να μείνω με μια κλίση στη μύτη», δήλωσε στο greekhandball.com με αρκετή δόση χιούμορ. Ίσως, πάντως, «κλέψει» λίγο χρόνο από αύριο και... πεταχθεί έως το ιατρείο ενός ορθοπαιδικού, πρόσθεσε.

*Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον 17χρονο αθλητή της ΧΑΝΘ, Θανάση Καρούση, που έδειξε αντανακλαστικά, απαθανάτισε το γεγονός και μάς έστειλε την φωτογραφία, που δημοσιεύσαμε παραπάνω, από τις στιγμές, που ο Βασιάδης προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον Διδασκάλου.   

No comments