Βήματα εμπρός στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων ανάπτυξης - Οι κυριότερες αλλαγές - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βήματα εμπρός στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων ανάπτυξης - Οι κυριότερες αλλαγές





Σημαντικά βήματα προόδουστον κυριότερο πυλώνα του αθλήματος, την ανάπτυξη περιλαμβάνει η νέα Ειδική Προκήρυξη των Ηλικιακών Πρωταθλημάτων. Το ΔΣ της ΟΧΕ ενέκρινε τις εισηγήσεις του Τεχνικού Συμβούλου Ανάπτυξης Παναγιώτη Ιατρούδη, που αναβαθμίζουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Βασική προσθήκη είναι η ύπαρξη του Πρωταθλήματος ανδρών Κ20 με  απαραίτητη προϋπόθεση οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, να έχουν στη δύναμη τους επτά (7) αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2000-2001. Για αυτόν τον λόγο, τροποποιήθηκε συνδυαστικά η Ειδική Εγκύκλιος Μεταγραφών – Υποβολής Καταστάσεων – Αποδεσμεύσεων 2019 – 2020

Σημαντική αλλαγή για τα πρωταθλήματα ΠΠ Β, ΠΚ Β' και Μίνι, είναι ότι όλα τα παιδιά, θα πρέπει να παίζουν υποχρεωτικά, με τις αλλαγές να γίνονται μόνο στην επίθεση (και η είσοδος και η έξοδος)

Σε ΠΠ Α' - Β και μίνι, σε περίπτωση ισοπαλίας, μετά από τα shoot out, ο νικητής θα εξακολουθεί να παίρνει τους δυο βαθμούς, πλέον όμως και ο ηττημένος θα παίρνει 1 βαθμό. 

Παράλληλα περιλαμβάνονται ευεργετικά μέτρα, για τις Ενώσεις που έχουν ηλικιακά πρωταθλήματα με πλήθος ομάδων και μεγάλο αριθμό αγώνων.

Τέλος κρίθηκε ότι οι αλλαγές που συζητήθηκαν στο ερωτηματολόγιο του ΣΥΠΧΕ, δεν προλαβαίνουν να αφομοιωθούν και θα προστεθούν σε νεότερο χρόνο.

Διαβάστε την προκήρυξη εδώ

No comments