Η ελληνική σημαία ψηλά στον ιστό, στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ όπου έγινε το...απίθανο με 3 Κουβανούς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ελληνική σημαία ψηλά στον ιστό, στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ όπου έγινε το...απίθανο με 3 Κουβανούς


Στον αγώνα Μότορ Ζαπορόζιε-Πόρτο Σοφάρνα ( 33-29, ημίχρονο  19-16 ) στην Ουκρανία, για το VELUX EHF Champions League, η ελληνική σημαία ήταν ψηλά στον ιστό στο ΄΄Παλάτι των Σπορ΄΄ στο Ζαπορόζιε, χάρη στην εκπροσώπηση της χώρας μας με την παρουσία του παρατηρητή αγώνα, κ. Γιώργου Μπεμπέτσου ( στη φωτο μαζί με τους διαιτητές από την Σερβία, Μάρκο Μπόρισιτς, Ντέγιαν Μάρκοβιτς ).


Πρώτη νίκη για την Ζαπορόζιε μετά από 12 ματς στη διοργάνωση, όπου δεν είχε καταφέρει να αναδειχθεί νικήτρια από τον περασμένο Φεβρουάριο και έτσι άφησε την Ελβερουμ να είναι η μόνη ομάδα δίχως νίκη στη φετινή σεζόν στον θεσμό.


Ωστόσο, το απρόοπτο που οδήγησε την Πόρτο να παρουσιασθεί μόλις με 11 παίκτες στον αγώνα, δίχως 3 από τις καλύτερες μονάδες της, τους Κουβανούς Γιοάν Μπλάνκο Μπαλλάσκες, Ανγκελ Ερνάντεζ Ζουλουέτα, Βίκτορ Μανουέλ Ιτουρίζα Αλβάρες ( ο Ιτουρίζα Αλβάρες, μάλιστα, είχε πρωταγωνιστήσει στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πόρτο επί της Κίελ, με 6 γκολ στο ενεργητικό του ), οι οποίοι δεν πήραν βίζα με ευθύνη της Πόρτο και οι αυστριακές αρχές τους σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Βιέννης.


Αυτή η εξέλιξη είναι αλήθεια ότι ξαφνιάζει, καθώς, η Πόρτο έχει Κουβανούς παίκτες στη δύναμη της, ήδη, από το 2011 ( η αρχή έγινε με τον γκολκίπερ Αλφρέντο Κουϊντάνα που είναι σε δράση στη φωτογραφία και με τον Γιοέλ Κούνι Μοράλες ) και μάλιστα το 2015, ήταν 4 οι παίκτες από αυτή την χώρα στο ρόστερ της.
Και όμως, δεν διαχειρίσθηκε σωστά ( εκ του αποτελέσματος αυτό προκύπτει...) το ζήτημα με την διαδικασία εισόδου τους στην Ουκρανία...
Ολα λοιπόν είναι δυνατό να συμβούν, σε οποιοδήποτε επίπεδο, όμως, αυτή η εξέλιξη υποχρέωσε την ομάδα των ΄΄Δράκων΄΄να παρουσιασθεί αποδυναμωμένη και μάλιστα έμεινε με 10 παίκτες, επειδή αποβλήθηκε με τρείς δίλεπτες ο Σαλίνα Αμαδόρ.
Οι 1.800 θεατές που παρακολούθησαν την συνάντηση, πανηγύρισαν την επιτυχία της ομάδας τους, η οποία είχε έλθει ισόπαλη με 35-35 στο ματς στο Οπόρτο.


Ο Ιγκόρ Σορόκα, με 8 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι και βοήθησε αποφασιστικά την Ζαπορόζιε, που προηγείτο από την αρχή έως το τέλος ενώ η Πόρτο δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ.
Ο προπονητής της Ζαπορόζιε, Ρόστισλαβ Λάνεβιτς, φανερά φορτισμένος συναισθηματικά, δήλωσε μετά το ματς : ΄΄ Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την νίκη και την αφιέρωση τους. Ευχαριστώ και τους αντιπάλους μας για την ωραία εμπειρία που ζήσαμε. Η Πόρτο έπαιξε πολύ καλά, έστω και αν ήταν ελλιπής ΄΄.
Οκτώ οι Ουκρανοί στη σύνθεση της Ζαπορόζιε, εννέα οι Πορτογάλοι σε εκείνη της Πόρτο, που είχε μόνο δύο ξένους, τον Γερμανό Ομάρ Μπένγκε και τον Αυστριακό Τόμας Μπάουερ.
Στον 2ο Ομιλο της διοργάνωσης, η Πόρτο είναι 5η με 10 βαθμούς, όσους έχει και η Βίβε Κίελτσε ενώ  η Ζαπορόζιε  είναι ουραγός με 4 πόντους, ισόβαθμη με την Μέσκοφ Μπρεστ.
Kαι επειδή, μπορεί να έχετε την απορία, χθες βράδυ, την ώρα του αγώνα, η εξωτερική θερμοκρασία ήταν -2 βαθμοί...Το Ζαπορόζιε, είναι ήδη παγωμένο, με υγρασία μάλιστα...95%...


Νίκος Δελαγραμμάτικας




No comments