Το βίντεο με το χτύπημα στην Πάτρα - Όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της φάσης στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το βίντεο με το χτύπημα στην Πάτρα - Όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της φάσης στο greekhandball.com


Θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του Πανελληνίου ξεσήκωσε μία από τις τελευταίες φάσεις της χθεσινής (24/11) εκτός έδρας αναμέτρησης (23-22) της ομάδας με αντίπαλο την Ακαδημία Πάτρας, για το Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.
Ο παίκτης της Ακαδημίας, Αλέξης Παπαγιαννόπουλος (σ.σ. αδελφός του προπονητή, Γιάννη Παπαγιαννόπουλου) χτύπησε τον αντίπαλό του, Δημήτρη Μαυρομάτη, με γροθιά στο πρόσωπο (σ.σ. όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στο φύλλο αγώνος), 27 δευτερόλεπτα (59:33) πριν από το φινάλε του αγώνα στην προσπάθειά του να αποφύγει την ισοφάριση, η οποία ενδεχομένως να είχε επιτευχθεί, τουλάχιστον σ' εκείνο το σημείο.
Το αποτέλεσμα ήταν, πέρα από το χαμένο πέναλτι από τον Πανελλήνιο, καθώς και από την κόκκινη και μπλε κάρτα στον Α. Παπαγιαννόπουλο, να υποστεί διάσειση ο Μαυρομάτης και να έχει κενά μνήμης.

Το greekhandball.com εξασφάλισε το βίντεο, στο οποίο φαίνονται όλα όσα συνέβησαν στη συγκεκριμένη φάση και το παρουσιάζει:


Ξεκινώντας με τον χθεσινό (24/11) γηπεδούχο, καταγράφουμε όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, για το γεγονός, ο 44χρονος, Αλέξης Παπαγιαννόπουλος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε: «Παίξαμε έναν πολύ δυνατό αγώνα, ο οποίος είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, σε όλη την διάρκειά του. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο και έκανα ράμματα (σ.σ. δείτε παρακάτω την φωτογραφία). Δεν παραπονέθηκα, αφού θεώρησα ότι ο τραυματισμός μου συνέβη στα πλαίσια του αγώνα».
Πρόσθεσε, επιπλέον: «Ο αντίπαλός μου, που δεν έχει ούτε τα μισά από εμένα χρόνια, βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και τού έκανα ένα δυνατό μαρκάρισμα. Προφανώς δεν έχω προηγούμενα με το παιδί. Αποδέχθηκα την ποινή, ζήτησα δύο φορές συγγνώμη, με κάθε ειλικρίνεια, στον συναθλητή μου, όπως και στον προπονητή του Πανελληνίου, τον οποίο κάλεσα αργότερα για να ενημερωθώ για την κατάσταση του Δημήτρη. Συγγνώμη ζήτησα και από τους διαιτητές, ζητάω και από την ομάδα του Πανελληνίου συνολικά. Πήγα να χτυπήσω την μπάλα, αλλά τον βρήκα στο πρόσωπο, ήταν μία ατυχής στιγμή».



Ο 21 ετών, Δημήτρης Μαυρομάτης, με τον οποίο επίσης ήρθαμε σε επαφή, σχολίασε στο greekhandball.com: «Δεν θυμάμαι πώς τελείωσε ο αγώνας. Θυμάμαι, μονάχα, να χαιρετάμε τους αντιπάλους και μετά να βρίσκομαι στα αποδυτήρια. Έτρεχα με τρίπλα και ενώ βρισκόμουν στα 7 μέτρα δέχθηκα το χτύπημα. Αδυνατώ να θυμηθώ τόσο το χτύπημα, όσο και ότι έτρεξα μετά από την φάση. Ο Α. Παπαγιαννόπουλος είχε, ξεκάθαρα, πρόθεση να με χτυπήσει και αυτό αποδεικνύεται από το βίντεο. Θυμάμαι, μάλιστα, να μού λέει ότι και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του. Δυσκολεύομαι να δεχθώ την συγγνώμη του, αλλά ούτε την απορρίπτω. Ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να σταματήσει την φάση ήταν εντελώς λάθος και παράλληλα είχε κόστος για εμένα. Σήμερα (25/11) το απόγευμα πήγα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκα σε αξονική τομογραφία. Ευτυχώς όλα είναι καλά, δεν έχω αιμάτωμα».

*Το greekhandball.com δεν έχει ρόλο δικαστή. Φροντίζουμε, πάντα, να λειτουργούμε αντικειμενικά, παρουσιάζοντας με τρόπο δημοσιογραφικό, επαγγελματικό και δεοντολογικό τα γεγονότα. Έτσι έχουμε μάθει να πράττουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Στον βωμό της επισκεψιμότητας δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε καμία κατάσταση, όπως κάλλιστα θα έκαναν άλλοι χρησιμοποιώντας θορυβώδεις τίτλους και περιεχόμενο, με σκοπό να μετατρέψουν ένα γεγονός σε... παράσταση. Η ψύχραιμη, ήπια φωνή μας είναι αυτή που θα δώσει τις λύσεις και τώρα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις... 



No comments