Για την ανατροπή η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Για την ανατροπή η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ


Την ήττα με 27-22 γνώρισε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ από την Madeira SAD Andebol στα πλαίσια του 1ου Ημιτελικού του Challenge Cup. Η “Ένωση” παρά την πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ένα κενό διάστημα στα μέσα του δευτέρου μέρους, έδωσε σημαντική διαφορά στους Πορτογάλους, την οποία οι “κιτρινόμαυροι” μείωσαν στα τελευταία λεπτά. Αυτή η μείωση του σκορ έδωσε ακόμα περισσότερες ελπίδες στην ΑΕΚ για να ανατρέψει την κατάσταση στο κατάμεστο “Γ. Κασιμάτης” και να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους τελικούς του Challenge Cup.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 3-0, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του “Δικεφάλου” στην επίθεση. Ο Αργυρού “ξεκόλλησε” επιθετικά την ΑΕΚ (3-1) και στη συνέχεια οι Balaz και Jakobsen μείωσαν σε 4-3. Με τον Balaz να σκοράρει ασταμάτητα, η “Ένωση” δεν άργησε όχι μόνο να ισοφαρίσει (6-6), αλλά και να περάσει και μπροστά με 6-7 με γκολ του Vrazalica. Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν και με σερί 3-0 πήραν κεφάλι στο σκορ με 9-7, με τον Jakobsen να “εκτελεί” για το 9-8. Η ΑΕΚ παρέμεινε στο -1 (10-9, 11-10), αλλά λίγα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, η Madeira “έγραψε” το 12-10.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα 2-0 της Madeira ανέβασε τη διαφορά στα 4 τέρματα (14-10). Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση και με τους Μυλωνά (2 γκολ) και Vrazalica στην κόντρα, “έτρεξε” ένα σερί 3-0 (14-13). Σε εκείνο το σημείο οι Πορτογάλοι με σκληρή άμυνα και γρήγορες επιθέσεις έβαλαν εκτόξευσαν τη διαφορά στα 4 γκολ (17-13). Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση για ώρα, με τον Balaz να καταφέρνει τελικώς να σκοράρει και να μειώσει μέχρι και το 18-16. Η Madeira για πρώτη φορά στο παιχνίδι έφτασε στο +6 (22-16), ενώ στο 56′ είδε τη διαφορά να φτάνει στα 8 τέρματα (27-19). Ο Νίκος Γραμματικός κάλεσε τάιμ άουτ, το οποίο έδειξε να αφυπνίζει, έστω και στα τελευταία λεπτά τους “κιτρινόμαυρους”, και με τρία γκολ του Jakobsen η ΑΕΚ μείωσε σε 27-22. Μάλιστα, ο Δανός θα μπορούσε να μειώσει ακόμα περισσότερο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο το σουτ του σε κενή εστία δεν βρήκε εστία.

Πλέον, άπαντες στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο περιμένουν τον επαναληπτικό στο “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ το Μ. Σάββατο (27/04, 16:00), όπου με την βοήθεια του κόσμου, στοχεύουν στην ανατροπή των 5 γκολ και την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης.

Madeira SAD Andebol – AEK 27-22

MADEIRA SAD ANDEBOL: Ribeiro 9, Antonio Nogueira 4, Peneda 4, Semedo 4, Santos 2, Sousa 2, Pereira 1, Soares 1, Capdeville, Carvalho, Landim, Lima, Martins, Miranda, Silva.
AEK (Γραμματικός): Ζαμπούνης 1, Νικολαΐδης, Rozsavolguyi, Συγγάρης, Balaz 6, Radulovic, Αλβανός, Μπάγιος, Jakobsen 6, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 1, Μυλωνάς 4, Αργυρού 1, Palevicius 1, Vrazalica 2.

No comments