Χωρίς ελληνική παρουσία στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις του Beach Handball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χωρίς ελληνική παρουσία στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις του Beach Handball




Χωρίς ελληνική παρουσία μετά από αρκετά χρόνια, θα πραγματοποιηθούν στη Μπάια Μάρε της Ρουμανίας, οι αγώνες για το ebt finals, όπου συμμετέχουν οι 28 καλύτερες ομάδες (14 ανδρών - 14 γυναικών), σύμφωνα με τη βαθμολογία (ebt ranking) της περιόδου 2017/2018.

Αν και είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι Σπάρτακος GoalBet (γυναίκες 12η θέση ebt ranking) και Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης Beach Boys (11η θέση ebt ranking), τελικά δεν θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Παράλληλα στο Euro 2019 Beach Handball που θα πραγματοποιηθεί στο Στάρε Γιαμπλόνσκι της Πολωνίας από 2 έως 7 Ιουλίου, θα αγωνιστούν μόνο οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, σε αντίθεση με την εθνική ανδρών που δεν θα λάβει μέρος, όπως δεν θα υπάρχει συμμετοχή σε άνδρες και γυναικες στους αγώνες νέων, YAC 17 Beach Handball EURO, πάλι στο Στάρε Γιαμπλόνσκι, από 27 έως 30 Ιουνίου.

Σε ενα άθλημα που η Ελλάδα θα πρέπει να "χτίσει" πάνω στη μεγαλειώδη επιτυχία της κατάκτησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυναικών το 2018, ώστε να έρθουν ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον, η ελάχιστη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται διαδικασία πρόκρισης, είναι μια μεγάλη αντίφαση. Πολύ περισσότερο, όταν το Μπιτς Χάντμπολ επίκειται να συμπεριληφθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα -θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο το χάντμπολ σάλας- ενώ από το φθινόπωρο περιλαμβάνεται στα αθλήματα με προνόμια της πολιτείας στους διακριθέντες αθλητές-τριες.

No comments