Οι συμπαίκτες του Ζαφειράκη Νάουσας, που έγιναν συνέταιροι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι συμπαίκτες του Ζαφειράκη Νάουσας, που έγιναν συνέταιροι


Εδώ και τέσσερις ημέρες (σ.σ. από την Πέμπτη, 19/12) λειτουργεί η επιχείρηση, ονόματι «Πυξίδα Street Food», των αθλητών του Ζαφειράκη Νάουσας, Πέτρου Διδασκάλου, Δημήτρη Βλάχου, οι οποίοι πλέον δεν είναι μόνο συμπαίκτες, αλλά και συνέταιροι.
Ο Δημήτρης είχε μαγαζιά, κυρίως μπαρ, όμως ήθελε να ξεφύγει από τη νύχτα, που φαίνεται πως τον είχε κουράσει, ενώ ο Πέτρος σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά δεν επιθυμούσε να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.
«Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη Νομική, εδώ και τρία χρόνια, εργάστηκα για 1,5 χρόνο ως ασκούμενος και στη συνέχεια ως επιστημονικός συνεργάτης σε γραφείο. Πέτυχα και στις εξετάσεις για την εγγραφή σε δικηγορικό σύλλογο, όμως στράφηκα στο επιχειρείν, γιατί αυτό με... γεμίζει», δήλωσε στο greekhandball.com ο Διδασκάλου, ο οποίος επεσήμανε ακόμα πως τού αρέσει η συναναστροφή με κόσμο.



Ο Δημήτρης και ο Πέτρος γνωρίζονται τουλάχιστον 10 χρόνια και αν και έχουν διαφορά ηλικίας, αφού ο Δημήτρης είναι 33 ετών, ενώ ο Πέτρος 28, συνδέονται με στενή φιλία και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Πώς προέκυψε, όμως, αυτή η επιχειρηματική κίνηση; «Καθόμασταν ένα βράδυ στο μαγαζί του Δημήτρη και συζητούσαμε σχετικά με το ότι θα θέλαμε να κάνουμε κάτι επιχειρηματικό, ως συνέταιροι. Αποκλείσαμε την περίπτωση του μπαρ και συμφωνήσαμε πως ο κόσμος στη Νάουσα ίσως να προτιμούσε μαγαζί με φαγητό, το οποίο να είναι οικονομικά προσιτό και να μην υπάρχει παρόμοιο στην περιοχή», τόνισε στην ιστοσελίδα μας ο Δημήτρης.





Οι δυο τους άνοιξαν, τελικά, ένα περιποιημένο, κάπως «κλασάτο» ταβερνάκι, όπως το αποκαλούν. Στην επωνυμία χαρακτηρίζεται ως ψητοπωλείο, αλλά δεν είναι από τα κλασσικά. Σερβίρει... λαχταριστά μπέργκερ, ποιοτικό γύρο και έχει, ακόμα, σούβλες και ψητά της ώρας, που προκαλούν να τα δοκιμάσεις.







Έως τώρα φαίνεται ότι το μαγαζί έχει μεγάλη ανταπόκριση, όμως, αφού θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι σε αυτό, πώς θα παρουσιάζονται στα παιχνίδια του Ζαφειράκη; «Θα βρούμε τρόπο στη συνέχεια. Η αρχή είναι δύσκολη. Στον δεύτερο γύρο έχουμε μονάχα ένα μακρινό ταξίδι, στην Αλεξανδρούπολη και εκεί θα πάει μάλλον ένας από τους δυο μας. Τα σημαντικά ματς τα έχουμε εντός έδρας», μάς απάντησε ο Διδασκάλου, ο οποίος ήταν εκείνος που... κατέβηκε στον χθεσινό (21/12) αγώνα κόντρα στην ΧΑΝΘ, καθώς είχε προλάβει να κάνει... μισή ώρα προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, σε αντίθεση με τον Βλάχο, που δεν έκανε καθόλου, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων.



Βλάχος και Διδασκάλου είναι σαν αδέλφια, υπογραμμίζει ο δεύτερος στο greekhandball.com. Στο ερώτημά μας αναφορικά με το πώς ο πιο έμπειρος στο επιχειρείν, Βλάχος, εμπιστεύτηκε τον φαινομενικά πιο άπειρο και μικρότερο σε ηλικία, Διδασκάλου, ο τελευταίος ανέφερε στην ιστοσελίδα μας: «Έχω δουλέψει σε πάρα πολλά μαγαζιά, που ανήκαν σε μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μου, αλλά και σε μαγαζί του κολλητού μου. Από πολύ μικρός εμπλέκομαι σε επιχειρήσεις, πάντα μού άρεσαν και βοηθούσα. Απλώς, τώρα... ανεξαρτητοποιήθηκα. Η ιδέα ενός μαγαζιού, στο οποίο θα έχω και εγώ λόγο, περνούσε από το μυαλό μου πολύ καιρό...».

Καλές δουλειές να έχετε Δημήτρη και Πέτρο !

No comments