Σπαθάτη πρωτιά για την Εθνική μας των Εφήβων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σπαθάτη πρωτιά για την Εθνική μας των Εφήβων


Η Εθνική Εφήβων κατέλαβε την πρώτη θέση στο Διεθνές Τουρνουά του Λόκερεν, κάνοντας το τρία στα τρία στον σημερινό αγώνα (20/12) κόντρα στην Ολλανδία. Οι Έλληνες παίκτες κέρδισαν με σκορ 24-21 (12-14 ημίχρονο), και φυσικά επιστρέφουν στην Ελλάδα με πολλές εμπειρίες, οι οποίες θα φανούν χρήσιμες στα μελλοντικά τους βήματα. Οι εμφανίσεις της ομάδας στο τουρνουά μόνο με αισιοδοξία μπορούν να μας γεμίσουν και παράλληλα δείχνουν ότι το ελληνικό χάντμπόλ έχει "παρόν" αλλά και πολύ "μέλλον".

Ο Κώστας Κοτσιώνης και ο Νίκος Δικαιούλιας δήλωσαν στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:

Κώστας Κοτσιώνης: «Το σκορ είχε εναλλαγές, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω, αλλά στην συνέχεια δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο. Δείξαμε ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και ότι έχουμε στόχο. Πετύχαμε τρεις νίκες απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε και καλύτεροι. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Δικαιούλιας: «Οι δύο ομάδες προερχόμασταν από δύο νίκες. Η Ολλανδία ήταν η πιο ποιοτική ομάδα από αυτές που αντιμετωπίσαμε στο τουρνουά. Είχαμε στόχο να κερδίσουμε και το καταφέραμε. Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ καλή άμυνα. Αυτό το τουρνουά ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Μεσογειάδα Εφήβων όπου και εκεί θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ολλανδία- Ελλάδα 21-24 (14-12 ημχ.)
Ελλάδα (Γεωργιάδης): Ασλής, Κοτσιώνης 7, Βασιλείου- Τσάφος, Δικαιούλιας 3, Γιορανίδης 2, Κυριακίδης, Μπαμπατζανίδης, Αναστασίου 1, Γερουλάνος, Παγιάτης 1, Παπαγιάννης, Τζωρτζίνης 3, Αλεξανδρίδης, Τόσκας, Παπάζογλου 6, Σαράφης 1, Σκούφας.
Δίλεπτα: 4-5, Πέναλτι: 4/4-2/3

Αποτελέσματα
Τετάρτη 18/12
Ολλανδία- Λουξεμβούργο 36-21
Βέλγιο- Ελλάδα 21-31

Πέμπτη 19/12
Ελλάδα- Λουξεμβούργο 28-25
Βέλγιο-Ολλανδία 27-37

Παρασκευή 20/12
Ολλανδία- Ελλάδα 21-24
15:00 Βέλγιο- Λουξεμβούργο

Βαθμολογία
1. Ελλάδα 6
2. Ολλανδία 4
3. Βέλγιο 0
4. Λουξεμβούργο 0
*Βέλγιο και Λουξεμβούργο παίζουν μαζί σήμερα (20/12)

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Στάθη Τζωρτζίνη που ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο Βέλγιο και… μετέφερε στην Ελλάδα εικόνα και ήχο από τους αγώνες της Εθνικής μας.

No comments