Η Σαλαμίνα επικράτησε στη Νέα Ιωνία στο παιχνίδι των... συγγενών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Σαλαμίνα επικράτησε στη Νέα Ιωνία στο παιχνίδι των... συγγενών




Η Σαλαμίνα... πέρασε από τη Νέα Ιωνία επικρατώντας 29-21 της ομώνυμης ομάδας, στην πρεμιέρα της Α2 Ανδρών. Η ομάδα του Χρήστου Χριστοδούλου ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε τις ανασταλτικές αδυναμίες των αντιπάλων της και φάνηκε αποτελεσματική στην επίθεση, έχοντας ως κινητήριο μοχλό του Χριστόφορο Μπακαούκα. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος του αγώνα πετυχαίνοντας, μάλιστα, 10 τέρματα (τα 6 με πέναλτι από τα συνολικά 8 της ομάδας του).
Στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 11-14, η Νέα Ιωνία προδιδόταν από την αμυντική της συμπεριφορά και παρά το γεγονός ότι επιθετικά έβρισκε λύσεις, δεν κατάφερνε να προσπεράσει στο σκορ την Σαλαμίνα. Το σύνολο του Χριστοδούλου ανταποκρινόταν με υπευθυνότητα στα αμυντικά του καθήκοντα και έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικό επιθετικά.
Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Νέα Ιωνία συνέχισε να εκτίθεται αμυντικά και η Σαλαμίνα δεν έπαψε να αξιοποιεί τις επιθετικές της ενέργειες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Τρούλος, ο οποίος σημείωσε 7 τέρματα. Στα τελευταία λεπτά, η κόπωση των παικτών του Γιώργου Μπένια οδήγησε σε διεύρυνση του σκορ και τελικά στη νίκη της Σαλαμίνας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «παιχνίδι συγγενών», αφού η Νέα Ιωνία είχε τρία ζευγάρια αδελφών, ενώ στη Σαλαμίνα έπαιζαν πατέρας και γιος ! Από τη Νέα Ιωνία, οι Κωνσταντίνος Μπίλος - Γιάννης-Δημήτρης Μπίλος, Μάριος Μπένιας - Γιώργος Μπένιας (προπονητής) και Στάθης Γκουλής - Αλέξανδρος Γκουλής είναι αδέλφια. Από την άλλη, στη Σαλαμίνα, ο Χριστόφορος Μπακαούκας, που δέχθηκε κόκκινη κάρτα (τρεις δίλεπτες) είναι ο πατέρας του Γιώργου Μπακαούκα.

ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Σακάλογλου, Ράμμος 1, Κούτσης, Βαλούρδος 1, Καμπουράκης 4, Στεφάνι, Μπίλος Κ. 1, Χρυσολώρας, Μπένιας 1, Γκουλής 3, Γκλαβόπουλος, Δανέζης 2, Ορφανόπουλος, Κυριαζόγλου, Μπίλος Ι.-Δ. 6, Γκουλής 2

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μανούσος, Μπακαούκας Γ. 1, Μπακαούκας Χρ. 10, Πετράκος 5, Βασιλόπουλος 1, Τρούλος 7, Μπούζος, Τσαρπάλης 1, Χιώτης, Κόρρος, Κλημάνογλου 3, Πασλής, Φίλης, Αποστολίδης, Δίπλαρος 1

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-5, 5-7, 6-10, 8-13, 11-14 (σκορ ημιχρόνου) 13-17, 16-21, 19-24, 20-26, 21-28, 21-29

Διαιτητές: Ζήσης, Λεφάκης

No comments