H Νεάγκου που σπάει όλα τα ρεκόρ και ο Χάνσεν παίχτες της χρονιάς το 2018 (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

H Νεάγκου που σπάει όλα τα ρεκόρ και ο Χάνσεν παίχτες της χρονιάς το 2018 (vid)

 

Οι Cristina Neagu και ο Mikkel Hansen αναδείχθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία οι παίχτες της χρονιάς για το 2018. Η Νεάγκου γίνεται η πρώτη που κέρδισε το βραβείο τέσσερις φορές σε γυναίκες ή άνδρες, ενώ ο Χάνσεν παίρνει το τρίτο του και έφτασε τον συμπαίκτη του στην Παρί Νικόλα Καραμπάτιτς, που είχε μέχρι φέτος το ρεκόρ ως κορυφαίος άνδρας αθλητής χάντμπολ.


Η Neagu σπάει όλα τα ρεκόρ

Η Neagu ονομάστηκε Παγκόσμιος αθλήτρια της χρονιάς το 2010, το 2015 και το 2016. Το 2018, τα επιτεύγματα της εμβληματικής Ρουμάνας αριστερής ίντερ, ξεκίνησαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το
EHF Τσάμπιονς Λιγκ, Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Neagu αναδείχθηκε κορυφαία σκορερ της διοργάνωσης, αυτή τη φορά με με 110 γκολ.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά επίσης, βρέθηκε στην All Star ομάδα του Champions League, στο οποίο κέρδισε την 3η θέση με την ομάδα της CSM Bucuresti. Επιπλέον, κατέκτησε το Ρουμανικό ντάμπλ.

Μετά από αυτές τις επιτυχίες η Neagu με μοναδικές εμφανίσεις,
οδήγησε τη Ρουμανία στους ημιτελικούς στο ΕHF EURO 2018 των γυναικών στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, για τρίτη φορά στην ιστορία και την πρώτη φορά από το 2010. Αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο στον προημιτελικό, ίσως η Ρουμανία θα είχε άλλη τύχη. 




Κατά τη διάρκεια του
ΕHF EURO 2018, η Neagu πέρασε δύο θρυλικές παίχτριες - την Ουγγαρέζα Agnes Farkas και τη Γερμανίδα Grit Jurack - για να γίνει η πρώτη σκόρερ του EURO. Μπήκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 193 γκολ στην καριέρα της στη διοργάνωση και σημείωσε 44 γκολ πριν τον ν τραυματισμό της, φθάνοντας έτσι σε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ των 237 τερμάτων στη διοργάνωση.





Ο Χάνσεν κερδίζει το τρίτο βραβείο

Ο Μίκελ Χάνσεν κέρδισε το βραβείο του Παγκόσμιου παίκτη της χρονιάς για τρίτη φορά μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις το 2018. Η χρονιά ξεκίνησε
τον Ιανουάριο με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στην Κροατία, εκεί όπου ο Χάνσεν αναδείχθηκε καλύτερος αριστερός ίντερ της διοργάνωσης, με τη Δανία να τερματίζει στην τέταρτη. Ο Hansen έβαλε 43 γκολ στο EURO και τελείωσε ως ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ένα μήνα αργότερα, ο Hansen έκανε την τρίτη συνεχόμενη εμφάνισή του στο VELUX EHF FINAL4 με την Paris Saint-Germain Handball όπου έφτασαν στην τρίτη θέση μαζί με το ντάμπλ στη Γαλλία.

No comments