Με πέναλτι στην εκπνοή ο ΠΑΟΚ τον Αερωπό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με πέναλτι στην εκπνοή ο ΠΑΟΚ τον Αερωπό



Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε νεκρό χρόνο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 25-24 του Αερωπού στην Έδεσσα για τη 17η αγωνιστική της Ηandball Ρremier σε ενα παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε, με μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων.

Ο Αερωπός μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μετά το πρώτο πεντάλεπτο πήρε ενα μικρό προβάδισμα το οποίο κρατούσε μέχρι το 28' με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 11-11. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Αερωπός έκανε το 12-11 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 20-22 πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Αερωπό να ισοφαρίζει και να φτάνει στο 24-24 λίγο πριν το τέλος. Τελικά σε νεκρό χρόνο ο ΠΑΟΚ σημείωσε το γκολ της νίκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΑΕΡΩΠΟΣ – ΠΑΟΚ 24-25

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-3, 6-4, 8-5, 10-8, 12-11 (ημχ) 14-13, 16-16, 17-17, 18-19, 20-22, 24-23

Αερωπός (Πηλαλίδης): Αθανασίου, Τζουβάρας, Μαυρόπουλος 3, Μαυροδουλάκης, Τζουβάρας Φ., Κράλλης 5, Μησιρλίδης, Θεοδωρόπουλος, Ξενίδης, Δημάκης 6, Πέρρος, Μπάρμπας, Βαφείδης 2, Μισαηλίδης 4, Κυριακού 4, Αρβανιτίδης.

ΠΑΟΚ Βεργίνα TV (Σεϊρεκίδης): Κοτανίδης, Αραμπατζής 2, Παλάσκας, Καραγκιοζόπουλος 8, Κοκώνης 3, Αποστόλου, Πετρίδης 3, Νικολαΐδης, Κωστακίδης 1, Λοΐζος, Μαστρογιάννης 4, Elozievwa, Κυπραίος 2, Δέλιος, Γιόσμου 2, Γιαννακίδης.

Διαιτητές: Λινάρδος – Νικολαΐδης. Δίλεπτα: 2-5. Πέναλτι: 1/2 – 8/8

Ένσταση Αερωπού: Στο 59:59 του αγώνα, μετά από τέρμα που σημείωσε ο ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, η επανέναρξη του αγώνα με σέντρα από την ομάδα του ΠΑΟΚ έγινε με εντελώς αντικανονικό τρόπο. Ειδικότερα, ο χειροσφαιριστής της ομάδας του ΠΑΟΚ, με αριθμό φανέλας 77, Γιόσμου Σωτήριος, εκτέλεσε την επανέναρξη του αγώνα με ρίψη της μπάλας μην πατώντας τη γραμμή του κέντρου αλλά μισό, μετά από αυτήν. Κατά αυτόν τον τρόπο είναι παντελώς άκυρη η επανέναρξη του αγώνα. Επίσης στην ίδια φάση ο χειροσφαιριστής του ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ, με αριθμό φανέλας 30, Κυριακού Πέτρος, αποβλήθηκε θεωρώντας οι διαιτητές εντελώς λανθασμένα ότι βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των τριών (3) μέτρων και παρεμπόδισε τη ρίψη της επανέναρξης του αγώνα ενώ αυτός βρισκόταν σε κανονική απόσταση, μεγαλύτερη των τριών (3) μέτρων, δηλαδή μετά από την μπλε γραμμή του γηπέδου της πετοσφαίρισης. Με τις δύο αυτές φάσεις να αποδεικνύονται πλήρως από το βίντεο του αγώνα οι διαιτητές ενήργησαν εσφαλμένα σε βάρος του ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕΡΩΠΟΥ. Καταλογίζοντας πέναλτι και αποβάλλοντας τον ανωτέρω αθλητή με κόκκινη κάρτα.

Επίσης στο 50:58 του αγώνα αν και ο χρονομέτρης υπέδειξε λάθος αλλαγή, ο παρατηρητής του αγώνα επικαλέστηκε ότι δεν είδε τη λάθος αλλαγή και δεν επέτρεπε τη δίλεπτη ποινή που προβλέπεται.

Παρατηρήσεις: 1) Στο 5058 του αγώνα ο χρονομέτρης της αναμέτρησης διέκοψε τη ροή του παιχνιδιού με τη χρληη ηχητικού σήματος (κόρνα)και υπέδειξε λάθος αλλαγή για τη Β ομάδα ΠΑΟΚ. Κατευθυνθήκαμε στο τραπέζι της γραμματείας για διευκινήσεις και διαπιστώσαμε ότι ο χρονομέτρης ανέφερε λάθος αλλαγή, χωρίς όμως να μπορεί να υποδείξει τον παίκτη που υπέπεσε στην παράβαση. Επίσης απευθυνόμενη σε εμάς η παρατηρητής του αγώνα μας δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε λάθος αλλαγή από παίκτη και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Η συνολική διακοπή του αγώνα διήρκησε πέρι τα τέσσερα λεπτά.

2) Στο 59:57 του αγώνα κατά την εκτέλεση εναρκτήριας ρίψης (κατόπιν τέρματος) για τη Β’ ομάδα, ΠΑΟΚ, ο Α διαιτητής του αγώνα διαπίστωσε ότι ο αθλητής της Α’ ομάδας ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, Κυριακού Πέτρος με αριθμό δελτίου ΟΧΕ (54102) και αριθμό φανέλας 30 τήρησε απόσταση μικρότερη των προβλεπόμενων τριών μέτρων, με αποτέλεσμα με τη ρίψη του αθλητή της Β’ ομάδας ΠΑΟΚ, η μπάλα να προσκρούσει στο προτεταμένο χέρι του αθλητή της Α’ ομάδας ΑΕΡΩΠΟΣ. Άμεσα ο Α’ διαιτητής του αγώνα και πρωτού υποδείξει το οτιδήποτε, έλαβε τάιμ άουτ προκειμένου να συνεννοηθεί με τον έτερο διαιτητή και την παρατηρητή του αγώνα, λόγω της σοβαρότητας της απόφασης. Ακολούθως και σε νεκρό χρόνο (60:00′) αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προαναφερόμενος αθλητής της Α’ ομάδας και δόθηκε πέναλτι υπέρ της Β ομάδας ΠΑΟΚ, βάση του άρθρου 8:10-γ του κανονισμού παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο αν κατά τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, παίκτης εμποδίσει την εκτέλεση μιας ρίψης αντίπαλης ομάδας, προκειμένου τους αποτρέψει από το να εκτελέσουν ρίψη προς το τέρμα για να σκοράρει, ο ένοχος παίκτης πρέπει να αποβληθεί και να δοθεί ρίψη 7 μέτρων. Κατά τη διάρκεια του εν λόγω TIME OUT, πάγκοι, συνοδοί και παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν προς τους διαιτητές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχιστεί με την παρέμβαση της παρούσας αστυνομικής δύναμης μετά από περίπου 10 λεπτά. Ακολουθεί έκθεση των διαιτητών για την υποβαλόμενη έκθεση της Α΄ ομάδας βάση του άρθρου 33 παραγρ. 4-δ’ του κανονισμού αγώνων.

No comments