Ματς γιορτή για τον Ολυμπιακό - Sold out αναμένεται στον Ρέντη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ματς γιορτή για τον Ολυμπιακό - Sold out αναμένεται στον Ρέντη



Sold out αναμένεται να γίνει σήμερα (24/11) στο «Μελίνα Μερκούρη», εκεί όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται (18:00, CosmoteSport9HD, EHFTV) ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου χάντμπολ, την Μέλσουνγκεν. Το γήπεδο των Ερυθρολεύκων υπολογίζεται να έχει, συνολικά, γύρω στους 1.800 φιλάθλους, μαζί με τους 140 Γερμανούς, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, για να διασφαλιστεί η τάξη.
Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 32-28, εκτός έδρας και διατήρησε έτσι τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του EHF Cup (σ.σ. το σημερινό παιχνίδι είναι στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου), αν και αδιαμφισβήτητο φαβορί παραμένει η πανίσχυρη, Μέλσουνγκεν. Για να περάσουν οι Πειραιώτες χρειάζονται νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά και σκορ μεγαλύτερο από εκείνο του πρώτου αγώνα ή νίκη με πέντε γκολ διαφορά και οποιοδήποτε σκορ. Σε περίπτωση επικράτησης του Ολυμπιακού με 32-28, η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι.
Στη διάθεση του προπονητή, Γιώργου Ζαραβίνα, δεν θα είναι ο Σανίκης, που αντιμετωπίζει τενοντίτιδα στον αχίλλειο και έκανε ένεση, ο Καρβάτσκι (διάστρεμμα), όπως και ο επίσης τραυματίας, Τσίλης. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων έχει δοκιμάσει τους δεξιόχειρες, Μάλλιο, Κανδύλα, Λέμος, για την θέση του αριστερού ίντερ, αφού οι επιλογές, εξαιτίας των τραυματισμών, είναι περιορισμένες.
Από την άλλη, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του δεξιού εξτρέμ της Μέλσουνγκεν, Ράιχμαν. Για πιθανή αντικατάστασή του έχει ήδη προετοιμαστεί ο Ιγκνατόφ. 
Ο Ζαραβίνας σχολίασε στο olympiacossfp.gr για το ματς: «Παίζουμε στην έδρα μας, αλλά η φιλοσοφία μας είναι η ίδια με το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε απέναντί μας έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε στιγμή τη συγκέντρωσή μας. Πρέπει να προσέχουμε τις επιστροφές μας και να μην δεχτούμε γκολ στον αιφνιδιασμό. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος μας θα μάς δώσει ώθηση, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό από τον αγώνα. Εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».
Ο κόουτς της Μέλσουνγκεν, Χέικο Γκριμ, τόνισε σχετικά με το ματς με τον Ολυμπιακό: «Το καλό με το σκορ του πρώτου αγώνα είναι ότι πετάξαμε με προορισμό τον Πειραιά ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και αυτό είναι επιθυμητό. Πρέπει να κυριαρχήσουμε στην άμυνα. Είμαι, επιπλέον, ευχαριστημένος από την προσέγγιση στην επίθεση, στο τελευταίο παιχνίδι μας, απέναντι στην Γκόπινγκεν».
Στα γερμανικά δίκτυα, γράφεται πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι καυτή, ενώ οι τόνοι, παρά την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο συνόλων, είναι χαμηλοί.

No comments