"Το χαντμπολ έχει τα καλύτερα παιδιά" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Το χαντμπολ έχει τα καλύτερα παιδιά"




Σα να μην πέρασαν 40 χρόνια, από εκείνη την συνάντηση μας, στα γραφεία που είχε τότε ο Αρης Νικαίας, απέναντι από τον ΄΄Πλάτωνα΄΄, για μία συνέντευξη για την μεγάλη του αγάπη…
Ο Πρόεδρος του Αρη Νικαίας, Γιώργος Χαλκίδης, ήταν τότε 42 ετών και ο υπογράφων, 15, αλλά, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, μιλήσαμε, ξανά, πριν από λίγο, όχι για τα...κοινωνικά, αυτή την φορά, αλλά, για μία συνέντευξη στο greekhandball.com.

Μόλις είχε τελειώσει την…κηπουρική στα, νέα, γραφεία του Αρη, όμως, είχε όρεξη για κουβεντούλα.
Θυμηθήκαμε τα παλαιότερα και εκείνος πήρε τον λόγο για τα γενέθλια της…αδυναμίας του, του χαντμπολ, καθώς ο Αρης Νικαίας, με εκείνον Πρόεδρο, ήταν ένα από τα 23 ιδρυτικά μέλη της Ο.Χ.Ε.

΄΄Ο Αρης Νικαίας είχε, ήδη, αρκετά αθλήματα, αλλά, το χαντμπολ μου άρεσε, με κέρδισε και θέλησα να το φέρω στον σύλλογο μας, οπότε έτσι ξεκίνησαν όλα για εμάς΄΄ είπε στο greekhandball.com ο Γιώργος Χαλκίδης, o ...μόνος Πρόεδρος που έχει, από την ίδρυση του το 1973, έως  σήμερα, ο Αρης Νικαίας...
΄΄Δεν υπήρξα ποτέ αθλητής, αλλά, από 18 ετών είμαι παράγοντας, αρχικά στο ποδόσφαιρο, στα Πράσινα Πουλιά και στον Τριφυλλιακό΄΄ σχολιάζει ο κ.Χαλκίδης. Και προσθέτει :
΄΄ Ο Αρης Νικαίας δεν έφερε το χαντμπολ στην Ελλάδα ενώ πρωτεργάτης παράγοντας του αθλήματος ήταν ο Γιώργος Αλικάκος. Ωστόσο, εμείς ακολουθήσαμε άμεσα, μαζί με άλλους, στο νέο άθλημα και ελπίζω ότι προσφέραμε στο χαντμπολ, το οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας για 14 χρόνια ( 1983-1997 ). Η αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είχαμε μεγάλη αντίδραση  από τα άλλα 2 ομαδικά αθλήματα σάλας, το μπάσκετ και το βόλεϊ και οι προϋποθέσεις δεν ήταν οι καλύτερες...Δεν μας ήθελαν...Ομως, όλοι όσοι ξεκινήσαμε το χαντμπολ, , πολεμήσαμε. Αλλοι έβαλαν χρήματα, άλλοι χρόνο, άλλοι προσωπική εργασία, άλλοι πάθος και με δύναμη ψυχής και αφοσίωση, με την βοήθεια του Θεού, όπως και με την αφοσίωση των αθλητών που υπηρέτησαν το άθλημα, δίνοντας τα πάντα, τα καταφέραμε΄΄.
Οι προπονητικές ώρες, πάντως, αποτελούσαν ανέκαθεν πρόβλημα για το χαντμπολ...

΄΄Ηταν δύσκολο, γιατί στο κλειστό του Πλάτωνα, υπήρχαν ήδη βόλεϊ ανδρών και γυναικών Αρη και Ιωνικού, μπάσκετ Αρη και Ιωνικού, ενόργανη και ρυθμική, όπως και πάλη κάθε δύο ημέρες...Το χαντμπολ έκανε προπόνηση μετά τις 10 το βράδυ, έως τα μεσάνυχτα ή και μετά από αυτά...Παρακαλούσαμε τους φύλακες να μείνουν, δίναμε και κάτι και έτσι προχωρούσαμε...΄΄.
Ο Αρης Νικαίας έχει 15 Ολυμπιακά αθλήματα, αλλά, ακόμα και ένας Πρόεδρος δεν κρύβει τις προτιμήσεις του, όπως παραδέχεται ο Πόντιος Γιώργος Χαλκίδης ( με καταγωγή από την Τρίπολη, ανάμεσα στην Κερασούντα και την Τραπεζούντα του Πόντους )...

΄΄Εάν ρωτούσες έναν πολύτεκνο γονιό, θα σου έλεγε ότι αγαπά όλα τα παιδιά του, αλλά, στο τελευταίο ή στο πρώτο έχει μία...λίγο μεγαλύτερη αδυναμία...Ε, έτσι είμαι και εγώ στον Αρη, με το χαντμπολ, όπου έβαλα ένα λιθαράκι...Εύχομαι, για τα 40α γενέθλια της Ο.Χ.Ε., το χαντμπολ να μεγαλουργήσει, να φθάσει όσο γίνεται ψηλότερα, γιατί έχει ικανά στελέχη, μορφωμένους προπονητές και πολύ καλούς αθλητές, που είναι από τα πιο καλά παιδιά σε όλο τον αθλητισμό. Να είμαστε όλοι μαζί, ώστε να πάει το χαντμπολ 2 σκαλοπάτια πιο πάνω, με την βοήθεια της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, απαραίτητα, χρειάζονται..΄΄.

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments