Δηλώσεις από τα ματς της Β΄ Εθνικής Ανδρών, διαφορετική προσέγγιση για το ματς της Ξάνθης και η άποψη του greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δηλώσεις από τα ματς της Β΄ Εθνικής Ανδρών, διαφορετική προσέγγιση για το ματς της Ξάνθης και η άποψη του greekhandball.com


Το greekhandball.com σας παρουσιάζει δηλώσεις από τα χθεσινά παιχνίδια της Β΄ Εθνικής Ανδρών :
Ηλίας Αναστασίου ( προπονητής Καστοριάς, για την ήττα στην Κοζάνη  ) : ΄΄  Σε ένα παιχνίδι σε πολύ ωραίο και φιλικό κλίμα  όπου παραταχθήκαμε με πολλές και σημαντικές απουσίες κρατάμε την πολύ καλή απόδοση των μικρότερων αθλητών και γενικότερα της ομάδας μετά το 40 . Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τερματοφύλακας μας Πούλιος που είχε πολύ καλά ποσοστά κάτω από το τέρμα.Η ομάδα της Κοζάνης στην αρχή εκμεταλλεύθηκε το νωθρό μας ξεκίνημα και δίκαια νίκησε .
Θεόδωρος Βαφειάδης ( προπονητής Ασπίδας Ξάνθης για την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σταυρούπολης  ) : ΄΄  Σημαντική νίκη, δείξαμε ένα καλό πρόσωπο στον σημερινό ( χθεσινό )  αγώνα. Είμαστε μια νέα ομάδα και προχωράμε βήμα-βήμα, χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί η ομάδα μας στο 100%. Συνεχίζουμε δυναμικά με προσήλωση και σεβασμό στον οποιοδήποτε αντίπαλο. Οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας είναι πάντα ανταγωνιστικές και νεανικές, κάτι που φάνηκε και στην Προσοτσάνη΄΄ .
Χρήστος Δουλαβέρης ( αρχηγός Απόλλωνα Σταυρούπολης, για την ήττα της ομάδας του στη Ξάνθη ) : ΄΄ Καταλάβαμε τελικά γιατί δεν ήθελε η ομάδα της Ξάνθης να κάνει δεκτό το αίτημα μας για αλλαγή ημέρας του αγώνα. Παρά τις απουσίες μας και με σύνθεση ανάγκης καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά τη διαφορά του σκορ.Θεωρούμε απαράδεκτο από μέρους της ΟΧΕ να αφήνει να διοργανώσουν παιχνίδι σε εργάσιμη μέρα και ώρα με απόσταση πάνω των 200 χλμ. και να μην κάνει δεκτό το αίτημα μας .Η ομάδα της Ξάνθης καλά έκανε και δε το άλλαξε καθώς δύσκολα θα απέφευγε την ήττα. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια΄΄.
Το greekhandball.com, στο πλαίσιο της δεοντολογίας, ζήτησε την τοποθέτηση της Ασπίδας Ξάνθης, επί των αιτιάσεων του Απόλλωνα Σταυρούπολης και έλαβε το εξής σχόλιο από τον σύλλογο της πόλης της Θράκης :
΄΄ Στην Ξανθη το γήπεδο χρησιμοποιείται από 2 ομάδες μπάσκετ με ανδρικά και ηλικιακά τμήματα και από το χαντμπολ. Παράλληλα,  διοργανώνονται μέχρι και εκδηλώσεις σε αυτό . Οπότε δυστυχώς οι ώρες είναι από την αρχή της σεζόν για όλα τα τμήματα συγκεκριμένες και πολύ δύσκολα αλλάζουν. Σκεφτείτε πως και η ομάδα μας δεν προπονείται στο Αμοιρίδειο λόγω έλλειψης κενών ωρών΄΄.
Σε κάθε περίπτωση, το greekhandball.com   θεωρεί ότι το ζήτημα έληξε εδώ και σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για τα views και τα likes, να το συντηρήσουμε, εάν και πολύ εύκολα θα μπορούσαμε.
Δεν επιθυμούμε και δεν πρόκειται να συμβάλλουμε σε αντιπαραθέσεις ομάδων, καθώς, όλες μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αγκαλιασμένες θα είναι και πρέπει να είναι.
Κάτι ακόμα :
Κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική και έτσι θα συνεχίσουμε. Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Ομως, η άποψη μας θα συνεχίσει να είναι σεβαστή, μόνο αν παραμείνει δίκαιη. Με βάση αυτά που γνωρίζουμε, μετά από 40 χρόνια στη δημοσιογραφία και 20 χρόνια διοικητικής προσφοράς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θεωρούμε ότι, τουλάχιστον στο θέμα του ορισμού του αγώνα Ασπίδας Ξάνθης-Απόλλωνα Σταυρούπολης, η ΔΕΠ/ΟΧΕ έπραξε απόλυτα  ορθά και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, εφόσον  εκ των πραγμάτων υποχρεούται να ακολουθήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και είναι ανηρτημένη στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας, όπου την διαβάσαμε και εμείς..Και αυτό έκανε. Δεν παρέβη την προκήρυξη ούτε κατά κεραία.
Καμμία Ομοσπονδία, δεν μπορεί να υποχρεώσει ή να επιβάλλει σε μία ομάδα, να δεχθεί άλλη ώρα και ημέρα από εκείνη που δηλώνει, καθώς, η επίκληση τεχνικών δυσκολιών, λόγω μη διαθεσιμότητας γηπέδου, πρέπει να γίνεται αποδεκτή και μία βεβαίωση Δήμου για το πρόγραμμα γηπέδου, επίσης, είναι ( δυστυχώς ή όχι...) όπως το φύλλο αγώνα, δίχως αμφισβήτηση....
Οι ομάδες πρέπει να προσπαθούν, όταν και όπου μπορούν, να τα βρίσκουν και να αλληλοδιευκολύνονται. Αυτό είναι το πρωτεύον, γιατί αλλαγές ορισμών εντός προκήρυξης δίχως σύμφωνη γνώμη και των 2 ομάδων, δεν προβλέπονται, παρά για έκτακτους λόγους.
Η κριτική έχει νόημα όταν εδράζεται σε σφάλματα ή παραλείψεις και όχι όταν από υποτιθέμενες ΄΄ ευκαιρίες΄΄  σηκώνει τους τόνους και συντηρεί διαμαρτυρίες.
Ηλθαμε να βοηθήσουμε σε έναν χώρο όπου υπάρχει πεδίο να παράξεις δημοσιογραφικό έργο, όχι να διαιρέσουμε ή να έχουμε μονομανίες, σε κυνήγι φαντασμάτων....
Καλό σας μήνα, με την ευκαιρία.

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments