Ιδού η Bianco Monte Δράμα 1986, μέσα από το greekhandball.com, σε μία μοναδική παρουσίαση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιδού η Bianco Monte Δράμα 1986, μέσα από το greekhandball.com, σε μία μοναδική παρουσίαση


Τι πιο όμορφο για την παρουσίαση μίας ομάδας που παράγει έργο από την καταγραφή της ιστορικής διαδρομής της, μέσα από χαρακτηριστικές φωτογραφίες, με την παράλληλη αναφορά στο χθες, το σήμερα, το αύριο από τους ίδιους τους ανθρώπους της.
Θελήσαμε να προσεγγίσουμε την Δράμα 1986, με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο.
Μπήκαμε στη διαδικασία να ζητήσουμε όχι μόνο φωτογραφίες που θα συγκαταλέγονται στις πλέον ενδεικτικές, μα και την προσέγγιση του ίδιου του συλλόγου για την παρουσία και τις δράσεις του, την προοπτική και την κουλτούρα του.
Και το υλικό που πήραμε, συνιστά έναν μικρό θησαυρό.
Σπάνια, στα 40 χρόνια που έκλεισα στη δημοσιογραφία, συνάντησα, σε όποιο άθλημα, τέτοια ανταπόκριση.
Ομολογώ ότι εντυπωσιάσθηκα. Ευχαριστώ την Δράμα 1986 για την ανταπόκριση της και αφήνω τους ίδιους τους ανθρώπους της να αναδείξουν το δημιούργημα τους, με την δική μου συμβολή για όσες ώρες χρειάσθηκε ώστε να συνδεθούν φωτο, λεζάντες και κείμενο όπως είμαι έτοιμος να πράξω και για  όποιον άλλον, σε όποια κατηγορία και σε όποιο επίπεδο, έχει το μεράκι ώστε να ακολουθήσει.
Το greekhandball.com  είναι εδώ για όλους και όλες, με την ίδια ...αρρώστια για τον αθλητισμό, που είναι ΕΝΑΣ και ΕΝΙΑΙΟΣ στα ερασιτεχνικά σπορ, ειδικά τα ομαδικά.
Κυρίες και Κύριοι, η Bianco Monte Δράμα 1986 αυτοπαρουσιάζεται, στην υλοποίηση μίας ιδέας του greekhandball.com : 


Νίκος Δελαγραμμάτικας


                                               ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ 

΄΄Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003 με βασικό σκοπό να προσελκύσει περισσότερα Δραμινά παιδιά στον αθλητισμό και να τα γυμνάσει ποιοτικά με τις σύγχρονες παιδαγωγικές και προπονητικές αντιλήψεις.
Βασικός επίσης στόχος ήταν η αξιοποίηση των ταλέντων που θα ενταχθούν στις ακαδημίες του συλλόγου με παροχή υψηλού επιπέδου αθλητικών υπηρεσιών για όλους τους αθλητές.
Ως έδρα του χρησιμοποιεί το Α.Π.Κ. Δ. ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ χωρητικότητας 2000 θέσεων και για τα τμήματά υποδομής του χρησιμοποιεί άλλους 4 αθλητικούς χώρους.
Ο σύλλογος τα πρώτα τρία χρόνια χτίστηκε στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, καθώς τότε δεν μπορούσε να πάρει ώρες σε κλειστό γυμναστήριο.

                                                 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΑΜΑ-ΑΕΚ
                                     ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Μετά από πολύ σκληρή ποιοτική και προσωποποιημένη δουλειά όλων των στελεχών(καθημερινά, Χριστούγεννα Πάσχα, καλοκαίρι) , σήμερα ο σύλλογος λειτουργεί στο handball με 8 τμήματα ανάπτυξης, και την Ανδρική ομάδα, ενώ συνολικά αθλούνται 145 αθλητές-ριες.

Δεκαέξι αθλητές του έχουν κληθεί σε δράσεις των Εθνικών ομάδων, ένας αθλητής ανακηρύχτηκε MVP  των μεσογειακών αγώνων με την Εθνική παίδων(Σάββας Σάββας), τρεις αθλητές του έχουν μεταγραφεί σε συλλόγους της Γερμανίας (Σάββας Σάββας, Αδάμ Παπαδόπουλος, Αντριέφσκι Διονύσιος) δύο  αθλητής στην Κύπρο (Βασίλειος Τορνικίδης, Χρήστος Ανθόπουλος) και τρεις σε ομάδες Α1.
Αυτό που κάνουν στην Γερμανία τώρα ο Σάββας Σάββας στην Μπουντεσλίγκα και ο Αδάμ Παπαδόπουλος μας ενθουσιάζει και όλο τα παιδιά μας αποκτούν κίνητρο βλέποντας τους. Όλοι θέλουν να τους μοιάσουν.  Όλοι Δραμινοί, παιδιά που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες και τα τμήματα ανάπτυξης του συλλόγου. Να είναι γεροί. 



                            Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
                       ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΄΄ ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ ΄΄  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ
                                ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Η τροπαιοθήκη του συλλόγου περιέχει σε Πανελλήνιο επίπεδο στην ανάπτυξη μια 1η μια 3η και μια 5η  νίκη στην κατηγορία mini, μια 2η νίκη στη κατηγορία Παμπαίδων, δύο 4ες νίκες στην κατηγορία Παίδων, μια 2η και μια 6η στην κατηγορία Εφήβων.
  Έχει κατακτήσει επίσης 25 περιφερειακά πρωταθλήματα της ΕΣΧΑΜΑΘ, ενώ εργάζονται σε αυτόν 6 προπονητές. Και όλα αυτά σε 16 χρόνια λειτουργίας.

Ιδρυτής του συλλόγου και σημερινός τεχνικός διευθυντής είναι ο Θόδωρος Τογανίδης, ενώ τεχνικοί με διάφορες αρμοδιότητες στον σύλλογο προσφέρουν οι: Σάββας Δεμερτζίδης ο οποίος ήταν πρώτος προπονητής στην ιστορική άνοδο της ομάδας στην Α1,  Κων/νος Τσελίδης ο οποίος λειτούργησε το γυναικείο τμήμα που έφτασε μέχρι την διεκδίκηση της ανόδου στην Α1 Εθνική, ο Αθανάσιος Βαλαβάνης ο οποίος εργάστηκε με επιτυχία στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και από το 2017 είναι ο προπονητής της Ανδρικής μας ομάδας, ο Βασίλειος Σαπουνίδης που συστηματικά και με πολλή αγάπη για τις μικρές ηλικίες δουλεύει στις ακαδημίες, η Αγγελική Μαυροπούλου που έδωσε πνοή στην ανάπτυξη των κοριτσιών δημιουργώντας δύο τμήματα των 20 κοριτσιών και ο Θεόδωρος Τογανίδης που συντονίζει και είναι συνεργάτης όλων των παραπάνω προπονητών.
 Στο παρελθόν προπονητικά βοήθησαν ο Βασίλης Κοσκερίδης, Στέφανος Φεστερίδης, και Γιάννης Κοτσαμαρίκογλου.

         Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΑΜΑΡΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

                                         ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
                                                             Η ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ Α1
                                         ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

Την περίοδο 2014-15 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών με έναν οδυνηρό υποβιβασμό. Κι όμως εκείνη η χρονιά ήταν η  κρίσιμη χρονιά που ο σύλλογος έμαθε και έχτισε εμπειρίες στις οποίες βασιζόμενος επανήλθε στην HANDBALL PREMIER και έχει ως βασικό στόχο να μην απουσιάσει ξανά αλλά και να αναρριχηθεί όσο γίνεται ψηλότερα, μαθαίνοντας κάθε φορά από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του.
Η αποδοχή του συλλόγου στην τοπική κοινωνία πέραν των επιτυχιών οφείλεται και στους πολυπληθείς φιλάθλους.
Η ομάδα αγωνίζεται στο Κραχτίδης με Μ.Ο. 750 θεατών ενώ σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο βρέθηκαν 1150 θεατές που ήταν και η μεγαλύτερη προσέλευση. Όλοι δεν σταματούν να ονειρεύονται να δουν την ομάδα να αγωνίζεται σε ένα γεμάτο Κραχτίδης.
Μην ξεχνάμε ότι τρεις φορές η Εθνική Ανδρών με αντιπάλους τις Εθνικές Ομάδες Ισπανίας, Πολωνίας(νίκες) και Γερμανίας (ήττα) αγωνίστηκε στο κατάμεστο Κραχτίδης.


                                   ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
                                                          ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ
                                      ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Καλεντάρι Δράσεων
Κάθε χρόνο ο σύλλογος διοργανώνει
1. αναπτυξιακό τουρνουά στα Ελευθέρια τον Ιούλιο.
2. συμμετέχει στην Εβδομάδα υγείας με τουρνουά μίνι handball,
3. διοργανώνει Street handball στην πλατεία της Δράμας,
4. συμμετέχει σε δύο διεθνή αναπτυξιακά τουρνουά στο εξωτερικό,
5. Λειτουργεί για 35 μέρες το Πάρκο του Handball στην Ονειρούπολη Δράμας σε συνεργασία με την Ο.Χ.Ε. την ΕΣΧΑΜΑΘ την ΔΕΚΠΟΤΑ την Γ.Ε.Δ. τον σύλλογο Βετεράνων και τον Φοίνικα, όπου υπάρχει τεράστια επισκεψιμότητα από όλη την Ελλάδα, και κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκτός των άλλων τουλάχιστον 150 σχολεία και νηπιαγωγεία από την Βόρεια Ελλάδα. Για 420 ώρες οι μικροί απολαμβάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι σε πολλές μορφές
6. Διοργανώθηκαν τρία μεγάλα αναπτυξιακά τουρνουά Beach Handball στις παραλίες της Καβάλας και με την ολοκλήρωση του Ολυμπιακού προπονητηρίου Beach Handball στον χώρο του Κραχτίδης θα διοργανώνονται στην Δράμα.
7. Αναπτύχθηκαν Διεθνείς συνεργασίες: Α) με την Ρουμάνικη ομάδα SCM CRAIOVA η οποία κατέκτησε το EHF CUP και εδώ και τρία χρόνια αναπτυξιακά τμήματα επισκέπτονται την Ρουμανία τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο κάνουν το αντίστοιχο οι Ρουμάνοι. Να σημειωθεί ότι εδώ και τρία χρόνια η γυναικεία ομάδα της Craiova κάνει κάθε χρόνο προετοιμασία στην Δράμα. Β) Με την Βουλγάρικη ομοσπονδία όπου προσκληθήκαμε για φιλικούς αγώνες με την Εθνική Βουλγαρίας. Γ) Με την Pirin Gotse Deltsev όπου κάθε χρόνο κάνουμε φιλικά παιχνίδια σε επίπεδο Ανδρών αλλά και ανάπτυξης.

8. Εκδηλώσεις παρουσίασης του έργου του συλλόγου (κάθε χρόνο δύο χοροί και εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο Δημοτικό Ωδείο.) Σε ειδική εκδήλωση φέτος τιμήθηκαν αθλητές μας που συμμετείχαν στις Χρυσές ομάδες  BEACH HANDBALL.

                                                 ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
                                      ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
                               Ο  ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ  ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ
                                        Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
                                   ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 
                              ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Πολλοί χορηγοί υποστηρίζουν την ομάδα. Φέτος 45 χορηγοί είναι δίπλα στον σύλλογο. Από πέρυσι  με κορυφαίο χορηγό την εταιρεία εξόρυξης μαρμάρου  BIANCO MONTE GREEK MARBLES των KAVAZIS MARBLES ο σύλλογος απέκτησε την δυνατότητά να φέρει 4 μεταγραφές. Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Καβάζης που είναι και παλαιός παίκτης του HANDBALL δηλώνει παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή και τον ευχαριστούμε. Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του συλλόγου έπαιξε και η εταιρεία ΧΙΛΙΩΤΗΣ η οποία παραμένει διαχρονικά σημαντικός χορηγός του συλλόγου. Οι πολλοί όμως «μικροί» χορηγοί είναι  αυτοί που δίνουν πνοή στο φιλόδοξο project του συλλόγου

 
                       Ο ΤΟΥΝΓΚΕΛΙΔΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
                                   ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ  
ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 
Με τον ADAMOVIC, DRASKIC, ΓΟΥΡΓΟΥΜΗ αλλά και τον ΧΑΪΤΙΔΗ που δεν τον θεωρούμε πια μεταγραφή γιατί αγωνίζεται 7 χρόνια στον σύλλογό μας αποφασίσαμε να ενισχυθούμε φέτος. Ήρθε και ο Παπάζογλου Αθ. από την Προσοτσάνη που είναι μια μεταγραφή που κυρίως βοηθά την Εθνική ομάδα, τον ίδιο αλλά και τον σύλλογο. Είναι όλοι τους μεγάλοι χαρακτήρες και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας που είναι πάντα μια θέση πιο ψηλά από πέρυσι.
ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ
Δεκαέξι Δραμινοί παίκτες είναι ο λόγος ύπαρξης μας. Είναι αυτοί που κρατάνε ζωντανή την ομάδα και κάνουν πολλές θυσίες για να προσφέρουν. Θωμίδης Κοτσαμαρίκογλου. Κουρουτζίδης, Κοβογλανίδης, Παπάζογλου, Τσιτσίγκος, Κουρτίδης, είναι ο διαχρονικός μας κορμός και εκτός από παίκτες είναι και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα στην ομάδα. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που διαθέτουν και η αγάπη τους στο άθλημα και στην ομάδα θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου. Χωρίς αυτούς θα ήμασταν τίποτα. Ακολουθούν ηλικιακά και περιμένουμε πολλά από αυτούς οι Φραγγούλης, Σίνα, Γιαννακόπουλος, Κρανιώτης, Αλμπάντης, Μπουρλίβας, Δεμερτζίδης, Τοζακίδης, Πούλιος που είναι το «αύριό μας»
Ο ΤΟΥΝΓΚΕΛΙΔΗΣ

Φέτος ο μόλις 22 χρονών πρώτος σκόρερ για δύο συνεχόμενες χρονιές της Handball Premier Ευγένιος Τουνγκελίδης δυστυχώς αγωνίζεται τραυματισμένος. Από τον Σεπτέμβριο ένα οστικό οίδημα στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού τον ταλαιπωρεί και πιάνει την μπάλα με τρία δάκτυλα. Κι όμως παλεύει. Είναι αδικημένος αλλά αυτό τον οδηγεί στο να δουλεύει πιο σκληρά. Το μότο μας «ΣΚΛΗΡΉ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΆ, ΥΠΟΜΟΝΉ ΚΑΙ ΗΘΟΣ» τον οδηγεί και σε αυτή την φάση χρειάζεται την υπομονή. Ο σύλλογος δεν ξεχνάει, ότι απέρριψε πολύ δελεαστικές προτάσεις για να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του.




                                  ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ, ΕΝΙΟΤΕ, Η ΝΥΧΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΜΕΡΑ...

           Ο ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
                       Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
                                        ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ...

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Το ότι ο Τογανίδης σαν πρώτος προπονητής είχε συνεργάτη τον Δεμερτζίδη, μετά έγινε ο ίδιος συνεργάτης του Σάββα, και αυτός μαζί του συνεργάτης του Βαλαβάνη αποτυπώνει το κλίμα του συλλόγου.  Όλοι είναι ταγμένοι στον ίδιο σκοπό, στην πρόοδο και την ενότητα του συλλόγου. Οι προπονητές πρέπει να έχουν μια ομάδα σε βάθος χρόνου. Μόνο έτσι χτίζεις.
ΣΤΕΛΕΧΗ Δ.Σ.
Παγωνίδης Κώστας, Μεσσίνης Νίκος, Ξανθόπουλος Βασίλης, Ξανθόπουλος Σπύρος είναι αυτοί που με πολλούς άλλους τρέχουν καθημερινά για αυτή την ομάδα. Και είναι αυτοί που μισούν τα φώτα της δημοσιότητας παράγοντας τόσο μεγάλο έργο.
ΙΑΤΡΙΚΟ TEAM

O Φυσίατρος ιατρός αποκατάστασης Χαράλαμπος Γιαπράκης Επιστημονικός Διευθυντής του κέντρου αποκατάστασης EUROMEDICA είναι εδώ και χρόνια δίπλα στους αθλητές μας με ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες. Οι φυσικοθεραπευτές μας Ιακωβίδης Αγγελίδης Σανίτσας πάντα στο πλευρό μας. Το Κέντρο ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ του Χρήστου Πετρίδη στο διαγνωστικό κομμάτι με τα υπερσύγχρονα μηχανήματά του είναι πάντα στην διάθεσή μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

                                  Ο ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 
 Ο ΑΝΤΡΙΕΦΣΚΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΔΡΑΜΙΝΟ HANDBALL
Αυτό που γίνεται στο Νευροκόπι, στην Προσοτσάνη, στον Bianco Monte Δράμα 1986, στην Γ.Ε.Δ. στον Φοίνικα στον σύλλογο Βετεράνων είναι ορατό ποιοτικό, ποσοτικό, και τα λέει όλα. Ολος ο νομός Δράμας, πλέον, παίζει χαντμπολ.
Καλή χρονιά σε όλα τα στελέχη του αθλήματος μας, υγεία στους αθλητές, και ας σταθούμε όλοι δίπλα, «αντρίκια», πραγματικά στην προσπάθεια των Εθνικών ομάδων.
 Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, δύσκολη, επίπονη αλλά βλέπω ότι υπάρχει αύριο. Από την Ανδρών μέχρι την Παίδων. Το ευοίωνο μέλλον της Εθνικής μας ομάδας απαιτεί συσπείρωση από όλους μας΄΄. 











No comments