"Χρωστάω ότι είμαι (και) στον Αρβανίτη, αλλά, θέλω να τον στεναχωρήσω" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Χρωστάω ότι είμαι (και) στον Αρβανίτη, αλλά, θέλω να τον στεναχωρήσω"


Ο άσος της Εθνικής Κύπρου Ιούλιος Αργυρού συνεργάσθηκε για 7 χρόνια με τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Γιάννη Αρβανίτη, στο διάστημα από το 2008 έως το 2015, στην Εθνική Κύπρου.
Η άποψη του παίκτη της Ανόρθωσης, ο οποίος είναι πλέον πατέρας και δεύτερου παιδιού, καθώς, η σύζυγος του έφερε στον κόσμο προ ημερών το κοριτσάκι τους, για τον Αρβανίτη, όπως την ανέφερε στο greekhandball.com : "Ο Γιάννης Αρβανίτης άλλαξε το status του κυπριακού χαντμπολ. Μας έκανε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες μας, δούλεψε με τους νεαρούς, μαζί του αλλάξαμε επίπεδο. Είμαστε από τους τυχερούς. Εξελίχθηκα στα χέρια του, καθώς, πίστεψε πολύ στις δυνατότητες μου. Μου έδωσε ρόλο ηγέτη και ότι έγινα και είμαι το χρωστάω και στον Γιάννη. Είναι από τους κύριους λόγους που είμαι εδώ σήμερα. Πριν έλθει στην Κύπρο, σχεδόν όλα ήταν ερασιτεχνικά στο χαντμπολ μας. Εκείνος έφερε τα βάρη, την διατροφή, μας έπεισε να ασχοληθούμε επαγγελματικά. Στην αρχή, δεν είχα παρουσία ως βασικός, καθώς, προτιμούσε τους πιο έμπειρους Ευσταθιάδη και Παπακυπριανού. Ομως, συνέχισα, δεν τα παράτησα και οι θυσίες μου απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να είμαι βασικός στην Εθνική Κύπρου από το 2011. Ο Γιάννης Αρβανίτης έχει αλλάξει το επίπεδο της Εθνικής Ελλάδος, όμως, στο μεταξύ μας παιχνίδι, στόχος μου είναι να τον στεναχωρήσω".


Στην Εθνική Κύπρου παίζουν εκτός από τον Ιούλιο Αργυρού, ακόμα 5 παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνισθεί και στην Ελλάδα. Ο αδελφός του, Χρήστος και οι Βασίλης Δημοσθένους (ΑΕΚ-Φίλιππος), Δημήτρης Νικηφόρου (Διομήδης), Χριστόφορος Νούγκοβιτς (Διομήδης), Ευάγγελος Κώστα (ΓΑΣ Κιλκίς, Αερωπός).

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments