Βαρελτζής και Δραγάζης μιλούν στο greekhandball.com για την Α2 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βαρελτζής και Δραγάζης μιλούν στο greekhandball.com για την Α2






Για τον Νότιο Ομιλο του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, μίλησαν στο greekhandball.com, ο προπονητής του Αθηναϊκού Γιάννης Βαρελτζής και ο συνάδελφος του των Βριλησσίων Γιώργος Δραγάζης.
Και οι δύο έχουν μακρά διαδρομή στον χώρο.
Ως προπονητές, δραστηριοποιούνται ο μεν Βαρελτζής από το 1982, ο δε Δραγάζης από το 1984.
Οι απόψεις τους, όπως τις διατύπωσαν ενώ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη στο πρωτάθλημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ : ΄΄ Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα εικόνα για το πρωτάθλημα. Σίγουρα, όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Ο Πανελλήνιος και τα Βριλήσια έχουν ισχυρή παρουσία, το Λουτράκι αρκετή εμπειρία, ο Νηρέας, που είναι ίσως η πιο χαντμπολική ομάδα σε σχέση με τις άλλες, άλλαξε προπονητή και έχει παιδιά από τον Δούκα. Στις παραδοσιακές ομάδες είναι και η Σαλαμίνα, με τα δικά της παιδιά, τον Χριστόφορο Μπακαούκα και τους άλλους. Σίγουρα, υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, από 2-3 καλοί παίκτες. Δεν ξέρω ποιά πραγματικά θέλει να ανέβει, γιατί τα στάνταρ της Α1 απομακρύνονται. Πρέπει, οικονομικά, να αλλάξουν πολλά. Οι ομάδες που ανέβηκαν, ο Ιωνικός Ν.Φ. και ο Φαίακας δείχνουν δυναμική, αλλά, ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ο Φαίακας βέβαια, έκανε πολύ μεγάλη επένδυση, καθώς, ενισχύθηκε με 8-9 παίκτες. Αυτή η πολιτική, πρέπει να είναι οδηγός για όλους μας. Κανείς από την Α2 δεν μπορεί να σταθεί στην Α1, μένοντας όπως είναι. Συνήθως, τις διαφορές στην Α2 τις κάνουν οι έμπειροι παίκτες, όπως συνέβη πέρσι με την ομάδα του Ιωνικού Ν.Φ.
 Φέτος, δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα ενώ είναι μεγάλη η διασπορά έμπειρων παικτών. Επίσης, λείπει η ομάδα με τα δυνατά οικονομικά ερείσματα, αυτό είναι σίγουρο. Και επιπλέον, δεν ξέρω εάν υπάρχει ομάδα που πραγματικά θέλει να ανέβει. Στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο, δεν ξέρουμε πως θα κινηθούν οι ομάδες, οπότε με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, πιθανόν, Βριλήσια, Πανελλήνιος, Νηρέας, Λουτράκι, ομάδες με την εμπειρία της περσινής σεζόν έχουν τον πρώτο λόγο ενώ άλλες, όπως εμείς, θα προσπαθήσουν να πρωταγωνιστήσουν΄΄.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΓΑΖΗΣ : ΄΄ Η αλήθεια είναι ότι το πρωτάθλημα της Α2 δεν έχει την αίγλη που είχε παλαιότερα. Οι περισσότεροι καλοί παίκτες πήγαν στην Α1. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και οι αποστάσεις ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες είναι μικρές. Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, η κατηγορία και πολλά ντέρμπι. Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, είναι τα Βριλήσια, ο Πανελλήνιος, το Λουτράκι, ο Νηρέας, η Σαλαμίνα και ο Αθηναϊκός. Είναι μεγάλη η διαφορά, περισσότερο στο οικονομικό, ανάμεσα στην Α1 και την Α2 και ανάλογος και ο βαθμός δυσκολίας.  Οι χορηγοί, όταν θέλεις να κάνεις καλή ομάδα, σου λένε ΄΄ανεβείτε και θα βοηθήσουμε΄΄, αλλά, όσο μία ομάδα είναι στην Α2, δεν έχει δυνατότητες για καλύτερους παίκτες, ενδεχομένως και για ξένους. Οποιος προσελκύσει χορηγούς στην Α1, θα έχει πιθανότητες για καλύτερη πορεία. Στον Βορρά, το επίπεδο είναι περίπου το ίδιο, αλλά, οι ομάδες του άλλου Ομίλου, έχουν πιο πολλά έξοδα για ταξίδια και μοιραία επιβαρύνονται παραπάνω από τις μετακινήσεις. Αντίθετα, στο Νότο έχουμε μόνο Λουτράκι και Πάτρα και όλα τα άλλα παιχνίδια μας είναι στο λεκανοπέδιο. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, όμως, έστω και έτσι, το οικονομικό είναι εμπόδιο για όλους΄΄. 

No comments