Οι "δικοί μας" ...."ξένοι" της Α2 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι "δικοί μας" ...."ξένοι" της Α2





Τέσσερις παίκτες που έλκουν, από τους γονείς τους, την καταγωγή τους από την Σερβία, θα παίξουν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, που ξεκινά σε λίγες ώρες.
Ομως, ουσιαστικά, οι τρείς από αυτούς, είναι ΄΄δικά μας παιδιά΄΄ και μάλιστα ένας από αυτούς, έχει αγωνισθεί με την φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο, με τις Εθνικές Παίδων και Εφήβων.
Μάλιστα, ως ξένοι παίζουν μόνο οι δύο από τους τέσσερις και είναι και οι μόνοι ξένοι παίκτες στην Α2.
Οι άλλοι δύο έχουν ελληνικά διαβατήρια και λογίζονται ως γηγενείς, καθώς, άλλωστε είναι ...΄΄από πάντα΄΄, στην ελληνική γή.


Ο 22χρονος Αλεξάνταρ Βούϊνιτς ( φωτο ), ύψος 2.02 μ. ήλθε για να βοηθήσει τον Φοίβο Συκεών. Από τα 6 έως τα 8 του, ήταν στην Ελλάδα, καθώς, ο πατέρας του Ράντοβαν αγωνιζόταν αρχικά με τον Αθηναϊκό και στη συνέχεια με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Ξένος παίκτης για την Α2 είναι και ο Πέταρ Ατσίμοβιτς ( αρχική φωτο ), ο 25χρονος, που όπως και ο Βούϊνιτς παίζει ως αριστερός ίντερ και  επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα που λατρεύει, με τον Ζαφειράκη Νάουσας ενώ είχε προηγηθεί η συνεργασία του με τον Αρη.


Ο ύψους 1.93 μ. Ούρος Ζιβούλοβιτς ( κεντρική φωτο ), του Νηρέα, είναι από 2 ετών στην Ελλάδα, πήρε την ελληνική υπηκοότητα, σπουδάζει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του Σάσα ( 47 ετών ), που έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίσθηκε με την Εθνική μας ομάδα.
Ο Ιβάν Ραγκέλοβιτς ( Αρχέλαος Κατερίνης ) είναι γιός του 57χρονου σήμερα Μπογκόλιουμπ Ραγκέλοβιτς, που διακρίθηκε ως σέντερ φορ του Πιερικού, στη διετία 1991-1993.
Η παρουσία του Ιβάν σε αγώνες της Εθνικής Παίδων και της Εθνικής Εφήβων της Ελλάδος, ήταν νομοτελειακή εξέλιξη, για τον πεισματάρη και ταλαντούχο παίκτη, που γεννήθηκε στην Κατερίνη, την οποία δεν άφησε ποτέ, καθώς, η οικογένεια του εγκαταστάθηκε, με επιχειρηματική δράση ( που μάλιστα επεκτάθηκε, με σκληρή δουλειά )  στον χώρο της εστίασης στην Παραλία Κατερίνης.

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments