EURO 2020: Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

EURO 2020: Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν


Το δέκατο τέταρτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 26 Γενάρη του 2020, στην Αυστρία,στη Νορβηγία και στη Σουηδία. Στην διοργάνωση μετέχουν 24 χώρες (οι περισσότερες από κάθε άλλη φορά), ενώ θα είναι το πρώτο τουρνουά στην ιστορία των EURO, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές χώρες.

Στα γήπεδα της Αυστρίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας θα δώσουν το παρών, πέντε πρόσωπα (τέσσερις παίκτες και ένας προπονητής), τα οποία για τους δικούς τους λόγους, μπορούν να γράψουν με χρυσά γράμματα το όνομά τους, στην "χρυσή βίβλο" των EURO και όχι μόνο.

1. Νικολά Καράμπατιτς

Πρόκειται για τον  ρέκορτνμαν όσον αφορά τις συμμετοχές σε παιχνίδια του EURO. O Γάλλος παίκτης έχει συμπληρώσει τις 60, ενώ στη διοργάνωση της Κροατίας το 2018, ξεπέρασε τον προπονητή του στην εθνική της χώρας του, Ντιντιέ Ντινάρντ. Αν η Γαλλία, φτάσει μέχρι το τέλος του... δρόμου, ο Καράμπατιτς θα γίνει ο πρώτος μη Σουηδός παίκτης με τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι παίκτες  Όλα Λίντγκρεν, Στάφαν Όλσον, Στέφαν Λόβγκρεν, Μάγκνους Βισλάντερ και Μάρτιν Φραντέσιο είναι οι μοναδικοί που το έχουν καταφέροι (όλοι Σουηδοί!).

2.Γκούντγιον Βαλούρ Σίργκουντσον

To EURO 2020 θα είναι το ενδέκατο διαδοχικό για τον Ισλανδό παίκτη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο στο τουρνουά το 2000. Μετράει 52 συμμετοχές με την εθνική ομάδα τις χώρας του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ είναι και ο απόλυτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης,έχοντας πετύχει 270 τέρματα.

3.Κίριλ Λαζάροφ

Ο Λαζάροφ είναι ο κάτοχος του ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο της Κροατίας το 2009, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 92 γκολ και τρία χρόνια αργότερα στο EURO της Σερβίας σημείωσε 39. Τέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας, αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ.

4.Μίκελ Χάνσεν

Ο Δανός Χάνσεν κυνηγάει μία πολύ ιδαίτερη διάκριση. Στην περίπτωση που η Δανία κατακτήσει την πρώτη θέση στο EURO 2020, ο Χάνσεν θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, ο οποίος θα είναι κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις ταυτόχρονα. Το 2016 κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (όντας ταυτόχρονα και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης) και το 2019 το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

5. Ντιντιέ Ντινάρτν

Ο Γάλλος τεχνικός, μπορεί να γίνει ο πρώτος που θα έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τόσο ως παίκτης και ως προπονητής. Ο ίδιος ήταν μέλος της ομάδας της Γαλλίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2006 και το 2010.

Πηγή πληροφοριών: eurohandball.com

No comments