"Προσοχή στην Τσάκαλου" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Προσοχή στην Τσάκαλου"





"Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιήσουμε τον χαρακτηρισμό "Σταχτοπούτα" για την Εθνική Ελλάδος. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ την Λαμπρινή Τσάκαλου, που είναι έμπειρη παίκτρια, ιδιαίτερα πολύτιμη και με εξαιρετική κίνηση".
Με αυτές τις δηλώσεις, ο 46χρονος προπονητής της Εθνικής Ισπανίας Γυναικών, Κάρλος Βίβερ, αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση της ομάδας του με την Ελλάδα. Ο Βίβερ, διαδέχθηκε τον Κάρλος Ντουένας στις 23 Φεβρουαρίου 2017 και το 2018 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με την Ισπανία, στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση Ισπανίας-Ελλάδας,  ο Βίβερ ( που ως παίκτης κατέκτησε 2 φορές, διαδοχικά, στη διετία 1994-1996 το EHF Cup με την Γκρανόλλερς ), πρόσθεσε :
"Πήγαμε σε πολλά σχολεία και σε εμπορικά κέντρα στην περιοχή, ώστε να φέρουμε κοντά μας κόσμο στο γήπεδο και να έχουμε ωραία ατμόσφαιρα. Η αρχηγός μας, Κάρμεν Μαρτίν, είναι από εδώ, αλλά, αυτό δεν φθάνει. Είναι αμφίβολη η συμμετοχή της Ελί Σεζαρέο, αλλά, πιστεύω ότι τελικώς θα είναι σε θέση να παίξει, παρά τον τραυματισμό της. Η Κάρμεν Κάμπος δουλεύει καλά εδώ και 2 εβδομάδες και θα μας βοηθήσει. Δεν χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση και την υπευθυνότητα στην προετοιμασία μας, έστω και αν ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με το promotion του αγώνα και γενικότερα του χαντ μπολ γυναικών. Εχουμε την υποχρέωση να νικήσουμε".

Από την πλευρά της, η αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας Κάρμεν Μαρτίν, δήλωσε:
"Ελπίζω ότι το κοινό θα μας σπρώξει στην νίκη. Εχουμε ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων. Εγώ έχω έναν παραπάνω λόγο να ανυπομονώ για αυτό το ματς. Θα είναι στην εξέδρα, στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα,  η οικογένεια και οι φίλοι μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα φορέσω εδώ την φανέλα με το εθνόσημο. Ολοι μου λένε ότι θέλουν να με δούν να παίζω. Πραγματικά, περιμένω με αγωνία αυτόν τον αγώνα.  Είμαστε συγκεντρωμένες και πιστεύω ότι είμαστε ικανές ώστε να δώσουμε ένα καλό παιχνίδι στην Αλμερία".
.

No comments