Με το ΑΕΚ-Διομήδης ανοίγει σήμερα η αυλαία των ημιτελικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το ΑΕΚ-Διομήδης ανοίγει σήμερα η αυλαία των ημιτελικών



Εβδομάδες Κυπέλλου είναι αυτή και η επόμενη για το ανδρικό χάντμπολ, αφού θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση με διπλούς αγώνες ανάμεσα σε ΑΕΚ- Διομήδη Άργους και Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΠΑΟΚ, από τους οποίους θα κριθεί το ζευγάρι του τελικού (17 Μαρτίου 2019).

Σήμερα στις 19:00 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Διομήδη Άργους με την Ένωση να έχει τον τίτλο του φαβορί, όχι μόνο λόγω της διαφοράς δυναμικότητας, η οποία αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά επίσης υπάρχουν άλλα σημαντικά στοιχεία. Ο Διομήδης θα παραταχθεί με σοβαρές και βασικές απουσίες αθλητών (Αρσενασβίλι, Δάσκαλος, Αργυρού, Μπότσαρης), ενώ προέρχεται από κακό αποτέλεσμα (ισοπαλία στην έδρα του Φοίβου) για την 13η αγωνιστική της Handball Premier.

H AEK έχει επίσης την παράδοση με το μέρος της, σε 46 αγώνες έχει 28 νίκες, 17 φορές επικράτησε ο Διομήδης, ενώ μόλις ένα ματς (το φετινό 22-22 στη Νέα Κίο) έληξε ισόπαλο, ειδικότερα εντός έδρας η Ένωση έχει 18 νίκες και 6 ήττες σε 24 ματς.

Ωστόσο το εντυπωσιακό στατιστικό έχει να κάνει με το Κύπελλο, αφού η ΑΕΚ σε 6 ματς κόντρα στον Διομήδη έχει μόνο νίκες, τα τέσσερα ματς εντός έδρας, τρία εκ των οποίων στην ημιτελική φάση, ενώ έχει επικρατήσει και στους δύο τελικούς στις Σέρρες (πρώτος τίτλος του τμήματος) και στα Άνω Λιόσια.

Δηλώσεις
Ιούλιος Αργυρού (πλέι μέικερ ΑΕΚ): «Είναι ένας ημιτελικός κυπέλλου και θα δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Διομήδη επειδή έχει απουσίες. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε, πιστεύω μπορούμε από το πρώτο ματς να πάρουμε σκορ πρόκρισης. Θέλουμε πολύ να φτάσουμε στον τελικό».
Χρήστος Δημήτρουλας (προπονητής Διομήδη): «Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία ομάδα που είναι μέσα στις δύο καλύτερες του πρωταθλήματος και ενισχύθηκε κιόλας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, γνωρίζοντας πως έχουμε σοβαρές απουσίες. Στόχος είναι να μείνουμε κοντά στο σκορ και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα που να μας δίνει ελπίδες για την ρεβάνς στην έδρα μας».

No comments