Εγραψε ιστορία στην Ισπανία ο Κοτανίδης που μιλά αποκλειστικά στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εγραψε ιστορία στην Ισπανία ο Κοτανίδης που μιλά αποκλειστικά στο greekhandball.com



Πέρασε, ήδη, στην ιστορία της Α2 της Ισπανίας,  ο τερματοφύλακας Κώστας Κοτανίδης, καθώς η ομάδα του Vestas Alarcos Ciudad Real πέτυχε ρεκόρ μικρότερου παθητικού στην κατηγορία, με την νίκη της με 27-13 απέναντι στην Parma Del Rio.
Ο Κοτανίδης αναδείχθηκε Mvp του αγώνα και πήρε ως, συμβολικό, έπαθλο ένα ...τρίκιλο ψωμί, σε σχήμα σομπρέρο, το οποίο...καταναλώθηκε αμέσως μετά στα αποδυτήρια, με την...βοήθεια, φυσικά, των συμπαικτών του.
΄΄Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά, με μία εμφατική νίκη της ομάδας και ένα βραβείο για εμένα, αλλά, με νοιάζει μόνο ο στόχος του συνόλου, η άνοδος στην Α1, μετά από 3 χρόνια αποτυχιών στα πλαϊυ οφφ΄΄ είπε στο greekhandball.com ο Κοτανίδης, που πήγε στις 2 Αυγούστου στην Ισπανία και απολαμβάνει τις εμπειρίες στην πόλη των 75.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την Μαδρίτη.
Η Vestas Alarcos Ciudad Real  δημιουργήθηκε, ως συνέχεια, της Ciudad Real  που κυριάρχησε στο διάστημα 2002-2011 ( με 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Τσάμπιονς Τρόφι, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 6 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας ), αλλά, χρεωκόπησε και άλλαξε όνομα.
΄΄Παίζουμε σε γήπεδο 6.000 θέσεων, όπου παίζεται μόνο χαντμπολ, το Quijote Arena, μπροστά σε φανατικό κοινό, με 1.000 έως 3.000 φιλάθλους στους αγώνες και με την αίγλη αλλά και τις ανέσεις, σε επαγγελματικές συνθήκες, του μεγαλύτερου συλλόγου, όλων των αθλημάτων,  στην πόλη΄΄ προσθέτει ο Κοτανίδης, που είναι ενθουσιασμένος από τη μετακίνηση του από τον ΠΑΟΚ ( πρωτύτερα, αγωνίσθηκε σε ΓΑΣ Κιλκίς, Αερωπό και Διομήδη ) στην Vestas Alarcos Ciudad Real.
΄΄Το περιβάλλον είναι άρτιο, ακόμα και όταν υπάρχουν εκκρεμότητες, αντιμετωπίζονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι προπονήσεις γίνονται σε υψηλό επίπεδο, το τεχνικό τιμ δουλεύει με σειρά και δομή, όλα έχουν από πίσω ένα ΄΄γιατί΄΄, η ομάδα δεν είναι μόνο όνομα κύρους, αλλά και δυνατή, όπως και φιλόδοξη΄΄.
Στα 27 του, ο Κοτανίδης είχε προτάσεις από την πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας και της Ιταλίας, την δεύτερη της Γερμανίας, όμως, δεν το σκέφθηκε στιγμή όταν  του έγινε η προσφορά από την Ισπανία, όπου άλλωστε,  στη συγκεκριμένη ομάδα της Α2, οι απολαβές καλύπτουν τους αθλητές ( ΄΄ είναι σε επίπεδο Ολυμπιακού και ΑΕΚ ΄΄, υποστηρίζει ο πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής Βόλου ), αλλά και οι απαιτήσεις ΄΄είναι πάρα πολύ υψηλές΄΄.
Ο Κοτανίδης προπονείται 2 έως 4 ώρες την ημέρα, γυμνάζεται και τρώει σε επιχειρήσεις χορηγών που είναι κοντά στην ομάδα του, μένει σε ένα μεγάλο σπίτι, μαζί με άλλους 2 συμπαίκτες του, απολαμβάνει την ΄΄ισπανική πρόκληση΄΄ και τονίζει ότι ΄΄ ότι για έναν παίκτη που θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με το χαντμπολ, είναι μονόδρομος η μεταγραφή εκτός των ελληνικών συνόρων΄΄.


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments