Ελπιδοφόρο ( και νικηφόρο ) ξεκίνημα για την Εθνική Εφήβων στο Βέλγιο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελπιδοφόρο ( και νικηφόρο ) ξεκίνημα για την Εθνική Εφήβων στο Βέλγιο



Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων ξεκίνησε νικηφόρα τους αγώνες της στο Τουρνουά του Βελγίου, επικρατώντας με 31-21 των διοργανωτών, στο Λόκερεν.
Η Ελλάδα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, με 12-11 ενώ η αρχή στο παιχνίδι ήταν απογοητευτική, καθώς, οι Βέλγοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους, με βοήθειες από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα τους ενώ οι παίκτες μας ήταν φανερό ότι ήθελαν τον χρόνο τους ώστε να προσαρμοσθούν και να ξεπεράσουν το άγχος της εκτός έδρας αναμέτρησης.




Σταδιακά, η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κυριάρχησε μετά το 35΄ ανεβάζοντας σταδιακά την διαφορά ενώ ήταν ασταμάτητη μετά το 48΄.
Πολύ καλή άμυνα από την Εθνική μας, εξαιρετική ανταπόκριση στο επιθετικό κομμάτι και στις επιλογές τακτικής, ελπιδοφόρα εμφάνιση σε ένα χρήσιμο φιλικό.
Πρώτος σκόρερ ο Δικαιούλιας με 8 τέρματα, πολύ καλή εμφάνιση του Σαράφη στην επιστροφή του από τον τραυματισμό του στο χέρι, ο γεννημένος το 2004 Τόσκας, ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της Εθνικής μας που αγωνίσθηκε ( μπήκε στο 56΄)  και μάλιστα σκόραρε κιόλας.
Ο αθλητής της Προσοτσάνης, Αχιλλέας Τόσκας  δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ για τον αγώνα όπου έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική μας :
«Στην αρχή κάναμε κάποια λάθη και ήμασταν πίσω στο σκορ, στην συνέχεια όμως στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τα πατήματα μας, παίξαμε καλή άμυνα και είχαμε αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Είναι πολύ ωραία εμπειρία αυτό το τουρνουά, έχουμε ευκαιρία να παίξουμε δυνατά παιχνίδια. Είναι η πρώτη φορά για μένα με την Εθνική στο εξωτερικό. Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και έχω πίστη στην ομάδα μας».
Ανάμεσα στους θεατές του παιχνιδιού, ήταν και ο Λευτέρης Σεϊρεκίδης, ο οποίος αγωνίζεται στην βελγική Τόνγκερεν, παρέα με Ελληνα φίλο του.
Την Πέμπτη, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Λουξεμβούργο.
ΕΛΛΑΔΑ :  Μπαμπατζανίδης, Ασλής, Τόσκας 1, Σαράφης 2, Παπαγιάννης 2 , Τζωρτζίνης 2 , Κυριακίδης, Βασιλείου-Τσάφος, Σκούφας, Γιορανίδης 4, Παπάζογλου 7, Κοτσιώνης 3, Αλεξανδρίδης, Γερουλάνος 2, Παγιάτης, Δικαιούλιας 8.

No comments