Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ το Πανόραμα για το πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΣΧΘ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ το Πανόραμα για το πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΣΧΘ




Η Αθλητική Ένωση Ποντίων «Πανόραμα» σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόφαση της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (ΕΣΧΘ) να προχωρήσει αιφνίδια τη λήξη του πρωταθλήματος Κορασίδων 2018-2019 και στην ανακήρυξη της πρωταθλήτριας Κορασίδων 2018 – 2019.

Όπως επικαλείται η ΑΕΠ Πανόραμα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές, η ΕΣΧΘ κήρυξε τη λήξη του Πρωταθλήματος Κορασίδων ανακηρύσσοντας πρωταθλήτρια την ομάδα της ΑΕΣΧ Πυλαίας και δευτεραθλήτρια την ομάδα της ΑΕΠ Πανόραμα.

Κατά της απόφασης της ΕΣΧΘ, η ΑΕΠ Πανόραμα άσκησε προσφυγή ενώπιον του ΑΣΕΑΔ. Το Πανόραμα αναφέρει επιπρόσθετα στην ανακοίνωση του, ότι βάσει του ισχύοντος αθλητικού νόμου, υφισταμένης της εκκρεμοδικίας δεν ανακηρύσσεται κανείς πρωταθλητής και δεν επικυρώνεται η βαθμολογική σειρά αγώνων, μέχρι την έκδοση απόφασης.

Η κατάθεση της προσφυγής και το ανασταλτικό της αποτέλεσμα είναι σε γνώση τόσο της ΕΣΧΘ όσο και της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), ωστόσο η ΕΣΧΘ προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογικής σειράς, ενώ, επιπλέον, έχει οριστεί ημερομηνία για τον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων.

Η ΑΕΠ Πανόραμα θεωρεί επιβεβλημένο να απέχει από τον αγώνα μπαράζ που έχει προσδιοριστεί για τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, καθώς «αυτό θα συνιστούσε σιωπηρή αποδοχή της απόφασης της ΕΣΧΘ κατά της οποίας έχουμε ήδη προσφύγει, και θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ο νόμος ορίζει» όπως τονίζει η κ. Λυπηρίδου. Η ομάδα του Πανοράματος ζητά, να γίνει σεβαστή η νομοθεσία και η δικαστική διαδικασία με γνώμονα «την ομαλή εξέλιξη της διοργάνωσης».

Η ανακοίνωση της ΑΕΠ Πανόραμα

«Σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΧΘ το Πρωτάθλημα Κορασίδων 2018-2019 επρόκειτο να διεξαχθεί σε τρεις γύρους από δύο αγώνες ο κάθε γύρος, ήτοι συνολικά έξι αγώνες. Αίφνης και μόλις ολοκληρώθηκαν οι τρεις αγώνες, η ΕΣΧΘ εξέδωσε απόφαση με την οποία κήρυξε το τέλος του πρωταθλήματος και ανακήρυξε πρωταθλήτρια την ομάδα της ΑΕΣΧ Πυλαίας και δευτεραθλήτρια την ομάδα της ΑΕΠ Πανόραμα. Κατά της απόφασης της ΕΣΧΘ η ΑΕΠ Πανόραμα άσκησε νόμιμα και εμπρόθεσμα προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) .

Σύμφωνα με την παρ. 3 τελ εδ. αρ. 126 του Ν. 2725/1999 εφόσον εκκρεμούν προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ σχετικές με αποτελέσματα αγώνων που επηρεάζουν το κύρος και τη βαθμολογία τους, κανείς δεν ανακηρύσσεται πρωταθλητής και καμία βαθμολογική σειρά αγώνων δεν επικυρώνεται από το αρμόδιο αθλητικό όργανο, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Παρόλο που έχουμε ενημερώσει, ήδη από την 26-3-2019, τόσο την ΕΣΧΘ όσο και την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεων Ελλάδος (ΟΧΕ) για την άσκηση της προσφυγής και την ανωτέρω νομοθετική διάταξη, η ΕΣΧΘ επικύρωσε τη βαθμολογική σειρά και κατά συνέπεια η ΟΧΕ όρισε για την ομάδα της ΑΕΠ Πανόραμα τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ Κορασίδων τη Δευτέρα 8-4-2019, προκειμένου η νικήτρια να προκριθεί στην Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων.

Βάσει της ανωτέρω διάταξης νόμου, η διαδικασία του πρωταθλήματος κορασίδων 2018-2019 της ΕΣΧΘ, πρέπει να ανασταλεί δεδομένης της εκκρεμοδικίας. Την ανωτέρω, όμως εκ του νόμου αναστολή, καταφανώς παραβιάζει η ΕΣΧΘ. Περαιτέρω, απεκδύεται οποιασδήποτε ευθύνης της για την ανώμαλη εξέλιξη του πρωταθλήματος, η διεξαγωγή του οποίου είναι αποκλειστικά δικής της αρμοδιότητα.

Ενόψει των ανωτέρω, κρίνεται επιβεβλημένο, η ομάδα κορασίδων της ΑΕΠ Πανόραμα να μη συμμετάσχει στον αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8-4-2019 στο ΔΑΚ Αξιούπολης, καθόσον τούτο θα συνιστούσε σιωπηρή αποδοχή της απόφασης της ΕΣΧΘ κατά της οποίας έχουμε ήδη προσφύγει. Γίνεται, επομένως, αντιληπτό ότι η συμμετοχή μας στον αγώνα μπαράζ θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ο νόμος ορίζει καθώς και με την προσφυγή που έχουμε καταθέσει και τα όσα σε αυτήν αναφέρονται».

No comments