Μπράβο στο Καματερό!!! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μπράβο στο Καματερό!!!


Μια πραγματικά φιλόδοξη κοινωνική δράση της ΟΧΕ, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2018, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το πρόγραμμα «Make Place For One More Woman», με στόχο την ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας των κοριτσιών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος (http://www.xatzikiriakio.gr), πήρε σάρκα και οστά το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Καματερού.
Τέσσερα από τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ελπίδα, η Αναστασία, η Μπέτυ και η Χίμπα, ηλικίας 13 έως 14 ετών, με καταγωγή από Σουδάν, Ζιμπάμπουε κι Αιθιοπία, έπαιξαν για πρώτη φορά στη ζωή τους αγωνιστικό χάντμπολ, ως νέες παίκτριες του ΓΑΣ Καματερού!!

Μικροί και μεγάλοι που παραβρέθηκαν εκεί, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της κατηγορίας Παγκορασίδων Α’ μεταξύ ΓΑΣΚ και Πανιωνίου, είχαν την τύχη να είναι μάρτυρες σ’αυτό το πρωτόγνωρο και -γιατί όχι- ιστορικό γεγονός για τα δεδομένα του ελληνικού χάντμπολ!

Τα τέσσερα κορίτσια, ξεπέρασαν γρήγορα το άγχος της πρώτης επαφής με τη μπάλα εντός γηπέδου και με την αμέριστη συμπαράσταση του προπονητή τους, κ. Κώστα Κότσιρα, των συμπαικτριών τους, αλλά και των συγκατοίκων τους στο Χατζηκυριάκειο, που έδωσαν βροντερό παρόν στις κερκίδες, κατάφεραν να σκοράρουν πολλές φορές και να δείξουν τη δυναμική και το ταλέντο τους στο άθλημα!!
Μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος -για την ιστορία- έληξε με νίκη για τα κορίτσια του ΓΑΣΚ με σκορ 30-11, ακολούθησε μια μικρή δεξιώση για την αποστολή του Χατζηκυριάκειου από την ομάδα των Παγκορασίδων Α΄ και το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο!

Την πρωτοβουλία αυτή, ως επιστέγασμα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, χαιρέτησαν θερμά ο Πρόεδρος του ΓΑΣΚ, κ.Ιωάννου, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Ανάπτυξης της ΟΧΕ, κ. Ιατρούδης, κ.Κρανάκης και κ.Αλεπουδέας, καθώς και ο Στρατηγικός Σύμβουλος της ΟΧΕ και λέκτορα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ, κ.Guy Petitgirard.

No comments