Το προφίλ της ΖΟΡΚ Γιακόντινα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το προφίλ της ΖΟΡΚ Γιακόντινα



Μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Μουράτπασα, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει την σέρβικη ΖΟΡΚ, στα πλαίσια του δεύτερου προκριματικού γύρου του EHF Cup. H πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 12 ή 13 Οκτωβρίου με γηπεδούχο τον Δικέφαλο του Βορρά, με τον επαναληπτικό να πραγματοποιείται στις 19 ή 20 του ίδιου μήνα.

Η ΖΟΡΚ, εδρεύει στην πόλη της Γιακόντινα της κεντρικής Σερβίας με πληθυσμό περίπου 43.000 κατοίκων.

Η ομάδα της ΖΟΡΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σερβίας από το 2009, έχοντας κατακτήσει τους δύο τελευταίους εγχώριους τίτλους (πέρυσι έκανε το νταμπλ), ενώ φέτος για πρώτη φορά πήρε μέρος στα προκριματικά του Champions League. Ο απολογισμός της ομάδας από τη Γιακόντινα ήταν δύο ήττες εναντίον της τούρκικης Κοστάμονου (31-15) και της Γκραν Κανάρια (28-15). Στην πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Σερβίας, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, επικράτησε της Βίρμπας με 31-13 (16-6 ημίχρονο).

Το ρόστερ της ΖΟΡΚ αποτελείται ως επί το πλείστον από γηγενείς, ενώ οι μοναδικές ξένες αθλήτριες της ομάδας έχουν καταγωγή από το Μαυροβούνιο ( Άντζις, Ασάνιν, Νισάβιτς, Ζίζιτς και Τάταρ). Αξιοσημείωτος επίσης είναι ο πολύ μικρός μέσος όρος ηλικίας της, με μόλις τρεις παίκτριές της είναι πάνω από 30.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας, θεωρείται η κατάκτηση του εθνικού κυπέλλου το 1993, ενώ στην Ευρώπη τη σεζόν 2010/2011 έφτασε μέχρι τον γύρο των 16 του Challenge Cup.

No comments