Ντίνος Χαντζιάρας : Η μεγάλη επιστροφή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ντίνος Χαντζιάρας : Η μεγάλη επιστροφή



Ο Ντίνος  Χαντζιάρας ( φωτο ), μετά από 10 χρόνια καριέρας σε Γερμανία και Ελβετία, από το 2004 έως το 2014, διαδοχικά, σε Γκρασχόππερς, Στραλσούντερ, Ντορμάγκεν, Σβέριν, Χιντεσάϊμ, επιστρέφει στα γήπεδα του χαντμπολ, σε σύνθετο ρόλο, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του ΑΟ Κοζάνης, στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, με στόχο την άνοδο στην Α2.
Ο 37χρονος, ύψους 1.95,  δεξιός ίντερ, κατάγεται μάλιστα από την Κοζάνη, όπου πρωτόπαιξε χαντμπολ ενώ από το 2014 είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Για τον ΄΄Ντίνο΄΄, όπως τον αποκαλούσαν στα 7 χρόνια παρουσίας του στην Μπουντεσλίγκα, τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Η μεγάλη επιστροφή, ήταν επιθυμία και πεπρωμένο...
΄΄Είχα από παλιά αυτό το όνειρο και πιστεύω ότι μαζί με τον Μάκη Μιχαηλίδη θα καταφέρουμε πράγματα για την πόλη και τον ΑΟ Κοζάνης, ανεβάζοντας την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και πετυχαίνοντας παράλληλα να αναδείξουμε παιδιά που θα ακολουθήσουν τον δρόμο προς τις Εθνικές ομάδες και μεγαλύτερους συλλόγους, ή θα έχουν την τύχη της δικής μου φουρνιάς που έδωσε αρκετούς αθλητές, με καριέρα και στο εξωτερικό΄΄ δήλωσε ο Ντίνος Χαντζιάρας στο greekhandball.com.

Οι φιλοδοξίες του Ντίνου, δεν περιορίζονται, μόνο, στα αποτελέσματα ή την δουλειά στην Ακαδημία και τις υποδομές : ΄΄Θέλουμε να ανεβάσουμε τον αθλητισμό στην Κοζάνη, να βοηθήσουμε ώστε να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και κάθε Σαββατοκύριακο να έχουμε γεμάτες εξέδρες, από φιλάθλους που θα απολαμβάνουν τις προσπάθειες των δικών μας παιδιών. Σε πρώτη φάση, θέλω να προσφέρω, με βάση τις εμπειρίες και την διάθεση μου, προπονητικά, δίπλα στον Μάκη Μιχαηλίδη και εάν και όπου χρειάζεται, θα μπώ για να βοηθήσω και ως παίκτης. Δεν θέλω να στερήσω την θέση κάποιου παιδιού, αλλά, έχω όρεξη να δώσω στην ομάδα και την πόλη μου, ότι καλύτερο μπορώ΄΄.
Ο διεθνής ( 70 συμμετοχές ) αθλητής, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο χαντμπολ από τον Εθνικό Κοζάνης και στη συνέχεια πήγε στον Δία Πολίχνης, στον Φοίβο Συκεών και στον ΓΑΣ Κιλκίς ( με τον οποίο στέφθηκε Κυπελλούχος ), από όπου μετακινήθηκε στην Γκρασχόππερς.
Αποσύρθηκε σε ηλικία 32 ετών από την ενεργό δράση, καθώς, αν και υπήρξαν συζητήσεις για την μεταγραφή του σε ελληνική ομάδα, οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν λόγω κωλύματος σε σχέση με το δελτίο του στον ΓΑΣ Κιλκίς.  

Ο Μάκης  Μιχαηλίδης, είναι από τους πρώτους αθλητές του χαντμπολ στην Ελλάδα, από την περίοδο 1977-78, άφησε το στίγμα του στον Εθνικό Κοζάνης, διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός και από το 2010 στηρίζει πολύπλευρα τον ΑΟ Κοζάνης ( φωτο ), τον σύλλογο που ίδρυσε και υπηρετεί ως προπονητής.
Με τον Ντίνο Χαντζιάρα, αλληλοεκτιμώνται και την σχέση τους διακρίνει ο αλληλοσεβασμός, από το 1995, όταν πρωτοσυναντήθηκαν στο κλειστό της Κοζάνης...
΄΄Εδώ και 2-3 χρόνια υπήρχε η σκέψη για επιστροφή του Ντίνου στο χαντμπολ και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες, ήλθε κοντά μας, ώστε να βοηθήσει να αλλάξουμε το status του ΑΟ Κοζάνης, να οργανώσουμε τα ηλικιακά τμήματα, με ιδέες και αντιλήψεις από την Μπουντεσλίγκα, περισσότερο επαγγελματικά΄΄, είπε στο greekhandball.com ο Μάκης Μιχαηλίδης.
Ο ΑΟ Κοζάνης, αγωνίζεται διαρκώς στην Β΄Εθνική κατηγορία, όμως, πλέον παρουσιάζεται περισσότερο ανταγωνιστικός, με την προσθήκη του Χαντζιάρα αλλά και του, επίσης, πολύπειρου Καραγεωργίου :
΄΄ Ο στόχος –υποστηρίζει ο Μιχαηλίδης- για τα επόμενα 3 χρόνια, είναι η Α2 Εθνική. Προέχει η Ακαδημία, αλλά, αυτό δε σημαίνει κιόλας ότι δεν θα κυνηγήσουμε την άνοδο...΄΄.
Και η ...κρυφή σκέψη του 57χρονου πατέρα 3 παιδιών, που βλέπει στο πρόσωπο του Χαντζιάρα τον διάδοχο του και λυγίζει, συναισθηματικά, με την ατάκα του, όλους όσοι αγαπάμε, αληθινά, τον αθλητισμό....
΄΄Εύχομαι να πάρει τα ηνία του ΑΟ Κοζάνης και να καθήσω από πίσω, να τον καμαρώνω...Αυτό μόνο...΄΄


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments