Μωραΐτης, το… πολυεργαλείο του Δούκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μωραΐτης, το… πολυεργαλείο του Δούκα

XNT_8980

Συνέχεια στα εβδομαδιαία αφιερώματα του ΑΣΕΔ, σε αθλητές της ανδρικής του ομάδας, που επιμελείται η επικεφαλής του γραφείου τύπου του συλλόγου Ρούλα Στίγκα. Μετά τα αφιερώματα στους Τόμπρο, Ντούνη, σειρά είχε το αφιέρωμα στον Μάριο Μωραϊτη.

Αναλυτικά:


Μπορεί η προσφορά του στο σκοράρισμα να είναι μεγάλη έχει όμως την ικανότητα να παίζει και πολύ καλή άμυνα.
Είναι παίκτης – πολυεργαλείο που δίνει ουσιαστικές λύσεις στον ΑΣΕΔ. Για όλους εσάς είναι ο Μάριος Μωραΐτης, όμως για εμάς είναι ο “Σούπερ Μάριο” της ομάδας μας.

Θεωρείται ένας απο τους πιο εξελίξιμους παίκτες του Δούκα και δεν είναι τυχαίο ότι τόσο το περασμένο καλόκαιρι όσο και τα Χριστούγεννα μπήκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Handball Premier. Ο ίδιος όμως τα «ζύγισε» όλα και επέλεξε να παραμείνει στον ΑΣΕΔ και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να ενισχύσουν την προσπάθεια του Συλλόγου μας.




Με 34/67 σουτ από τα 9μέτρα και ποσοστό 50,7%, ο Μάριος Μωραϊτης αποτελεί ουσιαστικά την βασική απειλή των «μπλε» από την περιφέρεια και είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο των τερμάτων από τα 9μ έχει σημειώσει το 1/3 με το ποσοστό του να αγγίζει το 31,48%.
Μια ακόμα στατιστική λεπτομέρεια είναι ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια του ΑΣΕΔ ο 23χρονος παίκτης έχει τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι (15) που σημαίνει ότι οι αντίπαλοι κάνουν πάντα “focus” στο παιχνίδι του. Ο Ίδιος πάντως ακόμα και όταν δεν σκοράρει προσπαθεί μοιράζει ασίστ έχοντας στα 15 πρώτα παιχνίδια 12.

μ1

Και επειδή η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα, ο Μάριος Μωραϊτης μαζί με τον αρχηγό των «μπλε» Γιώργο Τόμπρο αποτελούν τους «στυλοβάτες» της αμυντικής γραμμής του Δούκα. Με 17 κλεψίματα (1,2 μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι) και 61 φάουλ ο «Σούπερ Μάριο» είναι εκ των κορυφαίων του ΑΣΕΔ και στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Κωστής Μπούνας σε κάθε παιχνίδι επενδύει στον συγκεκριμένο αθλητή και η εμπιστοσύνη που του δείχνει γεμίζει και τον ίδιο αυτοπεποίηθηση.

XNT_6042

Η εξέλιξη του είναι αλματώδης και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ και η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Μάλιστα, ήταν ανάμεσα στους αθλητές που πανηγύρισαν την μεγαλειώδη νίκη επί των Σκοπίων γράφοντας και αυτός με τη σειρά του το όνομα του στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού χάντμπολ.
Τα χρόνια του στον ΑΣΕΔ αποτελούν το καλύτερο «αθλητικό πανεπιστήμιο» για τον Μάριο Μωραϊτη ενώ η ηγετική του μορφή μπορεί στο μέλλον να του χαρίσει σποδαίες διακρίσεις σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

No comments