Η ΑΕΚ επισημοποίησε την επιστροφή του Καφφάτου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ επισημοποίησε την επιστροφή του Καφφάτου



Τερματοφύλακα αναζητούσε η ΑΕΚ, καθώς ο Ιγκόρ Άρσιτς θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για αρκετό χρονικό διάστημα, λόγω χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υπεβλήθη. Η Ένωση ανακοίνωσε την επιστροφή του Δημήτρη Καφφάτου στη δράση, του εμβληματικού γκολκίπερ της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας. Ο 43χρονος τερματοφύλακας δέχθηκε να φορέσει ξανά την φανέλα της ΑΕΚ, έπειτα από το κάλεσμα, που τού έγινε, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για πιστό στρατιώτη.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει για τον Καφφάτο, μεταξύ άλλων: «Αγωνίστηκε σε ΟΦΝΙ, Ιωνικό και Γκραχόσπερς, πριν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ το 2006. Μετά από μία σεζόν αποχαιρέτησε, για να παίξει στην ισπανική Τέκα Κατάνμπρια Σανταντέρ και επέστρεψε το 2009 στον Δικέφαλο. Αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο τόσο στις δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων (2011, 2013) και Κυπέλλων (2013, 2014), όσο και στην πορεία μέχρι τους «8» της Ευρώπης (2011). Το καλοκαίρι του 2014 σταμάτησε την ενεργό δράση, ως παίκτης της ΑΕΚ, έχοντας σημειώσει συνολικά 194 συμμετοχές (158 στο Πρωτάθλημα, 18 στο Κύπελλο, 18 σε ευρωπαϊκούς αγώνες). Από το Φεβρουάριο του 2018 αποτελεί τον προπονητή τερματοφυλάκων τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και της Ακαδημίας της ΑΕΚ».
Ο Καφφάτος επεσήμανε στο aek.gr: «Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια και σε μία οικογένεια κάθε μέλος της οφείλει να είναι δίπλα της σε οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη. Η ΑΕΚ έχει μάθει να ζει με δυσκολίες και να παλεύει. Επομένως, δεν μπορούσα να αρνηθώ, και θα είμαι στη θέση του τερματοφύλακα όσο χρειαστεί και με θέλει η ομάδα. Το σημαντικό είναι να επιστρέψει και ο Άρσιτς όσο πιο γρήγορα γίνεται, δυνατός στην ενεργό δράση. Όσο για εμένα, μετά από 5,5 χρόνια ίσως ακούσω αρνητικά σχόλια, ίσως και θετικά, αυτό όμως που θέλω είναι να προσπαθήσω να δώσω το 100% για τους επόμενους αγώνες που μας έχουν απομείνει μέχρι το τέλος του έτους. Ελπίζω μετά από αυτήν την προσπάθεια να έχω μεταφέρει θετικά μηνύματα σε όλους σε ό, τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό, αλλά και την ΑΕΚ».

No comments