Ζωντανά η κλήρωση της ΑΕΚ στο EHF Challenge Cup στις 12 μ.μ. της Τρίτης, οι πιθανοί αντίπαλοι της - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ζωντανά η κλήρωση της ΑΕΚ στο EHF Challenge Cup στις 12 μ.μ. της Τρίτης, οι πιθανοί αντίπαλοι τηςΤο επόμενο εμπόδιο της στον δρόμο προς μία ( νέα ) ευρωπαϊκή διάκριση περιμένει να πληροφορηθεί η ΑΕΚ, στην κλήρωση που θα γίνει την Τρίτη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χαντμπολ στην Βιέννη, για την φάση των  «16» του EHF Challenge Cup με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για 8-9 και 15-16 Φεβρουαρίου 2020.
Μόνο η ΑΕΚ συνεχίζει στα Κύπελλα Ευρώπης από τις ελληνικές ομάδες και στην κλήρωση θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Τα γκρουπ δυναμικότητας :

1ο γκρουπ: CSM Βουκουρεστίου ( Ρουμανία ), Ποτάισα Τούρντα (Ρουμανία), Μαδέιρα (Πορτογαλία), ΑΕΚ (Ελλάδα), Βάλουρ (Ισλανδία), Νέβα ( Ρωσία ), Bίκτορ (Ρωσία), Ρεντ Μπόις (Λουξεμβούργο).

2ο γκρουπ: Ντράμεν ( Νορβηγία ), Χάλντεν (Νορβηγία), Ντούκλα Πράγας ( Τσεχία ), Κάρβινα (Τσεχία),  Ραμάτ Χάσρον (Ισραήλ), Βέρνη (Ελβετία), Αλίνγκσας (Σουηδία), Μπεϊκόζ (Τουρκία).

Η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα του EHF European Cup στο Facebook και στο κανάλι ehfTV youtube και θα υπάρξει επίσης ζωντανό ticker στο www.eurohandball.com μαζί με την ζωντανή κάλυψη στο @ehf_ec Twitter.

Από τις 8 ομάδες που είναι  στο γκρουπ με τις ομάδες δεύτερου επιπέδου δυναμικότητας, θεωρητικά, ισχυρότερες είναι η νορβηγική Ντράμεν  ( 5η φέτος στη Νορβηγία ) και η σουηδική Αλίνκγκσας ( 2η στη Σουηδία ).
Η επίσης νορβηγική Χάλντεν είναι εύρωστη οικονομικά, ωστόσο, ακόμα χωρίς ισχυρή προσωπικότητα ως ομάδα.
Κλασικές και σταθερές αξίες είναι η Ντούκλα Πράγας και η Κάρβινα από την Τσεχία, οι οποίες πρωταγωνιστούν στην πατρίδα τους και έχουν πολυετή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης.
Ερωτηματικό αποτελεί η Βέρνη. Παραδοσιακή δύναμη, όμως, είναι 7η στο ελβετικό πρωτάθλημα.
Θεωρητικά, η ΑΕΚ  θα αισθανόταν περισσότερο βολικά, με την ισραηλινή Ραμάτ Χάσρον, που είναι 5η στο πρωτάθλημα της
Μία κατηγορία μόνη της είναι η τουρκική Μπεϊκόζ, που διεκδικεί τον τίτλο στην Τουρκία.
Είναι άπειρη αλλά και φιλόδοξη ενώ σε κάθε συνθήκη, τα ελληνοτουρκικά παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητες...


No comments