"Είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις των πρωταθλημάτων" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις των πρωταθλημάτων"



΄΄Οι προκλήσεις των διοργανώσεων της σεζόν 2019-2020, απαιτούν από όλους μας, να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ της διαιτησίας σε όλα τα επίπεδα και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και αφοσιωμένοι στο στόχο που έχουμε, να υπηρετούμε σωστά το άθλημα μας΄΄επεσήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Σωτήρης Μίγκας ( στη φωτο, βραβεύει τον Γιώργο Ανταλή, για την προσφορά του στη διαιτησία ) σε 50 διαιτητές και παρατηρητές της Premier Handball, στο ετήσιο σεμινάριο αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.
Η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάμβανε τον απολογισμό της περιόδου 2018-2019, ανάλυση με βίντεο, φάσεων αγώνων πρωταθλημάτων, ανάλυση κανονισμών με βίντεο, αναφορά σε ζητήματα συμπεριφοράς διαιτητών και παρατηρητών, όπως και τις επισημάνσεις για, μικρές, αλλαγές κανονισμών που θα εφαρμοσθούν από την εφετινή σεζόν.
Στα γραπτά τεστ των διαιτητών και παρατηρητών, το ποσοστό επιτυχίας έφθασε το 92% ενώ στα αγωνιστικά τεστ, ήταν 90%.
Τρείς διαιτητές, θα χρειασθεί να επανεξετασθούν στις αρχές Οκτωβρίου και εάν δεν επιτύχουν και πάλι, θα πέσουν κατηγορία ενώ σε κάθε περίπτωση, δεν υπολογίζονται από την ΚΕΔ για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Σωτήρης Μίγκας, μιλώντας στο greekhandball.com, υποστήριξε :
΄΄Πήγε καλά το σεμινάριο, είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία παρατηρητών και διαιτητών και πραγματικά, είμαι αισιόδοξος για την εικόνα της διαιτησίας στη σεζόν 2019-2020, καθώς, η πρόοδος των διαιτητών μας είναι φανερή και όλοι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις΄΄.
Παρόντες στο σεμινάριο ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γιάννης Καρανάσος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Δημήτρης Σκάρλος.

Θα ακολουθήσει τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, η ανακοίνωση με τις λίστες αξιολόγησης, όπως και η πραγματοποίηση σεμιναρίων διαιτητών και παρατηρητών και για τα άλλα εθνικά πρωταθλήματα, ανδρών και γυναικών.

No comments