Η Ουγγαρία στην κορυφή στις μικρές ηλικίες. Η κατάταξη των χωρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Ουγγαρία στην κορυφή στις μικρές ηλικίες. Η κατάταξη των χωρών

 


Κάθε χρόνο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πραγματοποιούνται ανα τον κόσμο, οι διοργανώσεις των νέων ηλικιών. Το 2019, συνολικά εννέα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα σε αγόρια και κορίτσια, προσέφεραν συγκλονιστικούς αγώνες, στους οποίους αγωνίστηκαν τα μελλοντικά αστέρια του χάντμπολ.

Η EHF διοργάνωσε επτά διοργανώσεις το καλοκαίρι, έξι γυναικών και μια ανδρών. Το καλοκαίρι του YAC ξεκίνησε με το M17 European Open στο Partile της Σουηδίας, συνεχίστηκε με το 19 EHF EURO των γυναικών στην Ουγγαρία και τα πρωταθλήματα Β κατηγορίας Κ19 στη Βουλγαρία (συμμετείχε η εθνική μας) και τη Λιθουανία και τελείωσε με το W17 EHF EURO των γυναικών στη Σλοβενία ​​και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Β κατηγορίας στη Γεωργία
(συμμετείχε η εθνική μας) και την Ιταλία.

Ενώ οι διοργανώσεις των γυναικών παίζονταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών (U19) και Junior (U21) IHF στη Βόρεια Μακεδονία και την Ισπανία αντίστοιχα.

Το Eurohandball.com δημιούργησε μια ανεπίσημη κατάταξη, η οποία συνοψίζει όλες τις εκδηλώσεις ηλικίας μικρότερης ηλικίας αυτό το καλοκαίρι. Το σύστημα κατάταξης βασίζεται στις επιδόσεις κάθε εθνικής ομάδας στην αντίστοιχη διοργάνωση, ακολουθώντας το ίδιο πρότυπο που εφαρμόζεται για τις επίσημες βαθμολογίες των μεγάλων εθνικών ομάδων.

Χάρη σε δύο τίτλους στις γυναικείες διοργανώσεις, η Ουγγαρία βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Γαλλία.


 Συνολική κατάταξη YAC Καλοκαίρι 2019 (άνδρες-γυναίκες):

1. Ουγγαρία 

2. Νορβηγία
3. Σουηδία
4. Δανία
5. Γαλλία
6. Ισπανία
7. Γερμανία
8. Ισλανδία
9. Πορτογαλία
10. Ρωσία


Ουγγρική κυριαρχία στο γυναικείο χάντμπολ

Η Ουγγαρία προέκυψε ως το πιο επιτυχημένο έθνος αυτό το καλοκαίρι, κερδίζοντας τόσο τα W17 και W19 EHF EURO. Οι Ουγγαρέζες έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις και στις δυο διοργανώσεις, κατακτώντας τους δυο τίτλους χωρίς να χάσουν ούτε βαθμό.
Η Νορβηγία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των γυναικών, αφού κέρδισε το χάλκινο στο W19 EHF EURO και έλαβε την έκτη θέση στο W17 EHF EURO. Η τρίτη θέση ανήκει στη Ρωσία, η οποία ολοκλήρωσε τους αγώνες των γυναικών φέτος χωρίς μετάλλια, αλλά κατέκτησε μια τέταρτη και μία πέμπτη θέση. H Ολλανδία που κατετάγη στη 2η θέση του EHF Euro W19 κέρδισε επίσης μια θέση μεταξύ των κορυφαίων 10 ομάδων μαζί με τη Σουηδία που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στη Σλοβενία στο W17 EHF EURO.


Γυναίκες YAC Καλοκαιρινή κατάταξη 2019:

1. Ουγγαρία
2. Νορβηγία
3. Ρωσία
4. Δανία
5. Γαλλία
6. Σουηδία
7. Ολλανδία
8. Γερμανία
9. Ρουμανία
10. Αυστρία


Εξαιρετική επιτυχία για τις Νήσους Φερόε

Παρόλο που δεν κέρδισε μετάλλια στους αγώνες YAC των ανδρών αυτό το καλοκαίρι, η Ουγγαρία ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης των ανδρών, χάρη στα καλά αποτελέσματα και στις τρεις διοργανώσεις. Μεταξύ των κορυφαίων 10 χωρών φέτος το καλοκαίρι είναι η Γαλλία, παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ21, και η Γερμανία, που κατέκτησε το ασημένιομετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ19. Η Πορτογαλία κέρδισε επίσης μια θέση στην ελίτ με δύο τέταρτες θέσεις στα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα Κ21 και Κ19.

Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία του καλοκαιριού είναι η καταπληκτική επιτυχία των Νήσων Φερόε. Παρόλο που δεν είναι στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των ανδρών, στέφθηκαν πρωταθλητές στο M17 European Open στο Παρτιλε, νικώντας τους οικοδεσπότες Σουηδούς.


 Καλοκαιρινή κατάταξη YAC ανδρών 2019:

1. Ουγγαρία
2. Ισπανία
3. Ισλανδία
4. Σουηδία
5. Γαλλία
6. Δανία
7. Νορβηγία
8. Πορτογαλία
9. Γερμανία
10. Κροατία


Αναλυτικά :

 

No comments