Επιστολή... αλλαγής από τους Κύπριους άνδρες αθλητές προς την Ομοσπονδία τους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή... αλλαγής από τους Κύπριους άνδρες αθλητές προς την Ομοσπονδία τους



Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφέρισης, Χαράλαμπο Λόττα, απέστειλαν οι αθλητές της Εθνικής Ανδρών της Κύπρου. Μέσω αυτής, οι παίκτες της κυπριακής ομάδας καλούν την Ομοσπονδία να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση θεμάτων, που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του συνόλου, με σκοπό την αναβάθμιση της Εθνικής, αλλά και του κυπριακού χάντμπολ. Παράλληλα, παρουσιάζονται από πλευράς τους μια σειρά από εισηγήσεις, ενώ υπογραμμίζεται πως η επιστολή αποτελεί την τελευταία ελπίδα συνεννόησης...

Ακολουθεί η επιστολή, όπως στάλθηκε σε ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το greekhandball.com, από τους Κύπριους αθλητές: 

«Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως κύριε Χαράλαμπε Λόττα και αξιότιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Με αφορμή τις συζητήσεις της 7ης Οκτωβρίου 2019 που έλαβαν χώρα σε κλειστή αίθουσα του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου Κύπρου ανάμεσα σε αθλητές , προπονητή και εκπροσώπους της Κ.Ο.Χ, αλλά και μία τεράστια σειρά συζητήσεων και αναπάντητων προβληματισμών και αιτημάτων μας τα προηγούμενα χρόνια, εμείς οι χειροσφαιρίστες και ενεργά μέλη της Εθνικής μας ομάδας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή σαν ένα τελευταίο μέσο συνεννόησης και ελπίδας να εισακουσθούν οι «φωνές» μας για κάποια  μείζονα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της Ομοσπονδίας και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στον καθένα μας ξεχωριστά και αναπόφευκτα στην ίδια την Χειροσφαίριση.
Σας κάνω γνωστό πως αυτή η επιστολή είναι αποτέλεσμα συζήτησης και ψηφοφορίας μεταξύ των αθλητών της Εθνικής μας ομάδας, μία συζήτηση η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα και τέθηκαν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις προς ψήφιση. Κάποια από αυτές τις απόψεις ήταν και η μαζική αποχή μας από τις προσεχείς υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας. Αντιλαμβανόμενοι όμως το βάρος, την σημασία και κυρίως το χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα και το εθνόσημο που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε καταλήξαμε σε αυτήν την επιστολή.
Ένα χρέος κύριε Πρόεδρε που γνωρίζετε και υπηρετήσατε καλύτερα από τον καθένα μας, το ίδιο χρέος όμως καλείστε να υπηρετήσετε σήμερα από άλλη θέση και βαραίνει κυρίως εσάς μαζί με τα αγαπητά μέλη της επιτροπής σας που αποτελείτε το μυαλό και το οξυγόνο του αθλήματος.
Επειδή, όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω, εμείς οι αθλητές δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας, αντιθέτως αντιλαμβανόμαστε πλήρως το βάρος της εκπροσώπησης της Εθνικής μας ομάδας, και αναγνωρίζουμε την θέση, τις ικανότητες και με γνώμονα το αγνό μας ενδιαφέρον για το άθλημα, αντλούμε το θάρρος να εισηγηθούμε και να απαιτήσουμε την άμεση αλλαγή και τροποποίηση σε θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και να αναλάβουμε ενεργή δράση και να βοηθήσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, όπου και όσο μπορούμε.
Με απόλυτο σεβασμό και πίστη στην θέληση και τις ικανότητες σας προχωράμε στις εξής εισηγήσεις:

• Θεσμοθέτηση θέσης υπευθύνου με χρέη τεχνικού διευθυντή της Εθνικής μας ομάδας και δημιουργία ομάδας, που θα αποτελείται από εκπρόσωπο τύπου, μάρκετινγκ μάνατζερ και τεχνοκράτες των οποίων ο στόχος θα είναι η αύξηση των εσόδων, η προβολή και διαφήμιση του αθλήματος και των αγώνων της Εθνικής μας επί εικοσιτετράωρου βάσεως .

• Αύξηση στα κίνητρα των αθλητών σε 20 ευρώ ανά προπόνηση και 40 ευρώ ανά αγώνα και συγκεκριμένη ενημέρωση για τρόπο και χρόνο πληρωμής.

• Η πλήρης κάλυψη απουσιών των αθλητών, που τυχόν προκύψουν λόγο υποχρεώσεων τους για την Εθνική ομάδα, από δουλειά, στρατό, Πανεπιστήμιο κ.ά.

• Βελτίωση αθλητικού υλικού και εγκαθίδρυση αξιόπιστων αθλητικών εγκαταστάσεων.

• Άμεση ενημέρωση και συνεχής επαφή μεταξύ διοικητικού συμβουλίου και αθλητών με σκοπό την διαρκή ανατροφοδότηση - αντίληψη καθημερινών θεμάτων, που μπορεί να προκύψουν.

• Παρουσίαση μακροχρόνιου πλάνου, που θα έχει ως στόχο τα παραπάνω.

Θεωρούμε πως αυτά τα αιτήματά μας θα αποτελέσουν την αρχή μια σειράς θετικών εξελίξεων και ανάπτυξης στην Εθνική μας ομάδα και ταυτόχρονα στο άθλημα της χειροσφαίρισης, που όλοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε. Σε αυτό το σημείο σας υπενθυμίζουμε πως αυτή η επιστολή αποτελεί την τελευταία μας ελπίδα προς συνεννόηση και αλληλοκατανόηση και πως είμαστε όλοι διατεθειμένοι να συμβάλουμε τα μέγιστα προς την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση οι Αθλητές της Εθνικής ομάδας αντρών χειροσφαίρισης».

No comments