Μεθαύριο (01/11) η Κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών - Οι φάσεις της διοργάνωσης και η ανάλυσή τους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεθαύριο (01/11) η Κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών - Οι φάσεις της διοργάνωσης και η ανάλυσή τους



Την Παρασκευή (01/11), στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, στα γραφεία της ΟΧΕ. Σε αυτό δεν δήλωσαν συμμετοχή οι Άρης Νικαίας, Δράμα.
Οι 21 ομάδες που θα μετάσχουν στη διοργάνωση είναι οι: Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Δούκας, Διομήδης Άργους, Αερωπός Έδεσσας, Φίλιππος Βέροιας, Φαίκας Κέρκυρας, Πυλαία, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, Νηρέας, ΕΣΝ Βριλησσίων, Σαλαμίνα, Αθηναϊκός, Ακαδημία των Σπορ, Ζαφειράκης Νάουσας, ΓΑΣ Κιλκίς, Αναγέννηση Άρτας, Αλέξανδρος Αξιούπολης, ΧΑΝΘ, Φοίβος Συκεών.
Η έναρξη του Κυπέλλου ορίζεται στις 16-17/11/19.
Στον πρώτο γύρο (16-17/11/19) μετέχουν 12 ομάδες, που διαιρούνται σε δύο ομίλους. Στον πρώτο όμιλο, 5 ομάδες θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια, μετά από κλήρωση και θα αγωνιστούν μεταξύ τους, ενώ μία ομάδα θα προκριθεί άνευ αγώνος. Στον δεύτερο όμιλο, 6 ομάδες θα σχηματίσουν 3 ζευγάρια, μετά από κλήρωση και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι νικήτριες ομάδες από κάθε όμιλο, καθώς και η ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνος, προκρίνονται στην επόμενη φάση. Το σύνολο των αγώνων είναι 5 (νοκ άουτ).
Στον δεύτερο γύρο (30/11-1/12/19), οι 6 ομάδες που θα προκριθούν από τον πρώτο γύρο, μαζί με τις 10 ομάδες της Handball Premier, θα σχηματίσουν, μετά από κλήρωση, 8 ζευγάρια και θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον τρίτο γύρο. Το σύνολο των αγώνων είναι 8 (νοκ άουτ).
Στον τρίτο γύρο (18/12/19), οι 8 νικήτριες, που θα προκριθούν από τον δεύτερο γύρο, θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια, τα οποία θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Οι 4 νικήτριες προκρίνονται στους ημιτελικούς. Το σύνολο των αγώνων είναι 4 (νοκ άουτ).
Στους ημιτελικούς (22/1/20 και 29/1/20), οι 4 ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο γύρο θα σχηματίσουν, μετά από κλήρωση, 2 ζευγάρια, τα οποία θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε 2 αγώνες έδρα-έδρα.
Στον τελικό, οι 2 ομάδες που θα προκριθούν από τους ημιτελικούς, θα αγωνιστούν σε ουδέτερη έδρα, για την οποία θα αποφασίσει η ΔΕΠ/ΟΧΕ.

*Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των ομάδων, που θα καθοριστούν, μετά από κλήρωση, εκτός του τελικού, που θα αποφασίσει η ΔΕΠ/ΟΧΕ, όπως προαναφέρθηκε.
*Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο και δεν συμμετάσχουν, παραιτηθούν ή αποχωρήσουν θα υπόκεινται εκτός από τις αγωνιστικές και στις κάτωθι κυρώσεις:
α) αποκλεισμό από την διοργάνωση της επόμενης περιόδου
β) χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ

No comments