Επεισοδιακό ματς, με τρεις κόκκινες, στην Πάτρα - Σχεδόν δύο ώρες μετά από την λήξη «έκλεισε» το Φ.Α. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επεισοδιακό ματς, με τρεις κόκκινες, στην Πάτρα - Σχεδόν δύο ώρες μετά από την λήξη «έκλεισε» το Φ.Α.



Στις 20:25 «έκλεισε» το φύλλο αγώνος της αναμέτρησης Ακαδημία Πάτρας - Αθηναϊκός Βύρωνα, δύο ώρες μετά από την λήξη του επεισοδιακού παιχνιδιού, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 34-27. 
Η Ακαδημία κατέθεσε ένσταση σχετικά με την αποβολή του παίκτη της, Αλέξη Παπαγιαννόπουλου, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Στο ματς υπήρξαν ακόμα δύο αποβολές και συγκεκριμένα του αθλητή των γηπεδούχων, Τάσου Διαμαντόπουλου, που, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνος, εξύβρισε τον διαιτητή, καθώς και εκείνη του προπονητή του Αθηναϊκού, Γιάννη Βαρελτζή, λίγο πριν από το φινάλε του ματς.
Οι διαιτητές συνέγραψαν από την αρχή το φύλλο αγώνος. Ο έφορος της Ακαδημίας, Αλέκος Μεντζελόπουλος, επέστρεψε στο γήπεδο, ώστε να βάλει ξανά την υπογραφή του και αντίγραφο του φύλλου αγώνος, αφού τελικά «έκλεισε», δόθηκε στην φιλοξενούμενη ομάδα, που εκείνη την ώρα έτρωγε σε εστιατόριο και όλα τα μέλη της είχαν, φυσικά, αποχωρήσει από το κλειστό γυμναστήριο.  
Σε σχόλιό της η Ακαδημία Πάτρας τόνισε: «Υπάρχει το βίντεο του αγώνα για οποιονδήποτε θέλει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Από ό, τι φαίνεται σε κάποιους δεν αρέσουμε. Μπορούν ελεύθερα να μας πάρουν έστω και τηλεφωνικά, να μας το δηλώσουν, και εμείς θα πράξουμε τα δέοντα».

Το greekhandball.com εξασφάλισε το φύλλο αγώνος και το παρουσιάζει:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΥΡΩΝΑ 27-34

Τα πεντάλεπτα: 2-5, 2-5, 3-7, 7-11, 10-13, 13-16 (σκορ ημιχρόνου), 13-18, 18-20, 22-25, 23-28, 24-28, 27-34

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ (Παπαγιαννόπουλος Γ.): Διαμαντόπουλος, Παναγιωταρόπουλος 4, Παπαγιανόπουλος Χ., Παπαγιαννόπουλος Α. 5, Γεωργίου 5, Πάντος, Στραβομύτης 4, Μαρκάτος 1, Τόνσον 2, Μπισκανάκης, Ζάγκας 2, Τόμοβιτς 3, Ακριδόπουλος, Βύρλος, Σκαρλάτος, Κολλύρης 1

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΥΡΩΝΑ (Βαρελτζής Γ.): Μπαξεβάνος, Σαμαράς 1, Σταυρινόπουλος, Γραμματικόπουλος, Κραουνάκης, Ζύλι, Μαργαρής, Μαγκαφουράκης, Ματθιάδης 10, Μαναράς 5, Οικονομίδης, Νικολάου, Φάμπατς 7, Μαρούλας, Τσικριτέας 7, Τσεύλικος 4

Διαιτητές: Συρεπίσιος - Φωκίτης, Δίλεπτα: 3 - 6, Πέναλτι: 1/1 - 2/2, Κόκκινη: 2 - 0


Α. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Α. «Η ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ ενίσταται για την κόκκινη κάρτα, που δέχθηκε ο αθλητής, Παπαγιαννόπουλος Αλέξης (...), στο 30ο λεπτό του αγώνα κατά την ελεύθερη ρίψη που έκανε και για την απόφαση των διαιτητών, διότι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ο παίκτης του Αθηναϊκού, που ήταν στο τείχος κινήθηκε και δεν ήταν ακίνητος, όπως ορίζει ο κανονισμός και η μπάλα δεν τον πέτυχε στο πρόσωπο, αλλά ψηλά στο στήθος»   

Β. «Έλαβα γνώση περί της ενστάσεως»

Β. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

1) Στο 30:00 του αγώνα απεβλήθη ο αθλητής της Α' ομάδας, «Ακαδημία των Σπορ», Παπαγιαννόπουλος Αλέξιος (...). Συγκεκριμένα, χτύπησε το κεφάλι του αμυντικού, ενώ εκτελούσε ελεύθερη ρίψη και ο αμυντικός ήταν εντελώς ακίνητος.

2) Στο 45:00 του αγώνα απεβλήθη ο αθλητής της Α' ομάδας «Ακαδημία των Σπορ», Διαμαντόπουλος Αναστάσιος (...) με κόκκινη και μπλε κάρτα (...). Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος απειλητικά προς τον έναν εκ των διαιτητών του αγώνα λέγοντας «Άντε γαμ...ου ρε μου...νο». Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε από τους διαιτητές.

3) Στο 58:00 του αγώνα απεβλήθη ο προπονητής της Β' ομάδας, «Αθηναϊκός ΑΣ Βύρωνα», Βαρελτζής Ιωάννης (...) προοδευτικά για έντονη διαμαρτυρία.

4) Όσον αφορά στην ένσταση του γηπεδούχου σωματείου έχουμε να απαντήσουμε το εξής: Μετά από κοινή απόφασή μας έχοντας και οι δύο δει καθαρά την φάση, ο αθλητής της Α' ομάδος χτύπησε σκόπιμα στο πρόσωπο τον αμυνόμενο παίκτη και ενώ πριν την εκτέλεση ο διαιτητής τον ενημέρωσε να προσέχει το πρόσωπο του αντιπάλου.

5) Όλα τα αντίγραφα του φύλλου αγώνος γράφτηκαν με στυλό λόγω έλλειψης καρμπόν

No comments